Σάββατο 22 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες

Για άλλη μια φορά, οι φτωχοί πληρώνουν την έλλειψη υποδομών (εδώ Γουατεμάλα)
Για άλλη μια φορά, οι φτωχοί πληρώνουν την έλλειψη υποδομών (εδώ Γουατεμάλα)
ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ.--

Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες που πλήττουν την Κεντρική Αμερική, κυρίως φτωχογειτονιές με παντελή έλλειψη υποδομών. Σύμφωνα με το νεώτερο απολογισμό, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 103, ενώ ξεπερνούν τους 700.000 οι πληγέντες!

Στο μεταξύ, ο μακάβριος ανταγωνισμός μεταξύ του Ελ Σαλβαδόρ και της Γουατεμάλας όσον αφορά το μεγαλύτερο αριθμό των νεκρών συνεχίζεται. Χτες, ο πρόεδρος της Γουατεμάλας Αλβαρο Κολόμ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 38, ενώ η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ αναφέρει 34 νεκρούς και «αριθμό αγνοουμένων». Στη Νικαράγουα, ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους 12 και στην Ονδούρα στους 13, αν και ο αριθμός των πληγέντων έχει εκτοξευτεί στους 130.000 και δίχως να έχει αποσταλεί οποιαδήποτε βοήθεια. Παράλληλα, στο Μεξικό οι νεκροί παραμένουν έξι αλλά οι πληγέντες είναι εκατοντάδες χιλιάδες κατά κύριο λόγο στις νότιες και πάμφτωχες επαρχίες.

Στην Κολομβία, οι καταρρακτώδεις βροχές συνεχίζονται και ακόμη 3 παιδιά έχασαν τη ζωή τους, καθώς πνίγηκαν, ενώ 6 μοτοσικλετιστές σκοτώθηκαν όταν καταπλακώθηκαν από κατολισθήσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από τις πλημμύρες στους 15, ενώ οι πληγέντες επίσης ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες.

Τέλος, διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής σπεύδουν να αποστείλουν βοήθεια στις χώρες της Κεντρικής Αμερικής για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ