Τρίτη 11 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συνεχίζεται η προσπάθεια συκοφάντησης των μαθητών

«Κλείνουν το σχολείο αλλά θα αναγκαστούν να πηγαίνουν το Σάββατο για να μη χαθεί ούτε μια εκπαιδευτική ώρα προς όφελος των παιδιών και της Παιδείας»! Η υφυπουργός Παιδείας Ευ. Χριστοφιλοπούλου που δήλωσε τα παραπάνω χτες στην τηλεόραση της ΝΕΤ, επανήλθε με τον «μπαμπούλα» του Σαββατιάτικου μαθήματος απέναντι στους μαθητές που κινητοποιούνται, σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας για τις χαμένες ώρες τάχα από τις καταλήψεις. Βέβαια, το υπουργείο δε μετρά τις χαμένες μέχρι τώρα ώρες από τους εκπαιδευτικούς που λείπουν ή που τοποθετούνται «προσωρινά» στα σχολεία, ούτε τις χαμένες ώρες από την απουσία βιβλίων... Η ίδια η υφυπουργός εξάλλου παραδέχτηκε ότι υπάρχουν κενά στα σχολεία «τα οποία θα καλυφθούν μέσα στη βδομάδα», ενώ την απαράδεκτη κατάσταση με την ανυπαρξία βιβλίων στα σχολεία τη χαρακτήρισε ως «μία ευκαιρία να βρεθεί τι έφταιξε για να γίνουμε καλύτεροι»!

Κατά τα άλλα, επιδόθηκε στην ταύτιση των καταλήψεων με βανδαλισμούς και καταστροφές, δείχνοντας ότι οι μεμονωμένες περιπτώσεις σχολείων όπου έγιναν ζημιές στις καταλήψεις αποτελούν βούτυρο στο ψωμί όσων θέλουν τους μαθητές στη γωνία. Το 5ο Λύκειο Ζωγράφου πρωταγωνίστησε στα χτεσινά δελτία ειδήσεων μετά τη διαπίστωση ότι σημειώθηκαν σημαντικές φθορές από αγνώστους, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να αξιοποιηθούν μεμονωμένες ενέργειες, που καμία σχέση δεν έχουν με το οργανωμένο μαθητικό κίνημα. Για να εμφανιστεί σαν «λύση» η εισαγγελική παραγγελία που ποινικοποιεί τους αγώνες, που στοχοποιεί μαθητές 15-17 χρονών. Για να βγει «λάδι» το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση που έφεραν τα σχολεία σε πρωτοφανή κατάσταση και αξιώνουν από τους μαθητές να μην αντιδράσουν.

Στον Πειραιά

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με ενέργειες προβοκατόρικων θρασύδειλων ομάδων, που σαν τους κλέφτες, μέσα στη νύχτα προκαλούν ζημιές στα σχολεία ή προβαίνουν σε άλλες ενέργειες όπως έγινε στο 10ο-11ο ΕΛ Πειραιά με μόνο σκοπό τη συκοφάντηση του δίκαιου αγώνα των μαθητών. «Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι αυτά τα ελάχιστα και μεμονωμένα περιστατικά που αξιοποιούνται για να μας τρομοκρατήσουνε, δεν είναι ικανά να κάμψουν τις δυνάμεις των μαθητών που παλεύουν προσανατολισμένα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία».

Στα Γιάννενα

Λαβή για να σπιλωθούν οι μαθητικές κινητοποιήσεις αποτέλεσε από μερίδα ΜΜΕ η διακομιδή σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων 2 μαθητών για χρήση ναρκωτικών ουσιών. Το συμβάν έγινε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ στο υπό κατάληψη 4ο Λύκειο όπου φέρεται να εμπλέκεται 20χρονος χρήστης και διακινητής που συνελήφθη από την αστυνομία κατηγορούμενος για χρήση και κατοχή κοκαΐνης και κάνναβης.

Σε ανακοίνωση του το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Ιωαννίνων καταδικάζει τα γεγονότα που εξελίχθηκαν στο 4ο Λύκειο, όπως και κάθε προσπάθεια να το αξιοποιήσουν αυτό για να συκοφαντήσουν τις μαθητικές κινητοποιήσεις. «Οι μαθητές, σημειώνει, μπορούν και περιφρουρούν τις εκατοντάδες καταλήψεις σε όλη τη χώρα, τις πορείες τους και τις όποιες δραστηριότητες. Μεμονωμένα φαινόμενα δεν μπορούν να βλάψουν αυτή την αλήθεια. Τα ναρκωτικά τα νομιμοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι προοδευτικό. Δε θέλουν να σκεφτόμαστε, να δρούμε, να παλεύουμε». Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Ιωαννίνων, επίσης, δηλώνει πως καμία σχέση δεν έχει με εκφυλιστικές καταλήψεις και καλεί 15μελή, 5μελή, γενικές συνελεύσεις σχολείων να πάρουν θέση, να περιφρουρήσουν τις κινητοποιήσεις τους, να απομονώσουν κάθε είδους προσπάθεια να αμαυρωθούν οι αγώνες των μαθητών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζική η παρουσία των μαθητών (2011-10-06 00:00:00.0)
Αγωνιστικό «μάθημα» σε πολλά σχολεία (2007-10-18 00:00:00.0)
Και αυτή τη βδομάδα στους δρόμους (2006-10-16 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις (1999-01-27 00:00:00.0)
Καταλήψεις αποφασίζουν οι μαθητές (1999-01-09 00:00:00.0)
Συνεδριάζουν σήμερα τα Συντονιστικά Αγώνα των μαθητών (1998-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ