Σάββατο 8 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
Κατεβαίνουν τη Δευτέρα στον Πειραιά

Κινητοποίηση στο υπουργείο Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κάνουν οι σπουδαστές από τη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας τη λειτουργία της σχολής τους

Δυναμική κινητοποίηση τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη, έξω από το υπουργείο Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, προγραμματίζουν οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, που αγωνίζονται και διεκδικούν τη συνέχιση της λειτουργίας της. Οι σπουδαστές συνεχίζουν την κατάληψη της σχολής και απαιτούν από το υπουργείο να λύσει άμεσα τα προβλήματα στατικότητας των κτιρίων και έναρξης των μαθημάτων τους.

Στο πλευρό τους βρέθηκε προχτές αντιπροσωπεία της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και της ΠΕΜΕΝ με επικεφαλής τον Θανάση Βαγγελάκη, Α' Γραμματέα της ΠΕΜΕΝ.

Τις κτιριακές εγκαταστάσεις της ΑΕΝ επισκέφθηκε χτες κλιμάκιο του υπουργείου Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και συμμετείχε σε σύσκεψη με τη διεύθυνση της σχολής και παράγοντες του Δήμου Θερμαϊκού, όπου συζητήθηκε το θέμα των κτιριακών υποδομών. Οι εκπρόσωποι του υπουργείου αρχικά δεν επέτρεψαν τη συμμετοχή σπουδαστών και του στελέχους της ΠΕΜΕΝ στη σύσκεψη και στη συνέχεια αρνήθηκαν να δώσουν απαντήσεις στα αγωνιώδη ερωτήματα των σπουδαστών για το μέλλον της σχολής. Επίσης, δε δεσμεύτηκαν για την έναρξη των μαθημάτων και δήλωσαν ότι στις 15 Νοέμβρη θα δώσουν οριστική απάντηση, για ένα πρόβλημα που είναι γνωστό εδώ και 6 χρόνια. Από τον Απρίλη του 2005 εντοπίστηκαν τα προβλήματα στατικότητας του κτιρίου και από τον Οκτώβρη του ίδιου χρόνου, καθώς καθυστερούσε η αντιμετώπισή τους, η ΠΕΜΕΝ ξεκίνησε παρεμβάσεις για την επίλυσή τους. Η τακτική του υπουργείου, 6 χρόνια μετά, να μη δίνει λύση στο πρόβλημα, επιβεβαιώνει ότι στόχος του δεν είναι απλά η αναστολή της λειτουργίας της σχολής για ένα μήνα, όπως αρχικά είχε ανακοινώσει, αλλά η κατάργησή της.

Ο Θανάσης Βαγγελάκης δήλωσε στους σπουδαστές τη στήριξη της ΠΕΜΕΝ στον αγώνα τους και τους κάλεσε να απαιτήσουν από το υπουργείο να διασφαλίσει την ασφάλεια των εκπαιδευομένων, την άμεση έναρξη της σχολικής χρονιάς και καμία παράτασή της, να εξασφαλίσει στέγαση και σίτιση για όλους τους σπουδαστές. Ακόμη, τους κάλεσε να παλέψουν για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες, για δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ΣΣΕ και συνδικαλιστική εκπροσώπηση. Ξεκαθάρισε ότι η επίθεση που δέχονται σήμερα εντάσσεται στο πλαίσιο της ολομέτωπης επίθεσης κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ για την ανατροπή των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση στο υπουργείο Ναυτιλίας για αναβάθμιση των σπουδών τους (2023-12-07 00:00:00.0)
Αθλιες συνθήκες στις ΑΕΝ όλης της χώρας (2013-12-11 00:00:00.0)
Σε κινητοποιήσεις οι σπουδαστές για τη λειτουργία της σχολής (2011-10-05 00:00:00.0)
Πρώτη αγωνιστική απάντηση (2005-10-27 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα (2005-01-21 00:00:00.0)
«Δε συζητάμε με διαδηλωτές» (2003-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ