Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2011 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μαθητικό φεστιβάλ έγινε στη Λάρισα

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λάρισα. Πλήθος μαθητών συμμετείχε στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, που έγινε στην πλατεία Αριστείδη Λαμπρούλη, στο «Φρούριο». Το πρόγραμμα περιελάμβανε προβολή βίντεο με θέμα την καπιταλιστική κρίση και τον αντικομμουνισμό, συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα, ενώ στο χώρο λειτουργούσαν θεματικά περίπτερα και βιβλιοπωλείο.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Σταυρούλα Μελίκογλου, μέλος του ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ, η οποία σημείωσε ότι, φέτος, το μαθητικό φεστιβάλ γίνεται σε μια περίοδο έντονων, πολύμορφων κινητοποιήσεων του λαού και της νεολαίας και ότι οι νέοι κομμουνιστές, με ορμή και μαχητικότητα, μπαίνουν μπροστά για να οργανωθεί ο αγώνας σε κάθε χώρο δουλειάς, εκπαίδευσης, σε κάθε γειτονιά, «για να έρθουν τα πάνω κάτω». Και υπογράμμισε: «Αυτοί οι αγώνες, σήμερα, εκφράζουν την πλειοψηφία του λαού που νιώθει αγανάκτηση και ανασφάλεια για το μέλλον που "χτυπάει κόκκινο".

Και μέσα σε όλα αυτά οι μαθητές βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα σχολείο που, στην ουσία, δεν υπάρχει. Τα σχολεία μόνο στα λόγια άνοιξαν στις 12 Σεπτέμβρη. Αντί για βιβλία, το υπουργείο έκανε τα σχολεία φωτοτυπάδικα και μας μοίρασε dvd καλώντας μας να "βγάλουμε τα μάτια μας" μπροστά σε υπολογιστή για να διαβάσουμε! Κατά χιλιάδες λιγότεροι είναι οι εκπαιδευτικοί, φτάνοντας τις ελλείψεις σε πρωτοφανή επίπεδα, αφού οι διορισμοί που έγιναν φέτος με το σταγονόμετρο μεγάλωσαν την ήδη ανοιχτή ψαλίδα μεταξύ πραγματικών αναγκών και υπηρετούντων εκπαιδευτικών. Για πρώτη φορά, η σχολική χρονιά "ξεκίνησε" με 2.000 σχολεία λιγότερα σε όλη τη χώρα.


Για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση, προετοιμαζόμαστε, κλιμακώνουμε τη δράση μας. Οι μεγαλύτερες μάχες είναι μπροστά μας. Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού, στο οποίο πρέπει να νεκρώσει η Ελλάδα, είναι στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 5 και 19 Οκτώβρη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ