Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή

Σε τριήμερη απεργία αποφάσισε να προχωρήσει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή την ερχόμενη βδομάδα. Συγκεκριμένα, την Τρίτη, 6 Δεκέμβρη, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11 το πρωί. Την Τετάρτη, 7 Δεκέμβρη, θα κάνουν συγκέντρωση στο παράρτημα του υπουργείου Υγείας στην Κηφισίας στις 11 το πρωί και την Πέμπτη, 8 Δεκέμβρη συγκέντρωση - ανοιχτή συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Αίτημα αιχμής των εργαζομένων είναι η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς οι περισσότεροι παραμένουν απλήρωτοι από 4 έως 9 μήνες, ενώ τώρα απειλούνται και με εργασιακή εφεδρεία. Παράλληλα, απαιτούν την επάνδρωση των δομών Ειδικής Αγωγής και την πλήρη χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των πραγματικών αναγκών.

Να σημειωθεί ότι τη στιγμή που γίνονται απολύσεις, οι φορείς υπολειτουργούν κάτω από την έλλειψη προσωπικού, ο εθελοντισμός και η φιλανθρωπία πλασάρονται ως λύση στα προβλήματα, τα ιδιωτικά κέντρα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια με εργαζόμενους να δουλεύουν χωρίς συμβάσεις, ωράρια, ασφάλιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ