Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2011 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Πλούσια καθημερινή δράση

Από την προχθεσινή σύσκεψη του ΜΑΣ στη Θεσσαλονίκη
Από την προχθεσινή σύσκεψη του ΜΑΣ στη Θεσσαλονίκη
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές να συμμετάσχουν μαζικά στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού εργατικού κινήματος, συνεχίζει τις κινητοποιήσεις για να μην εφαρμοστεί ο νόμος πλαίσιο, αλλά και να μην περάσει κανένα μέτρο, που πλήττει τους φοιτητές και τους σπουδαστές.

Χτες, οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ στο Πολυτεχνείο έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στους προέδρους των τμημάτων του ιδρύματος, ενώ συνεχίστηκε η «κατάληψη» στην ταμειακή μηχανή της φοιτητικής λέσχης στην οδό Αραχώβης, στο κέντρο της Αθήνας, και οι φοιτητές είχαν δωρεάν σίτιση.

Οι δυνάμεις του ΜΑΣ κάνουν επίσης εξορμήσεις σε σχολεία, καταγγέλλοντας τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Σ' αυτό το πλαίσιο σήμερα στην Πάτρα, οι προσυγκεντρώσεις του ΜΑΣ θα περάσουν από σχολεία της πόλης.

Το Σάββατο 8 Οκτώβρη, το ΜΑΣ θα επαναλάβει τις κινητοποιήσεις στα καταστήματα της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΕ», τα οποία έχουν οριστεί ως σημείο αγοράς για το «νέο» πάσο των 2,5 ευρώ. Το ΜΑΣ διεκδικεί να μην πληρώσει κανένας φοιτητής το πάσο του, αλλά και να υπάρχουν δωρεάν συγκοινωνίες.

Επίσης διοργανώνεται παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, στις 11 η ώρα και κλιμάκωση με συμμετοχή στην 24ωρη γενική πανελλαδική πανεργατική απεργία, την Τετάρτη 19 Οκτώβρη.

Σύσκεψη προχθές στη Θεσσαλονίκη

Πανθεσσαλονίκεια συνάντηση των Επιτροπών Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), πραγματοποιήθηκε προχτές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Συμμετείχαν 105 αντιπρόσωποι από τις δεκάδες επιτροπές αγώνα που λειτουργούν σε ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Μεταφέρθηκε πείρα από τις περισσότερες επιτροπές αγώνα, τη δράση τους ενάντια στο νόμο - πλαίσιο, τις κινητοποιήσεις για τη φοιτητική μέριμνα, αλλά και την αντιπαράθεση με τις άλλες δυνάμεις και βγήκαν πολύτιμα συμπεράσματα για τη συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης το επόμενο διάστημα.

Η συνάντηση έκλεισε με κάλεσμα προς τους φοιτητές και σπουδαστές, να συμμετάσχουν ακόμα πιο μαζικά στις συλλογικές διαδικασίες, να μπουν στον αγώνα, στη διαπάλη από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, να οργανωθούν ενάντια στο κεφάλαιο, στις επιχειρήσεις και στα κόμματά τους. Να δυναμώσουν το μέτωπο που παλεύει για την ανατροπή, για ένα πανεπιστήμιο που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

  • Ανάλογες συσκέψεις του ΜΑΣ προγραμματίζονται αύριο Πέμπτη, σε Φλώρινα στις 6 μ.μ., στο πνευματικό κέντρο και σε Κοζάνη, στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ