ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Οχτώβρη 2011
Σελ. /32
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Συνεχίζονται οι φοιτητικές κινητοποιήσεις

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

Μια ακόμη ημέρα κινητοποιήσεων και συνέχεια του αγώνα του φοιτητικού κινήματος της Κολομβίας που έχει κλιμακωθεί με καταλήψεις και αποχή επ' αόριστο ενάντια στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του Νόμου 30 του 1992 για την Ανώτατη Παιδεία, που προωθεί η κυβέρνηση του αντιδραστικού Προέδρου Χοσέ Μανουέλ Σάντος. Μεταρρύθμιση που προωθεί και νομιμοποιεί την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Τριτοβάθμιας Παιδείας, καθώς επιβάλλει τις «επενδύσεις ιδιωτών και επιχειρήσεων» στα δημόσια πανεπιστήμια.

Διαδηλώσεις έγιναν τόσο στην πρωτεύουσα Μπογκοτά, όσο και στην Μπουκαραμάνγκα και άλλες πόλεις και πάντα με κύριο αίτημα την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Τριτοβάθμιας Παιδείας και των δικαιωμάτων τους και την οριστική απόσυρση της μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση Σάντος. Παρ' όλα αυτά, σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν, οι δυνάμεις καταστολής κράτησαν χαμηλό προφίλ και είναι η μόνη διαφορά όσον αφορά το μέτωπο της Παιδείας, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται πεισματικά το διάλογο και τον όρο που έχουν θέσει οι φοιτητές για την έναρξή του, την απόσυρση του νομοσχεδίου.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες

Για άλλη μια φορά, οι φτωχοί πληρώνουν την έλλειψη υποδομών (εδώ Γουατεμάλα)
Για άλλη μια φορά, οι φτωχοί πληρώνουν την έλλειψη υποδομών (εδώ Γουατεμάλα)
ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ.--

Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες που πλήττουν την Κεντρική Αμερική, κυρίως φτωχογειτονιές με παντελή έλλειψη υποδομών. Σύμφωνα με το νεώτερο απολογισμό, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 103, ενώ ξεπερνούν τους 700.000 οι πληγέντες!

Στο μεταξύ, ο μακάβριος ανταγωνισμός μεταξύ του Ελ Σαλβαδόρ και της Γουατεμάλας όσον αφορά το μεγαλύτερο αριθμό των νεκρών συνεχίζεται. Χτες, ο πρόεδρος της Γουατεμάλας Αλβαρο Κολόμ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 38, ενώ η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ αναφέρει 34 νεκρούς και «αριθμό αγνοουμένων». Στη Νικαράγουα, ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους 12 και στην Ονδούρα στους 13, αν και ο αριθμός των πληγέντων έχει εκτοξευτεί στους 130.000 και δίχως να έχει αποσταλεί οποιαδήποτε βοήθεια. Παράλληλα, στο Μεξικό οι νεκροί παραμένουν έξι αλλά οι πληγέντες είναι εκατοντάδες χιλιάδες κατά κύριο λόγο στις νότιες και πάμφτωχες επαρχίες.

Στην Κολομβία, οι καταρρακτώδεις βροχές συνεχίζονται και ακόμη 3 παιδιά έχασαν τη ζωή τους, καθώς πνίγηκαν, ενώ 6 μοτοσικλετιστές σκοτώθηκαν όταν καταπλακώθηκαν από κατολισθήσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από τις πλημμύρες στους 15, ενώ οι πληγέντες επίσης ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες.

Τέλος, διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής σπεύδουν να αποστείλουν βοήθεια στις χώρες της Κεντρικής Αμερικής για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΠΙΔΟΘΕΝΤΟΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟΥ

Δυνάμει της με αριθμό 2.653/04-10-2011 Εκθέσεως επιδόσεώς μου, μετά από γραπτή παραγγελία της Δικηγόρου Βασιλικής Αντ. Τζούνα, πληρεξουσίας του Δημητρίου Δάρα του Γεωργίου και της Κλεονίκης, κατοίκου Πετρούπολης Αττικής (Ελ. Βενιζέλου αρ. 179), επέδωσα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για την Αννα συζ. Δημητρίου Δάρα (DARA) το γένος Μπαάτρ (Baatr) και Ουλμπουσίν (Ulbusyn) ή Ουλμποσίν (Ulbosyn) ΤΣΟΥΡΙΝΟΒΑ (CHURINOVA) κατοίκου Αθήνας οδός Νάξου αρ. 111 και ήδη αγνώστου διαμονής, ακριβές αντίγραφο της από 29-04-2011 ΑΓΩΓΗΣ απευθυνομένης ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, του πρώτου πιο πάνω, κατά της δευτέρας. Η πιο πάνω αγωγή έχει κατατεθεί στη Γραμματέα του Πολυμ. Πρωτοδ. Αθήνας, στις 04/05/2011 με Γενικό Αριθμό Κατάθεσης 78469/2011 και αριθμό κατάθεσης δικογράφου 4571/2011 και με ταυτόχρονη πράξη αυτής έχει ορισθεί ημερομηνία συζήτησης στις είκοσι οκτώ (28) Μαΐου του έτους 2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 09.00, κτίριο 4, αίθουσα 4 και Αριθμό Πινακίου Α 4/34. Με την πιο πάνω αγωγή ο ενάγων ζητά: Να γίνει δεκτή η ένδικη αγωγή του. Να κηρυχθεί λυμένος ο γάμος του με την εναγομένη που αναφέρεται στο ιστορικό της πιο πάνω αγωγής και τελέσθηκε την 30-10-2007 στην ΕΛΙΣΤΑ Δ. ΚΑΛΜΙΚΙΑΣ της ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (ΡΩΣΙΑΣ).

ΗΠΑ
Πόλεμος χαρακωμάτων για το σχέδιο Ομπάμα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ξανά στα «χαρακώματα» Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί με επίκεντρο αυτή τη φορά το νομοσχέδιο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας που έχει προωθήσει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ύψους 447 δισεκατομμυρίων. Οι μάχες που έχουν στηθεί ωστόσο αφορούν τις διαφορές που έχουν οι δύο «αντιμαχόμενες» πλευρές όσον αφορά τον τρόπο εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου. Ακριβώς αυτό είναι και το περιεχόμενο του σχεδίου Ομπάμα με το οποίο υποτίθεται θα επιβάλλονταν υψηλότεροι φόροι στους πλούσιους ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για δασκάλους, αστυνομικούς, πυροσβέστες και άλλους εργαζομένους σε υπηρεσίες παροχής πρώτων βοηθειών.

Οσον αφορά τώρα τον «μίνι» πόλεμο στη Γερουσία, οι γερουσιαστές ψήφισαν 50-50 σχετικά με το συγκεκριμένο αναθεωρημένο προς τα κάτω σχέδιο, 10 λιγότεροι από τους 60 ψήφους που απαιτούνταν.

Οι Δημοκρατικοί απάντησαν μπλοκάροντας μια προσπάθεια των Ρεπουμπλικάνων να ακυρώσουν ένα φόρο παρακράτησης 3% στις επιχειρήσεις που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2013. Με ψήφους 57-43, οι Ρεπουμπλικάνοι δε συγκέντρωσαν τις 60 ψήφους που απαιτούνταν για να αποτρέψουν το διαδικαστικό εμπόδιο που είχε τεθεί από τους Δημοκρατικούς.

Αλλά τμήματα του νομοσχεδίου Ομπάμα, που θέλουν να τονώσουν υποτίθεται την αγορά εργασίας εν μέσω βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης όπως οι επενδύσεις στις υποδομές, ή κάποια ψίχουλα επιδομάτων στους μακροχρόνια ανέργους, οι φορολογικές απαλλαγές για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν και μέτρα διεύρυνσης της ιδιοκτησίας κατοικιών, δεν έχουν ακόμη ψηφισθεί.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ