ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2011 - ΓΕΝΑΡΗΣ 2012
Στο 30,80% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου

Πρώτη στην άμιλλα η ΚΟ Αιγαίου, με 48,86%

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από την πορεία υλοποίησης της πολιτικής μάχης της Οικονομικής Εξόρμησης Δεκέμβρης 2011 - Γενάρης 2012 του ΚΚΕ. Ηδη, στις πρώτες δύο βδομάδες από την επίσημη έναρξη της Οικονομικής Εξόρμησης, η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου βρίσκεται στο 30,80%.

Πρώτη Οργάνωση στην κάλυψη του πλάνου είναι η ΚΟ Αιγαίου που έχει καλύψει το 48,86% του πλάνου της. Ακολουθεί η ΚΟ Εξωτερικού που έχει καλύψει το 41,80%, η ΚΟ Κρήτης με 33,93% και η ΚΟ Αττικής με 31,20%. Η κατάταξη των υπόλοιπων Κομματικών Οργανώσεων έχει ως εξής: Πελοπόννησος 30,90%, Κεντρική Μακεδονία 30,80%, Ανατολική Μακεδονία - Θράκη 27,90%, Βορειοδυτική Ελλάδα 24,31%, Θεσσαλία 23,54%, Δυτική Μακεδονία 21,37% και Ανατολική Στερεά - Εύβοια 20,59%. Η ΚΝΕ έχει καλύψει το 36,75% του πλάνου της, ενώ η ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» και η ΚΟΒ «902» το 25,58% και το 25,00%, αντίστοιχα.

Η κλιμακωτή κάλυψη όλο και μεγαλύτερου ποσοστού του πλάνου προκύπτει από τον καλό σχεδιασμό των Κομματικών Οργανώσεων και το πλατύ άνοιγμα. Για ακόμα μια χρονιά επιβεβαιώνει τους γερούς δεσμούς που έχει το ΚΚΕ με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, που, αν και πλήττονται βάναυσα από τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΚΚΕ και ενισχύουν το Κόμμα από το υστέρημά τους. Τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των πρώτων δύο βδομάδων της Οικονομικής Εξόρμησης αποτελούν εφαλτήριο για ακόμα καλύτερη συνέχεια, για το πιο ορμητικό άνοιγμα των Κομματικών Οργανώσεων σε τόπους δουλειάς και λαϊκές γειτονιές, για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ
Κίνδυνος ποινικοποίησης της άλλης άποψης για την Ιστορία

Επιφυλάχτηκε για τη στάση του το ΚΚΕ στη διάρκεια της χτεσινής συζήτησης στη Βουλή

Τις έντονες επιφυλάξεις του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που αφορά στην «καταπολέμηση εκδηλώσεων ξενοφοβίας και ρατσισμού» και αποτελεί εφαρμογή σχετικής απόφασης - πλαισίου της ΕΕ, εξέφρασε χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος. Το νομοσχέδιο υποστηρίχθηκε τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο και από τη ΝΔ και αναμένεται η ψήφισή του να ολοκληρωθεί το Γενάρη.

Ο Αντ. Σκυλλάκος εστίασε τη βασική αντίθεση του ΚΚΕ στο άρθρο 3 του νομοσχεδίου, που προβλέπει πως μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη όταν κάποιος «εγκωμιάζει, αρνείται ή εκμηδενίζει τη σημασία των εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου». «Τι σχέση έχει με το ρατσισμό και την ξενοφοβία;», αναρωτήθηκε ρητορικά και εξήγησε: «Για παράδειγμα, το ΝΑΤΟ που βομβάρδισε τη Γιουγκοσλαβία θεωρεί ότι ο Μιλόσεβιτς έκανε γενοκτονία. Αν πω λοιπόν εγώ ότι αυτό είναι απαράδεκτο, τότε μπορεί να προκληθεί ποινική δίωξη»!

Ο βουλευτής του ΚΚΕ προειδοποίησε ότι «ζητήματα που θα κρίνει η Ιστορία και για τα οποία υπάρχει πολιτική διαπάλη, θα γίνουν αντικείμενο δίωξης», ενώ «αυτός ο νόμος θα μπορούσε να είναι ο προπομπός για να γίνει αυτό στο μέλλον», δηλαδή «να ποινικοποιηθεί η διαφορετική άποψη για ιστορικά ή για τρέχοντα ζητήματα». Με τον τρόπο αυτό, επισήμανε, «μπορεί να φτάσει να είναι παράνομο το σύνθημα "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι"» και «μια ομάδα πολιτικών πεποιθήσεων θα μπορούσε να θεωρηθεί υπό δίωξη».

Επισήμανε, επίσης, ότι το νομοσχέδιο «δανείζεται τη λογική της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας στο θέμα της ποινικοποίησης των νομικών προσώπων». Ειδικά για τα θέματα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε ότι το νομοσχέδιο «χειροτερεύει το καθεστώς σε σχέση με το παρελθόν», αφού η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ότι μπορεί να υπάρξει ποινική δίωξη όταν κάποιος προτρέπει σε πράξεις βίας εναντίον προσώπων με κάποια ιδιαιτερότητα, τώρα όμως «προστίθεται η προϋπόθεση του να τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια τάξη» και «αυτό δυσκολεύει την άσκηση ποινικής δίωξης».

Συνολικά, ο Αντώνης Σκυλλάκος σχολίασε ότι πρόκειται για «μεγάλη υποκρισία σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα», αφού «ενώ έχουμε την πιο απάνθρωπη αντι-μεταναστευτική πολιτική», μιλώντας για μετανάστες που πνίγονται στο Αιγαίο ή σκοτώνονται από νάρκες στο Εβρο ή εργάζονται υπό καθεστώς «μαύρης» εργασίας, «ερχόμαστε μετά με τέτοια νομοσχέδια να πούμε ότι κάτι κάνουμε».

Την κατάθεση τροπολογίας στο νομοσχέδιο προανήγγειλε με σύντομη παρέμβασή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, με μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών και την απόλυση κρατουμένων υπό όρους. Με βάση στοιχεία που παρέθεσε, στις φυλακές υπάρχουν 12.300 τρόφιμοι, ενώ οι υποδομές των ιδρυμάτων επαρκούν για 9.000.

ΝΑΤΟική άσκηση «κυβερνοάμυνας»

Στόχος ο απόλυτος έλεγχος του διαδικτύου στο όνομα της αντιμετώπισης των «νέων απειλών»

Ασκηση σε εφαρμογή των όσων προβλέπει το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ περί «νέων απειλών» και συγκεκριμένα περί απειλών στον κυβερνοχώρο, πραγματοποιεί η λυκοσυμμαχία από τις 12 έως τις 16 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για την άσκηση κυβερνοάμυνας με την ονομασία «CYBERCOALITION 2011». Από ελληνικής πλευράς, στην άσκηση συμμετέχει η Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας (ΔΙΚΥΒ) του ΓΕΕΘΑ, καθώς και επιτελείς των Διευθύνσεων Πληροφορικής των Γενικών Επιτελείων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ «σκοπός της άσκησης είναι η εξάσκηση στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, στις τεχνικές διαδικασίες σε επιχειρησιακό επίπεδο, καθώς και η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ σε θέματα κυβερνοάμυνας». Ωστόσο, τέτοιου είδους ασκήσεις σηματοδοτούν τη διείσδυση της στρατιωτικής δομής και των επιτελείων του ΝΑΤΟ σε καθαρά πολιτικές δραστηριότητες, οι οποίες συνδέονται άμεσα με τις σύγχρονες τεχνικές μεταφοράς και διάδοσης της πληροφορίας, που είναι κυρίως το διαδίκτυο, με τις επικοινωνίες και τη χρήση των ηλεκτρονικών.

Ουσιαστικά, το ΝΑΤΟ και τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία καταστρώνουν σχέδια ελέγχου του διαδικτύου, ακόμα και προληπτικά, στο όνομα της αντιμετώπισης ενδεχόμενων απειλών μέσω του κυβερνοχώρου στα συστήματά τους, για να καταλήξουν σε έναν γενικευμένο έλεγχο και αστυνόμευση του κυβερνοχώρου. Υπενθυμίζεται πως στις «νέες απειλές» που ενέταξε στο νέο στρατηγικό του δόγμα το ΝΑΤΟ, εκτός από την τρομοκρατία, είναι οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, η ενεργειακή ασφάλεια, οι κλιματικές αλλαγές, η παράνομη μετανάστευση κ.λπ. προωθώντας έτσι την πολιτικοποίηση του ρόλου του μέσω της στρατιωτικοποίησης των διεθνών σχέσεων.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Περιοδεία σε Αρτα και Γιάννενα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Αρτα και στα Γιάννενα, αύριο Πέμπτη 15/12 και την Παρασκευή 16/12. Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

Αύριο Πέμπτη, στην Αρτα

12 μ. Περιοδεία στη βιομηχανία ΙΟΝ.

5 μ.μ. Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρτας.

5.45 μ.μ. Συνάντηση με το σωματείο και εργαζόμενους του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού Αρτας στο ΕΚ Αρτας.

7 μ.μ. Ομιλία σε συγκέντρωση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ», πλ. Αγίου Δημητρίου.

Την Παρασκευή 16/12, στα Γιάννενα

9 π.μ. Περιοδεία στον πτηνοτροφικό συνεταιρισμό Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ».

11 π.μ. Περιοδεία και ομιλία σε συγκέντρωση εργαζομένων στη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ».

12 μ. Περιοδεία και ομιλία στους εργαζόμενους της μεταλλουργίας «Spider».

6 μ.μ. Συνάντηση με τους εργαζόμενους της επιχείρησης «Καριπίδης».

7 μ.μ. Ομιλία σε συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ, στη Λιμνοπούλα.

Συγκέντρωση με εργαζόμενους σε Τύπο και ΜΜΕ

Σε συγκέντρωση με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ, το Σάββατο 17/12, στις 5 μ.μ., στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, θα μιλήσει ο Στέφανος Λουκάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ