Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2011 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σε κινητοποιήσεις οι σπουδαστές για τη λειτουργία της σχολής

Περιοδεία του ΚΚΕ χτες στη σχολή

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, καθώς στον αέρα εξακολουθούν να βρίσκονται οι σπουδές τους, παρά τις διαβεβαιώσεις υπουργείου Ναυτιλίας και δημάρχου Θερμαϊκού ότι βρέθηκε προσωρινή λύση, ώστε να μην ανασταλεί η λειτουργία της σχολής. Η «λύση» που εξετάζεται είναι η διεξαγωγή των μαθημάτων μόνιμα σε απογευματινό κύκλο, σε σχολικό συγκρότημα της Μηχανιώνας. Στο πλευρό των σπουδαστών, στο κτίριο της ΑΕΝ, που τελεί υπό κατάληψη, βρέθηκε και χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη βουλευτή Σοφία Καλαντίδου.

Θυμίζουμε ότι το υπουργείο αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας της ΑΕΝ με πρόσχημα τα προβλήματα στατικότητας που αντιμετωπίζουν τα κτίρια εδώ και 5 χρόνια. Τον Απρίλη του 2011, το υπουργείο δήλωνε ότι η διαδικασία μελέτης και εκτέλεσης του έργου αποκατάστασης της στατικής επάρκειας των κτιρίων βρίσκεται στο στάδιο της υπογραφής με τον ανάδοχο, ο οποίος θα το παρέδιδε σε 8,5 μήνες. Από τότε κανένα έργο δεν έγινε.

Αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει τους φόβους των σπουδαστών για μεθοδευμένη απαξίωση και διάλυση της σχολής. Πόσο μάλλον που, κανένας εκπαιδευτικός δεν έχει προσληφθεί, οπότε κανείς δεν ξέρει ακόμα αν και πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα για τους 750 σπουδαστές της ΑΕΝ.

Η Σοφία Καλαντίδου κάλεσε τους σπουδαστές να μην αποδεχθούν την υποβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης, που προετοιμάζει το έδαφος για την παράδοση της ναυτικής εκπαίδευσης στα χέρια των εφοπλιστών. Να παλέψουν για διασφάλιση της λειτουργίας της ΑΕΝ, προσλήψεις εκπαιδευτικών, εξασφάλιση δωρεάν σίτισης και στέγασης για όλους. Να συντονίσουν τον αγώνα τους με το υπόλοιπο σπουδαστικό και εργατικό κίνημα και να παλέψουν για την ανατροπή της πολιτικής που παραδίδει την εκπαίδευση όλων των βαθμίδων στα χέρια των επιχειρηματιών, που απαιτούν φθηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό για να αυγατίζουν τα κέρδη τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ