Τρίτη 11 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΥΣΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Οι φοιτητές διεκδικούν να ολοκληρωθεί η εξεταστική

Σε κινητοποίηση προχώρησαν χτες οι φοιτητές του Φυσικού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ηράκλειο, απαιτώντας από τους καθηγητές του τμήματος να ορίσουν ημερομηνία εξεταστικής. Συγκεκριμένα, χτες κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος, ο σύλλογος φοιτητών μετά από πρόταση του ΜΑΣ προχώρησε στην κινητοποίηση, καταγγέλλοντας τους καθηγητές ότι αρνούνται να ορίσουν εξεταστική για καθαρά εκδικητικούς λόγους.

Να σημειώσουμε ότι η εξεταστική είχε ξεκινήσει από τις 22 Αυγούστου και διεξήχθη κανονικά έως τις 12 Σεπτέμβρη, οπότε οι φοιτητές προχώρησαν σε κατάληψη ενάντια στο νέο νόμο - πλαίσιο. Η κατάληψη κράτησε μόνο πέντε μέρες και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 16/9. Την επόμενη βδομάδα, από 19 έως και 23 Σεπτέμβρη, στο Τμήμα δεν έγιναν μαθήματα, ήταν μια κενή βδομάδα καθώς το χειμερινό εξάμηνο άρχισε τη Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη. Οι φοιτητές είχαν ζητήσει να ολοκληρωθεί η εξεταστική εκείνη την κενή βδομάδα, κάτι όμως που αρνήθηκαν οι καθηγητές με μια εκδικητική λογική του τύπου... επειδή κάνατε κατάληψη και εμείς δε θα κάνουμε εξεταστική!

Το ίδιο σημειώθηκε και καθ' όλη τη διάρκεια της χτεσινής κινητοποίησης με τους καθηγητές να αρνούνται να ορίσουν ημερομηνία και μάλιστα σε μια προσπάθεια εκφοβισμού των φοιτητών τους απείλησαν ότι έχει ειδοποιηθεί η αστυνομία. Η κινητοποίηση των φοιτητών κράτησε αρκετές ώρες και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα, οπότε οι φοιτητές αποφασίζοντας συλλογικά, αποχώρησαν από το χώρο, κάνοντας σαφές ότι οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ