ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2011
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Περιοδείες - συγκεντρώσεις του ΚΚΕ

Eurokinissi

Σήμερα, Κυριακή

  • Στις 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κορωπίου συγκέντρωση με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει η Ελίνα Χαιρικάκη, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Αύριο, Δευτέρα

  • Στις 6.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χαϊδαρίου, πρώην ΝΕΛΕ, οδός Κολοκοτρώνη, θα γίνει συγκέντρωση με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ.
  • Συγκέντρωση της ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Σπάρτης, με ομιλητή τον Δημήτρη Τζαβάρα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στις 10.30 π.μ. περιοδεία στην ιδιωτική κλινική «Τίμιος Σταυρός» στο Αιγάλεω, με τον βουλευτή Νίκο Παπακωνσταντίνου.

Την Τρίτη 6/12

  • Στις 2 μ.μ., περιοδεία στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα», με την Κατερίνα Μιχαλιού, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Την Τετάρτη 7/12

  • Στις 6.30 μ.μ., στην Αγία Βαρβάρα στο 1ο ΚΑΠΗ (οδός Καλαντζάκου), διοργανώνεται συγκέντρωση με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.

Την Τρίτη 13/12

  • Στις 6.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ηρακλείου «Ηλέκτρα Αποστόλου» θα γίνει συγκέντρωση με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει η Μαρία Λαμπρινού, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Παρασκευή 16/12

  • Στις 7.30 μ.μ., στα Βριλήσσια, στην αίθουσα πάρκου ΤΥΠΕΤ, θα γίνει συγκέντρωση με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ιστορικός περίπατος για το Δεκέμβρη του '44

Την Κυριακή 11 Δεκέμβρη

Στη μάχη της Αθήνας του Δεκέμβρη του 1944 θα είναι αφιερωμένος ο τρίτος κατά σειρά ιστορικός περίπατος για μαθητές γυμνασίου, που διοργανώνει η ΚΝΕ την Κυριακή 11 Δεκέμβρη. Κάθε περίπατος εστιάζει σε ένα ιστορικό γεγονός, αναδεικνύοντας τις βασικές του πλευρές, περιλαμβάνει επισκέψεις σε μέρη που σχετίζονται ιστορικά, ενώ το περιεχόμενό του συνδυάζεται με βιβλιογραφία που αναφέρεται στη συγκεκριμένη εποχή.

Η βιβλιογραφία που προτείνεται για τον προσεχή ιστορικό περίπατο περιλαμβάνει τα βιβλία: «Οδός Αβύσσου αριθμός 0» Μενέλαος Λουντέμης, «Ο αλύγιστος» Κ. Κοτζιάς, «Στάχτες και φοίνικες» Θ. Κορνάρος, «Η εντολή» Διδώ Σωτηρίου.

Προσφορές

-- Η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Σίδνεϊ Αυστραλίας προσφέρει για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ το ποσό των 2.000 δολαρίων Αυστραλίας.

-- Η Λαϊκή Συσπείρωση φίλων και οπαδών του ΚΚΕ του Τορόντο Καναδά προσφέρει στο ΚΚΕ, συνολικά, 2.058,74 δολάρια Καναδά, για την οικονομική και ιδεολογική του παρέμβαση στην εργατική τάξη, για την οργάνωση της πάλης ενάντια στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας.

Συγκεκριμένα, προσφέρουμε: Αντώνης Γ. Α. 100 δολάρια, Σταύρος Παχής - Bασιλεία Παχή 150, Γιάννης και Βούλα 100, Μ. Α. 100, Σίμος 50, Γεώργιος 50, Β. Φλώρος 50, Ν. Μπαλούμας 50, Γιάννης Α. 50, Στηβ Κουτσιόκις 50, Τ. Ισχυρόπουλος και Σοφία 100, Λάκης Παπαδόπουλος 100, Κ. Γιάνναρης 100, Ηλίας Σ. 50, Χαρίλαος Παναγιωτίδης 150, Lois.N.I.ED. Αντώνης Φούντος 808,74 δολάρια Καναδά.

Eπίσης, ο Πέτρος Αθανασιάδης προσφέρει 300 δολάρια, μέσω της ΚΟ Δράμας του ΚΚΕ.

-- Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Καλαμαριάς, αντί στεφάνου για την 28η Οκτωβρίου, προσφέρει στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 100 ευρώ.

-- Η Ζήλη Σακελαρίδη προσφέρει στα πλαίσια της οικονομικής εξόρμησης και στη μνήμη όλων όσων έπεσαν στο βωμό για τα ιδανικά του ΚΚΕ, το ποσό των 200 ευρώ, μέσω της ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

-- Ο σ. Χ. Φουσέκης προσφέρει 80 ευρώ στη μνήμη των μαχητών του ΕΛΑΣ που συμμετείχαν στην ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου, των: ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΟΥΣΕΚΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΟΥΣΕΚΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΥΡΑΥΛΗ.


Στη μνήμη

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΙΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΙΚΟΣ
φωτό(Κωδικός: 329552)

Για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος, η συντρόφισσα Χρυσικού Περιστέρα, στη μνήμη του συντρόφου της, ΧΡΥΣΙΚΟΥ ΓΙΑΝΝΗ, προσφέρει 100 ευρώ, μέσω της ΚΟ Ελληνορώσων.

Δραστηριότητα Επιτροπών Ειρήνης
  • Εκδήλωση, με θέμα «Η κρίση, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και τα καθήκοντα του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος», διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Συκεών Θεσσαλονίκης, αύριο Δευτέρα, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Συκεών. Θα μιλήσει ο Γιώργος Χαβατζάς, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.
  • Την ετήσια συνεστίασή της πραγματοποιεί η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, την Κυριακή, 11 Δεκέμβρη, στις 12.30 το μεσημέρι, στο κέντρο διασκέδασης «ΤΖΑΝΗΣ», στο δρόμο από Χαριλάου προς Θέρμη (λεωφορείο 66, στάση «Αστυνομία»).
Εκδήλωση στο Γοργοπόταμο

Σήμερα, Κυριακή 4 Δεκέμβρη, στις 11.30 το πρωί, στο Γοργοπόταμο, πραγματοποιείται η εκδήλωση της ΚΟ Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ και της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), για την 69η επέτειο της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοπόταμου. Στην εκδήλωση, όπου αναμένεται μαζική η συμμετοχή των αγωνιστών και φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο σ. Κώστας Παπαδάκης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα χαιρετίσει ο γενικός γραμματέας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, Γρηγόρης Φώτου.

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή

Σε τριήμερη απεργία αποφάσισε να προχωρήσει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή την ερχόμενη βδομάδα. Συγκεκριμένα, την Τρίτη, 6 Δεκέμβρη, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11 το πρωί. Την Τετάρτη, 7 Δεκέμβρη, θα κάνουν συγκέντρωση στο παράρτημα του υπουργείου Υγείας στην Κηφισίας στις 11 το πρωί και την Πέμπτη, 8 Δεκέμβρη συγκέντρωση - ανοιχτή συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Αίτημα αιχμής των εργαζομένων είναι η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς οι περισσότεροι παραμένουν απλήρωτοι από 4 έως 9 μήνες, ενώ τώρα απειλούνται και με εργασιακή εφεδρεία. Παράλληλα, απαιτούν την επάνδρωση των δομών Ειδικής Αγωγής και την πλήρη χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των πραγματικών αναγκών.

Να σημειωθεί ότι τη στιγμή που γίνονται απολύσεις, οι φορείς υπολειτουργούν κάτω από την έλλειψη προσωπικού, ο εθελοντισμός και η φιλανθρωπία πλασάρονται ως λύση στα προβλήματα, τα ιδιωτικά κέντρα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια με εργαζόμενους να δουλεύουν χωρίς συμβάσεις, ωράρια, ασφάλιση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ