ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Οχτώβρη 2011
Σελ. /40
ΠΑΙΔΕΙΑ
Με τη δύναμη του συντονισμού για το σχολείο που τους αξίζει

Με μεγάλη συμμετοχή έγινε η πανελλαδική συνάντηση Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων της χώρας, την περασμένη Κυριακή

Η δύναμη του συλλογικού αγώνα βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στην πανελλαδική συνάντηση Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων που έγινε την περασμένη Κυριακή μετά από πρωτοβουλία του Συντονιστικού Αθήνας, προκειμένου να συγκροτηθεί πανελλαδικό Συντονιστικό. Στη συνάντηση πήραν μέρος τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων: Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Αγρινίου, Νάουσας, Καλαμάτας, Πύργου, Σπάρτης, Ιωαννίνων, Λευκάδας, Λάρισας, Βόλου, Κοζάνης, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Χαλκίδας, Λαμίας, Λιβαδειάς, Ηρακλείου, Λούτσας, Γκράβας, Κολωνού - Σεπολίων, Αμαρουσίου, Περιστερίου, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Τούμπας, Ευόσμου, αλλά και πολλά σχολεία. Δεκάδες πήραν το λόγο και μίλησαν για όλα. Για το σχολείο που γνωρίζουν, γι' αυτό που θέλουν και έχουν ανάγκη, για τον αυταρχισμό, την κατάσταση στα σπίτια, για τη διέξοδο.

Το πανό που έγραφε «Αυτοί που μας έκλεψαν το βιβλίο από το χέρι μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι - Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά» απέδιδε τη διάθεση των μαθητών που πήραν μέρος. Οι ίδιοι, πριν ξεκινήσει η συζήτηση, φρόντισαν να «ζεστάνουν» την ατμόσφαιρα, ενώνοντας τις φωνές τους στα συνθήματα που έχουν ακουστεί από την αρχή της χρονιάς στους δρόμους δεκάδων πόλεων στις κινητοποιήσεις των μαθητών.

Χαιρετισμό στη συνάντηση απηύθυναν εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας που δήλωσαν σε όλους τους τόνους ότι βρίσκονται στο πλευρό των μαθητών. Τη συμπαράστασή της εξέφρασε η «Δημοκρατική Συσπείρωση».

Μαθητές από διάφορες πόλεις περιέγραψαν το «νέο σχολείο» που βιώνουν. Χωρίς βιβλία, με ελλείψεις εκπαιδευτικών, με πλήθος κτιριακά προβλήματα, άλυτα ζητήματα που τους έχουν βγάλει στους δρόμους από την αρχή της χρονιάς. Ωστόσο, δήλωσαν ότι ακόμα κι αν λυθούν, οι μαθητές θα πρέπει να διεκδικήσουν το σχολείο που τους αξίζει. Αλλωστε, όπως επισήμανε ένας μαθητής, ακόμα κι αν φέτος είχαν βιβλία (δόθηκαν σε απομακρυσμένες περιοχές), με την υποχρηματοδότηση του χρόνου δε θα έχουν. Παράλληλα κατήγγειλαν το σχολείο που ετοιμάζεται από εκείνους που χτυπούν δικαιώματα, που «το χρήμα είναι ο θεός τους», όπως είπε ένας μαθητής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο κλίμα τρομοκρατίας μέσα στα σχολεία, το οποίο όλοι σχεδόν οι παρευρισκόμενοι μαθητές βίωσαν φέτος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και που, όπως φάνηκε από την πανελλαδική εμπειρία, πρόκειται για καταστολή που καθοδηγείται ενιαία, ανεξάρτητα αν φορέας της είναι διευθυντής, καθηγητής, γονιός, αστυνομία. Οι μαθητές έδωσαν απάντηση σε όσους μιλούν για «υποκινητές», εννοώντας ...όσους βρίσκονται δίπλα στους μαθητές! «Αν οι αγώνες μας δεν υποστηριχτούν από τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και φοιτητές, από ποιον θα υποστηριχτούν; Από τους απεργοσπάστες;», είπε χαρακτηριστικά μία μαθήτρια. Με τον ίδιο αποστομωτικό τρόπο απάντησαν και στα περί χαμένων διδακτικών ωρών λόγω καταλήψεων: «Σχολείο χωρίς βιβλία και εκπαιδευτικούς είναι σχολείο κλειστό». Αλλωστε οι μαθητές δεν αγωνίζονται μόνο με καταλήψεις. Πορείες, αποχές, συναυλίες, αθλητικά τουρνουά είναι μορφές που έχουν αξιοποιηθεί από τα Συντονιστικά για να προβάλουν τα αιτήματά τους.

Χαρακτηριστικό της συζήτησης ήταν η διάθεση των μαθητών να αγωνιστούν, η άρνησή τους να συμβιβαστούν σε αυτή την εκπαίδευση και ζωή. Η συνάντηση έκλεισε με αισιοδοξία για αγώνες με κατακτήσεις και την αποφασιστικότητα - όπως είπε μία μαθήτρια - «στο επόμενο Συντονιστικό να μη μας χωρά η αίθουσα»!

Πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης

«Ακόμα πιο δυνατοί» με τη συγκρότηση Πανελλαδικού Συντονιστικού, οι μαθητές κλιμακώνουν τον αγώνα τους πολύμορφα και συντονισμένα σε όλη τη χώρα. Στην απόφασή τους περιγράφουν τα επόμενα βήματά τους ως εξής:

  • «19-20-21 Οκτώβρη καταλήψεις στα σχολεία μας και συμμετοχή στη μεγάλη πανεργατική πανελλαδική απεργία 19/10.
  • Μέρα πανελλαδικής δράσης την Πέμπτη 13/10. Συντονισμένα σε όλη την Ελλάδα, πλημμυρίζουμε τους δρόμους γύρω από τα σχολεία μας. Στέλνουμε πανελλαδικό μήνυμα!
  • Σε κάθε πόλη τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων να εκδώσουν εφημερίδα. Οργανώνουμε συναυλίες στις κεντρικές πλατείες των πόλεων και αθλητικά τουρνουά. Κάνουμε οργανωμένες παρεμβάσεις στις σχολικές γιορτές και στις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου.
  • Τη μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών κινητοποιούμαστε σε κάθε πόλη.
  • Δυναμώνουμε τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων σε κάθε γειτονιά, δήμο, πόλη, παντού!».

Στην απόφαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού σημειώνονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Από την αρχή της χρονιάς χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα μαχητικά και αποφασιστικά παλεύουμε για το δικαίωμά μας στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή. Πραγματοποιήσαμε γενικές συνελεύσεις στα σχολεία μας παρά τις απειλές και τα εμπόδια που βρήκαμε μπροστά μας. Προχωρήσαμε σε εκατοντάδες καταλήψεις σχολείων. Κάθε μέρα οι μαθητές βρίσκονταν στους δρόμους με πορείες στις γειτονιές, στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στους δήμους. Αποκλείσαμε δρόμους και μιλήσαμε με εργαζόμενους που δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματά μας!

Σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας! Εχουμε μαζί μας τους εργαζόμενους γονείς μας και το ΠΑΜΕ, τους αγωνιστές καθηγητές, τους φοιτητές και το ΜΑΣ. Είναι υπόθεση όλου του λαού η μόρφωσή μας. Είναι και δική μας υπόθεση η επίθεση απέναντι στις οικογένειές μας, με τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, τη φοροληστεία, την ακρίβεια.

Δίνουμε συντονισμένη απάντηση στη συντονισμένη επίθεση που δεχόμαστε. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας οργανωμένα - μαζικά - περιφρουρημένα. Κανένας μαθητής δεν είναι μόνος του. Τώρα πρέπει να είμαστε μια γροθιά, σε όλη την Ελλάδα. Οταν είμαστε ένας για όλους και όλοι για έναν δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα!

Οι εισαγγελικές παρεμβάσεις, που αξιοποιούν μεμονωμένες ενέργειες που καμία σχέση δεν έχουν με τους αγώνες μας, είναι ο τρόπος για να επιβάλουν την υποταγή στην άθλια πραγματικότητα που ζούμε. Δεν θα τους περάσει! Θέλουν μέσα στα σχολεία μας την πολιτική που μας στερεί τη μόρφωση και τη ζωή με δικαιώματα, την αστυνόμευση και την πειθαρχία στην αδικία. Γι' αυτό δε θέλουν τον οργανωμένο, συντονισμένο σαν μία γροθιά αγώνα μας! Βάζουν συγκεκριμένους διευθυντές, καθηγητές και γονείς σε διατεταγμένη υπηρεσία έξω από τα σχολεία να απειλούν, να τρομοκρατούν, ακόμα και να σπάνε στο ξύλο μαθητές. Αυτή είναι η περήφανη δημοκρατία τους!

Με τη συγκρότηση Πανελλαδικού Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων είμαστε ακόμα πιο δυνατοί!

Εδώ και τώρα απαιτούμε:

  • Χρηματοδότηση τώρα των σχολείων για την κάλυψη όλων των αναγκών τους.
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των οικογενειών μας για τη λειτουργία των σχολείων, για τη μόρφωσή μας.
  • Καμία συγχώνευση ή κατάργηση σχολείων.
  • Να δοθούν τώρα όλα τα βιβλία.
  • Δωρεάν μετακινήσεις για όλους τους μαθητές.
  • Κανένα κενό σε καθηγητές. Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ 23% στα κυλικεία και σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης παντού.
  • Κανείς μαθητής να μην τιμωρηθεί επειδή συμμετείχε σε αγώνες.
  • Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που νομιμοποιεί τα ναρκωτικά.

Παλεύουμε για Ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους. Να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Ενιαία ανώτατη εκπαίδευση και επαγγελματικές σχολές δημόσιες και δωρεάν.

Στηρίζουμε τον αγώνα των μαθητών, παιδιών Ελλήνων μεταναστών στο εξωτερικό για να μην κλείσει ή συμπτυχθεί κανένα ελληνικό σχολείο χωρίς να εξασφαλιστεί η ουσιαστική ένταξη των Ελλήνων μεταναστών σε ένα ενιαίο, δημόσιο, αποκλειστικά δωρεάν, εκπαιδευτικό σύστημα».

Συνεχίζεται η προσπάθεια συκοφάντησης των μαθητών

«Κλείνουν το σχολείο αλλά θα αναγκαστούν να πηγαίνουν το Σάββατο για να μη χαθεί ούτε μια εκπαιδευτική ώρα προς όφελος των παιδιών και της Παιδείας»! Η υφυπουργός Παιδείας Ευ. Χριστοφιλοπούλου που δήλωσε τα παραπάνω χτες στην τηλεόραση της ΝΕΤ, επανήλθε με τον «μπαμπούλα» του Σαββατιάτικου μαθήματος απέναντι στους μαθητές που κινητοποιούνται, σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας για τις χαμένες ώρες τάχα από τις καταλήψεις. Βέβαια, το υπουργείο δε μετρά τις χαμένες μέχρι τώρα ώρες από τους εκπαιδευτικούς που λείπουν ή που τοποθετούνται «προσωρινά» στα σχολεία, ούτε τις χαμένες ώρες από την απουσία βιβλίων... Η ίδια η υφυπουργός εξάλλου παραδέχτηκε ότι υπάρχουν κενά στα σχολεία «τα οποία θα καλυφθούν μέσα στη βδομάδα», ενώ την απαράδεκτη κατάσταση με την ανυπαρξία βιβλίων στα σχολεία τη χαρακτήρισε ως «μία ευκαιρία να βρεθεί τι έφταιξε για να γίνουμε καλύτεροι»!

Κατά τα άλλα, επιδόθηκε στην ταύτιση των καταλήψεων με βανδαλισμούς και καταστροφές, δείχνοντας ότι οι μεμονωμένες περιπτώσεις σχολείων όπου έγιναν ζημιές στις καταλήψεις αποτελούν βούτυρο στο ψωμί όσων θέλουν τους μαθητές στη γωνία. Το 5ο Λύκειο Ζωγράφου πρωταγωνίστησε στα χτεσινά δελτία ειδήσεων μετά τη διαπίστωση ότι σημειώθηκαν σημαντικές φθορές από αγνώστους, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να αξιοποιηθούν μεμονωμένες ενέργειες, που καμία σχέση δεν έχουν με το οργανωμένο μαθητικό κίνημα. Για να εμφανιστεί σαν «λύση» η εισαγγελική παραγγελία που ποινικοποιεί τους αγώνες, που στοχοποιεί μαθητές 15-17 χρονών. Για να βγει «λάδι» το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση που έφεραν τα σχολεία σε πρωτοφανή κατάσταση και αξιώνουν από τους μαθητές να μην αντιδράσουν.

Στον Πειραιά

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με ενέργειες προβοκατόρικων θρασύδειλων ομάδων, που σαν τους κλέφτες, μέσα στη νύχτα προκαλούν ζημιές στα σχολεία ή προβαίνουν σε άλλες ενέργειες όπως έγινε στο 10ο-11ο ΕΛ Πειραιά με μόνο σκοπό τη συκοφάντηση του δίκαιου αγώνα των μαθητών. «Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι αυτά τα ελάχιστα και μεμονωμένα περιστατικά που αξιοποιούνται για να μας τρομοκρατήσουνε, δεν είναι ικανά να κάμψουν τις δυνάμεις των μαθητών που παλεύουν προσανατολισμένα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία».

Στα Γιάννενα

Λαβή για να σπιλωθούν οι μαθητικές κινητοποιήσεις αποτέλεσε από μερίδα ΜΜΕ η διακομιδή σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων 2 μαθητών για χρήση ναρκωτικών ουσιών. Το συμβάν έγινε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ στο υπό κατάληψη 4ο Λύκειο όπου φέρεται να εμπλέκεται 20χρονος χρήστης και διακινητής που συνελήφθη από την αστυνομία κατηγορούμενος για χρήση και κατοχή κοκαΐνης και κάνναβης.

Σε ανακοίνωση του το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Ιωαννίνων καταδικάζει τα γεγονότα που εξελίχθηκαν στο 4ο Λύκειο, όπως και κάθε προσπάθεια να το αξιοποιήσουν αυτό για να συκοφαντήσουν τις μαθητικές κινητοποιήσεις. «Οι μαθητές, σημειώνει, μπορούν και περιφρουρούν τις εκατοντάδες καταλήψεις σε όλη τη χώρα, τις πορείες τους και τις όποιες δραστηριότητες. Μεμονωμένα φαινόμενα δεν μπορούν να βλάψουν αυτή την αλήθεια. Τα ναρκωτικά τα νομιμοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι προοδευτικό. Δε θέλουν να σκεφτόμαστε, να δρούμε, να παλεύουμε». Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Ιωαννίνων, επίσης, δηλώνει πως καμία σχέση δεν έχει με εκφυλιστικές καταλήψεις και καλεί 15μελή, 5μελή, γενικές συνελεύσεις σχολείων να πάρουν θέση, να περιφρουρήσουν τις κινητοποιήσεις τους, να απομονώσουν κάθε είδους προσπάθεια να αμαυρωθούν οι αγώνες των μαθητών.

Δεν παρακαλάμε, παλεύουμε!

Επιστολή συμπαράστασης των μαθητών ελληνικού σχολείου στη Γερμανία προς τους συμμαθητές τους στην Ελλάδα

Τα χειροκροτήματα των μαθητών προκάλεσε η ανάγνωση στην πανελλαδική συνάντηση συντονιστικών αγώνα σχολείων, της επιστολής συμπαράστασης των μαθητών του ελληνικού σχολείου του Μπίλεφελντ στη Γερμανία, στην οποία αναφέρονται και στα δικά τους προβλήματα. Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Οι μαθητές του ελληνικού σχολείου του Μπίλεφελντ στη Γερμανία δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα που κάνετε όλοι οι συμμαθητές μας από την αρχή της χρονιάς σε εκατοντάδες σχολεία στην Ελλάδα.

Αυτός ο αγώνας δίνει κουράγιο και σε εμάς να παλέψουμε ενάντια στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και στη Γερμανία. Από την αρχή της χρονιάς στο σχολείο μας δεν έχουμε ούτε καθηγητές, ούτε βιβλία. Καθημερινά λόγω αυτών των ελλείψεων σχολάμε νωρίτερα από το κανονικό, χάνοντας μαθήματα που ίσως να μην αναπληρωθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ταυτόχρονα, με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου για τα σχολεία του εξωτερικού, το σχολείο μας την επόμενη σχολική χρονιά είναι πιθανό να μη λειτουργήσει αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των καθηγητών μας. Σε κάθε περίπτωση το σχολείο μας θα υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο και θα κοιτά την τσέπη των γονιών μας για να μπορέσουμε να μορφωθούμε.

Το μέλλον που μας ετοιμάζουν φαίνεται από τις δηλώσεις των Γερμανών βιομηχάνων ότι θέλουν τα επόμενα χρόνια από τα σχολεία της Γερμανίας 400.000 εργάτες κομμένους και ραμμένους για τα κέρδη τους.

Αυτό το μέλλον δεν το θέλουμε! Το μέλλον ανήκει σε εμάς! Οσο τσακίζουν τις οικογένειές μας, όσο στα σχολεία μας επικρατεί αυτή η άθλια κατάσταση, εμείς θα κινητοποιούμαστε για μόρφωση, δουλειά, ζωή!

Δεν παρακαλάμε άλλο για τη μόρφωσή μας!!!

Παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μας μορφώνει. Ενα σχολείο για τις δικές μας ανάγκες. Ενα σχολείο για όλους τους μαθητές της Γερμανίας χωρίς κατηγοριοποίηση, που θα μας μαθαίνει τη μητρική μας γλώσσα, την ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό της Ελλάδας.

Καλούμε όλα τα ελληνικά σχολεία στη Γερμανία να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των συμμαθητών μας στην Ελλάδα και να συγκροτήσουμε Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Γερμανίας».

Κινητοποίηση για τους απογραφείς

Σε κινητοποίηση, σήμερα, έξω απ' τα γραφεία του ΣΕΠΕ στον Πειραιά (Καθολικής Εκκλησίας 1) στις 11 π.μ. καλεί τους απογραφείς το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Μετά την παρέμβαση του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ στον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ, στα κεντρικά γραφεία, την προηγούμενη βδομάδα, ορίστηκε τριμερής συνάντηση για σήμερα, με το υπουργείο Οικονομικών, την ΕΛΣΤΑΤ και την παρουσία του επικεφαλής του ΣΕΠΕ. Οι απογραφείς διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και ασφαλιστική κάλυψη για όσους δούλεψαν στην πρόσφατη απογραφή.

Εκδήλωση της ΚΝΕ

Εκδήλωση με θέμα «Οικονομική κρίση - πολιτικές εξελίξεις και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ», διοργανώνει η ΝΟ Φλώρινας της ΚΝΕ την Πέμπτη 13 Οκτώβρη, στις 2 μ.μ., στο μικρό αμφιθέατρο του ΑΕΙ Φλώρινας. Θα μιλήσει ο Μάριος Τσελές, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάλεσμα για πανελλαδική κινητοποίηση το Σάββατο

Σε ταυτόχρονες κινητοποιήσεις καλεί τους γονείς πανελλαδικά η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Αθηνών Ελλάδας το ερχόμενο Σάββατο 15 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι σε όλες τις περιφέρειες, όλους τους δήμους όλες τις γειτονιές. «Δεν τους φοβόμαστε. Ως εδώ και μη παρέκει. Δεν έχουμε - Δεν θέλουμε - Αρνούμαστε μαζικά και οργανωμένα να πληρώνουμε εμείς και τα παιδιά μας την κρίση τους» τονίζει η ΑΣΓΜΕ.

«Φέτος, στο "νέο" σχολείο της Κυβέρνησης - ΕΕ και ΔΝΤ συναντιέται η φτώχεια και η ανασφάλεια της λαϊκής οικογένειας με τη χρόνια, έντεχνη υποβάθμιση της Ενιαίας, Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης» σημειώνει το ανώτατο συλλογικό όργανο των γονιών τονίζοντας ότι «τελικά το κόστος λειτουργίας των σχολείων μετακυλίεται στους γονείς και αν αυτοί δεν έχουν να πληρώσουν πρέπει ή να γίνουν ιδιαίτερα εφευρετικοί για να προσελκύσουν χορηγούς ή να προσφέρουν εθελοντική εργασία»... Αναφέρεται παράλληλα στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στο κόψιμο παροχών, στα χαράτσια, καλώντας τους γονείς να δώσουν απάντηση συμμετέχοντας μαζικά στις κινητοποιήσεις.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στον Εβρο

Αύριο Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στην Αλεξανδρούπολη

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο Τετάρτη στις 6 μ.μ. στο Πάρκο Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη, διοργανώνουν σύλλογοι εκπαιδευτικών, η ένωση γονέων και οι μαθητές ενάντια στη διάλυση της δημόσιας Παιδείας.

Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλούν η Γραμματεία Εβρου του ΠΑΜΕ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θράκης, το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων, οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ και οργανώνουν προσυγκέντρωση στις 5.30 το απόγευμα μπροστά στο Δημαρχείο. Με ανακοίνωσή τους οι ταξικές δυνάμεις, χαιρετίζουν τους αγώνες των μαθητών και φοιτητών, που ξεδιπλώνονται αυτό το διάστημα στην Αλεξανδρούπολη και σ' όλη τη χώρα ως αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και την καπιταλιστική κρίση.

Μεταξύ άλλων σημειώνουν: «Οι μαθητές έχουν κάθε λόγο να αγανακτούν, να εξεγείρονται. Πόσο μάλλον που τα χάλια του σημερινού σχολείου έρχονται να προστεθούν στα ασφυκτικά προβλήματα που βιώνουμε οι λαϊκές οικογένειες στα σπίτια μας με την ανεργία, τη φτώχεια, τα χαράτσια αφού καλούνται να πληρώσουν για την καπιταλιστική κρίση και τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Τώρα πρέπει να οργανωθεί η πάλη, χωρίς άλλη καθυστέρηση, από εργατικά συνδικάτα, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές. Να απαιτήσουμε:

  • Να έρθουν ΑΜΕΣΑ όλα τα βιβλία στα σχολεία.
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά, με μόνιμους διορισμούς.
  • Να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ οι γονείς για βιβλία & λειτουργικές δαπάνες (πετρέλαιο, γραφική ύλη κλπ).
  • Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις των μαθητών και να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που ποινικοποιεί τους αγώνες».


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ