ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2011
Σελ. /32
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πλήθος εκδηλώσεων της ΚΝΕ

Το άλλο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης

Από την εκδήλωση που έγινε χτες στην ΑΣΟΕΕ για το Δεκέμβρη του 1944
Από την εκδήλωση που έγινε χτες στην ΑΣΟΕΕ για το Δεκέμβρη του 1944
Πλήθος εκδηλώσεων διοργανώνει η ΚΝΕ αυτή την περίοδο σε διάφορες περιοχές αφιερωμένες κυρίως στο Δεκέμβρη του 1944 και στην επικαιρότητα του σοσιαλισμού. Στο πλαίσιο αυτό, επιτυχημένη και μαζικότατη ήταν η εκδήλωση για το Δεκέμβρη του '44 που έγινε χτες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ), όπου μίλησε ο Αναστάσης Γκίκας, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Επίσης, εκδήλωση με θέμα «Ο Σοσιαλισμός είναι το μέλλον! Συμπεράσματα και διδάγματα με αφορμή τα 20 χρόνια από τις ανατροπές», διοργανώνει η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στο περίπτερο 8 της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της ΚΝΕ για τις αμέσως επόμενες μέρες έχει ως εξής:

Κυριακή 11 Δεκέμβρη
  • Στη μάχη της Αθήνας του Δεκέμβρη του 1944 θα είναι αφιερωμένος και ο ιστορικός περίπατος για μαθητές Γυμνασίου, που διοργανώνει η ΚΝΕ. Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 10.30 π.μ. στην έξοδο του μετρό στο Σύνταγμα και θα ακολουθήσει περίπατος στου Μακρυγιάννη και στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι. Η ΚΝΕ προτείνει την εξής βιβλιογραφία: «Οδός Αβύσσου αριθμός 0» Μενέλαος Λουντέμης, «Ο αλύγιστος» Κ. Κοτζιάς, «Στάχτες και φοίνικες» Θ. Κορνάρος, «Η εντολή» Διδώ Σωτηρίου. Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στις τοπικές Οργανώσεις της ΚΝΕ ή στα τηλέφωνα 6942693007, 6970979631.
  • Η Τομεακή Οργάνωση Δυτικών Συνοικιών Αττικής της ΚΝΕ, διοργανώνει εκδήλωση για το Δεκέμβρη του '44, στις 7 μ.μ., στο χώρο εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ Πετρούπολης (Κωνσταντινουπόλεως και Βούτσαλη). Θα μιλήσει ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση για το ίδιο θέμα, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΝΕ Πειραιά του ΚΚΕ.
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση Αχαΐας της ΚΝΕ, διοργανώνει ανάλογη εκδήλωση, στις 7 μ.μ., στον Παμμικρασιατικό Σύλλογο στην Πάτρα. Θα μιλήσει ο Μανώλης Ραπανάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.
Τετάρτη 14 Δεκέμβρη
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση ΤΕΙ Χαλκίδας της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για το γυναικείο ζήτημα», στις 12 το μεσημέρι, στο μικρό αμφιθέατρο του ΤΕΙ.
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση ΑΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον», στις 12 το μεσημέρι, στο Πανεπιστήμιο Πατρών (ΑΘΕ 10). Θα μιλήσει ο Μανώλης Ραπανάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση ΤΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με το ίδιο θέμα, στις 2 μ.μ., στο μικρό αμφιθέατρο του ΤΕΙ. Θα μιλήσει ο Βασίλης Παπαβασιλείου, μέλος του Γραείου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.
12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
Από το 2009 περιμένουν να κατασκευαστούν τουαλέτες!

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

«Αγανακτισμένοι είναι οι εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, μαθητές και οι γονείς στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών γιατί η κατασκευή ενός στοιχειώδους, αλλά τόσο σημαντικού και αναγκαίου έργου για τη λειτουργία του σχολείου, όπως είναι τα αποχωρητήρια, έχει μετατραπεί σε "γεφύρι της Αρτας"». Το παραπάνω καταγγέλλουν σε Ερώτησή τους στη Βουλή, προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, Θοδωρής Ιγνατιάδης και Σοφία Καλαντίδου.

Οι βουλευτές εξηγούν ότι: «Το έργο για την κατασκευή αποχωρητηρίων είχε δημοπρατηθεί στις 3-11-2009 από τη ΔΤΥ ΝΑ Σερρών με συμβατική ημερομηνία περαίωσης την 9/4/2010. Εκτοτε όμως και έως σήμερα το έργο δεν έχει περαιωθεί ακόμη, λόγω έλλειψης της σχετικής για την πληρωμή του εργολάβου πίστωσης από τον ΟΣΚ.

Μάλιστα, ο εν λόγω εργολάβος, για πολλαπλή φορά, ζήτησε παράταση, η οποία και του δόθηκε αφού ο ίδιος δεν ευθύνεται, γεγονός όμως που θα έχει ως αποτέλεσμα να στοιχίσει ακριβότερα το έργο.

Η κατάσταση αυτή οφείλεται στη διαχρονικά ακολουθούμενη από όλες τις κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) πολιτική υποχρηματοδότησης της Παιδείας και που σήμερα με αφορμή την καπιταλιστική κρίση και υπό τις οδηγίες της ΕΕ, του ΔΝΤ την μειώνουν ακόμη περισσότερο.

Το παραπάνω έργο είναι καθοριστικό για την υγεία μαθητών και εργαζομένων και δε λογίζεται στον 21ο αιώνα να υπάρχουν σχολεία που δεν πληρούν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας».

Επειδή υπεύθυνη να λύσει το παραπάνω πρόβλημα είναι η κυβέρνηση, οι βουλευτές ρωτούν τους δύο υπουργούς αν θα δοθεί άμεσα η απαιτούμενη πίστωση για να κατασκευαστούν επιτέλους αποχωρητήρια στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Προσανατολίζονται σε κλιμάκωση του αγώνα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χτες η τριήμερη απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, καθώς η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν μεγάλη. Υπενθυμίζεται ότι οι περίπου 3.000 εργαζόμενοι στις δομές Ειδικής Αγωγής στην Αττική παραμένουν απλήρωτοι από 3 μέχρι και 10 μήνες. Την ίδια στιγμή 15.000 παιδιά με ειδικές ανάγκες που είναι οι αποδέκτες αυτών των υπηρεσιών και οι οικογένειές τους οδηγούνται σε αδιέξοδο, καθώς καλούνται να καταβάλλουν δίδακτρα ακόμη και σε αυτές τις δομές ή να κάνουν «δωρεές» για να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Επίσης ενώ πάνω από 185.000 παιδιά με ειδικές ανάγκες παραμένουν εκτός εκπαίδευσης, τα ιδιωτικά κέντρα ειδικής αγωγής ξεπηδούν διαρκώς. Η συγκεκριμένη κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, επιβάλλει να μπει στην πρώτη γραμμή του αγώνα το αίτημα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, υψηλής ποιότητας Ειδική Αγωγή που θα ελέγχεται από τα κάτω, παρεχόμενη Πρόνοια και Παιδεία για όλα τα παιδιά που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες, με εργαζόμενους που θα έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε η παρέμβαση της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Μονάδων Ιδρυμάτων Σχολείων Ειδικής Αγωγής Γ. Κουρή, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που έγινε χτες, η οποία μίλησε για την ανάγκη να ενισχυθεί η συμμαχία με τους τοπικούς φορείς των περιοχών, να συστρατευτούν σε αυτό τον αγώνα και οι γονείς, αλλά και να μαζικοποιηθεί με άλλους εργαζόμενους. Τη συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων εξέφρασε και το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας αναμένεται να ανακοινώσει νέες κινητοποιήσεις για την ερχόμενη βδομάδα.

Εκδηλώσεις του ΕΣΥΝ
  • Το παράρτημα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) στη Βοιωτία θα πραγματοποιήσει αύριο, Σάββατο, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα «Μαίρη Τσιροπούλα», εκδήλωση με θέμα «Νέες μορφές εξάρτησης: Internet - μέσα κοινωνικής δικτύωσης». Θα μιλήσει η Δήμητρα Σφήκα, ψυχολόγος - θεραπεύτρια στο «18 ΑΝΩ».
  • Εκδήλωση θα πραγματοποιήσει και το παράρτημα του ΕΣΥΝ στην Αθήνα, τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» - Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), με θέμα: «Οι εξελίξεις γύρω από το κοινωνικό φαινόμενο των ναρκωτικών - Οι θέσεις του ΕΣΥΝ».
Xριστουγεννιάτικα παζάρια του ΚΕΘΕΑ

Το πρόγραμμα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ «ΔΙΑΒΑΣΗ» πραγματοποιεί χριστουγεννιάτικο παζάρι στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, στον Δημοτικό Πολυχώρο «ΓΑΛΑΞΙΑΣ», την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί ως τις 9.30 το βράδυ. Οι χρήστες ουσιών μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Κέντρου 210.8626.761 οι γονείς και οι συγγενείς των εξαρτημένων μπορούν στο Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης 210.8612.604.

Ο Σύλλογος Οικογένειας του Θεραπευτικού Προγράμματος του ΚΕΘΕΑ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ», όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στις 21, 22 και 23 Δεκεμβρίου, στην «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, αίθουσα «Αγγελος Σικελιανός» (Δ4). Το παζάρι θα περιλαμβάνει χειροποίητα δώρα και γλυκά που έχουν φτιαχτεί από τα μέλη του Συλλόγου. Το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι θα λειτουργεί την Τετάρτη 21 Δεκέμβρη από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ, την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Δεκέμβρη από 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Τα γραφεία του Συλλόγου Οικογένειας Θεραπευτικού Προγράμματος του ΚΕΘΕΑ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» βρίσκονται στην οδό Σολωμού 27, τηλέφωνο επικοινωνίας: 210.3302.426.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ