Σάββατο 8 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
Καυχιέται για τη «λειτουργία» του ΚΕΑΤ με απλήρωτους εργαζόμενους!

Συζητήθηκε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Σε - μία ακόμη - επίδειξη αναλγησίας, επιδόθηκε χτες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία πρόσληψη εργαζομένου στο Κέντρο Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) παρά τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν σε προσωπικό, αλλά και χρηματοδότηση. Αφορμή αποτέλεσε η συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης της βουλευτού του ΚΚΕ, Βέρας Νικολαΐδου.

«Δεν πρόκειται να προσλάβουμε κανέναν και δεν πρόκειται να μονιμοποιήσουμε κανέναν» απάντησε κυνικά ο Α. Λοβέρδος, υποστηρίζοντας ότι το ΚΕΑΤ «λειτουργεί» και χρηματοδοτείται, αφού «έχουμε από τον τακτικό προϋπολογισμό αυτήν τη στιγμή ήδη πάρει για το ΚΕΑΤ 630.000 ευρώ».

Εντονη ήταν η αντίδραση της Β. Νικολαΐδου που επισήμανε: «Παρουσιάσατε μία εικόνα λες και μιλάμε για κάποιο άλλο ίδρυμα όταν λέτε ότι το ΚΕΑΤ λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί. Σας διαβεβαιώνω, εκτός αν δεν σας ενημερώνουν σωστά οι σύμβουλοί σας, ότι αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί». Συνέχισε λέγοντας ότι «οι συμβασιούχοι, που είναι περισσότεροι από τους μόνιμους εργαζόμενους, είναι σε επίσχεση εργασίας. Για ποια λειτουργία μιλάτε; Τα απογευματινά τμήματα, που υποτίθεται καλύπτουν το κενό της έλλειψης του Ειδικού Σχολείου, δεν λειτουργούν». Επίσης δήλωσε ότι «παραμένουν απλήρωτοι οι συμβασιούχοι για εννέα μήνες και έρχεστε και λέτε για το προσωπικό: "καμία πρόσληψη, καμία μονιμοποίηση". Μα, τι σας ζητάνε αυτοί που δουλεύουν τώρα εννέα μήνες; Το αυτονόητο. Είναι πολύ απάνθρωπο να συζητάτε και να μην απαντάτε αν θα δώσετε τα δεδουλευμένα αυτών των συγκεκριμένων εργαζομένων». Τέλος είπε πως «δεν λειτουργεί καμία χρηματοδότηση. Θέλετε να σας πω τι λειτουργεί; Δίνετε περισσότερα χρήματα σε συνδικαλιστικούς φορείς και σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ακριβώς γιατί συμφωνούν με την κυβερνητική πολιτική»!

Συνεχίζουν τον αγώνα

Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΚΕΑΤ, που συνδιοργάνωσαν οι Σύλλογοι Εργαζομένων, Γονέων και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, με τη συμμετοχή φοιτητών και μαζικών φορέων της Καλλιθέας. Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συναυλία του Μανώλη Ανδρουλιδάκη και κατέληξε σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου. Παράλληλα, συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ