Τρίτη 11 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΝΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Εγκλημα η νομιμοποίηση των ναρκωτικών»

Το πρόβλημα των ναρκωτικών θ' αντιμετωπιστεί ριζικά τότε που οι εργαζόμενοι θα διαφεντεύουν τον πλούτο που παράγουν για να ικανοποιήσουν τις συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες, τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου, χτες, της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων του ΚΚΕ, που έδωσε ο Αχ. Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος. «Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη και απειλητική, τώρα που χτυπούν κόκκινο όλοι οι παράγοντας που ευθύνονται για την εξάρτηση: η ανεργία, τα αδιέξοδα, ο αποκλεισμός», τόνισε ο Αχ. Κανταρτζής.

Και υπογράμμισε: «Από την άλλη μεριά, αντί η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα ενισχύοντας την πρόληψη, την απεξάρτηση και την επανένταξη, προωθεί μια πολιτική που νομιμοποιεί τα ναρκωτικά. Αντί για τη θεραπεία, την απεξάρτηση και την επανένταξη προωθεί τα υποκατάστατα, το κράτος μετατρέπεται σε προμηθευτή και έμπορο ναρκωτικών.

Ενώ το πρόβλημα των ναρκωτικών στη χώρα μας επιδεινώνεται συνεχώς, η κυβέρνηση κόβει τα κονδύλια για το ΚΕΘΕΑ και την απεξάρτηση, προχωρεί στην απόλυση υπαλλήλων.

Με το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, επιχειρείται ένα έγκλημα σε βάρος της νεολαίας».

Ο Αχ. Κανταρτζής αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ να φέρει το θέμα των ναρκωτικών με Επερώτηση και να προκαλέσει γενικευμένη συζήτηση στην Βουλή και επεσήμανε: «Πιστεύουμε στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών. Σε αυτήν την κατεύθυνση εκφράζοντας την αντίθεσή μας με τις πολιτικές της νομιμοποίησης και των υποκατάστατων, τη συρρίκνωση των υπηρεσιών πρόληψης και απεξάρτησης και προβάλλουμε τις άμεσες διεκδικήσεις για την πρόληψη, την απεξάρτηση και την επανένταξη, όπως αναλυτικά αναφέρονται την επερώτηση μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ