ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Οχτώβρη 2000 - Κυριακή 29 Οχτώβρη 2000
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΖΑΝΗ
Χειμώνας χωρίς θέρμανση;

Αρνείται να προχωρήσει στη λύση δύο καίριων προβλημάτων που ταλανίζουν τη ζωή των κατοίκων της Κοζάνης η Δημοτική Αρχή της πόλης, με αποτέλεσμα να δημιουργείται, με την έλευση μάλιστα του χειμώνα, σοβαρό πρόβλημα θέρμανσης και επαρκούς υδροδότησης της πόλης.

Πρόκειται για τα θέματα της ελλιπούς υδροδότησης και τηλεθέρμανσης που προσθέτουν νέα βάρη στους καταναλωτές, ενώ οι πολίτες υποφέρουν από έλλειψη νερού, αλλά και θέρμανσης σε περίοδο αιχμής. Κι αυτό γιατί η πλειοψηφία της διοίκησης του δήμου δεν πήρε έγκαιρα μέτρα για την κατασκευή του 2ου αγωγού μεταφοράς θερμικής ενέργειας στην πόλη από τους ΑΗΣ της ΔΕΗ και δεν προχώρησε στην κατασκευή έργων υδροληψίας από τον υδροφορέα του ΝΔ Βερμίου.

Παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα αυτά τέθηκαν σε δύο συνεχείς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από τον επικεφαλής της Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Κοζάνης, Νίκο Μάτσο, η παράταξη του δημάρχου Χ. Κουκουλόπουλου, προέδρου της ΚΕΔΚΕ, αρνήθηκε να υιοθετήσει την πρόταση της παράταξης, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται η απαράδεκτη κατάσταση, που, αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, θα επιδεινωθεί, με την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Ο Νίκος Μάτσος είχε προτείνει να παραμείνει για ένα τρίμηνο η τιμή της τηλεθέρμανσης όπως καθορίστηκε το Μάη, χωρίς επιπρόσθετη αύξηση της τιμής και στο διάστημα αυτό να προχωρήσει, με εθνικούς πόρους, η κατασκευή του 2ου εξωτερικού αγωγού που θα καλύψει και το τμήμα της πόλης που αυτή τη στιγμή δεν καλύπτεται με το υπάρχον δίκτυο. Το δε εσωτερικό δίκτυο της Κοζάνης, συμπεριλαμβανομένου και του ΔΔ Χαραυγής, να καλυφθεί από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης. Αντί για τα απαραίτητα μέτρα, η δημοτική αρχή το μόνο που κάνει είναι να επιβάλει αυξήσεις της τιμής της θέρμανσης και να αναθέτει την κατασκευή του 2ου αγωγού στο Ταμείο Συνοχής! Ετσι μετά την αύξηση της τιμής που επέβαλε το Μάη, επέβαλε και νέα αύξηση τον Οκτώβρη, επιβαρύνοντας με τις δύο αυτές αυξήσεις την τιμή της θέρμανσης κατά 40%, προσθέτοντας δυσβάστακτα βάρη στον οικογενειακό προϋπολογισμό των χαμηλόμισθων και των οικονομικά αδύνατων λαϊκών στρωμάτων.

Η Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Κοζάνης καλεί τους μαζικούς φορείς της πόλης και όλους τους πολίτες να αντιτάξουν τη δική τους φωνή, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να απαιτήσουν την άμεση επίλυση των οξυμένων προβλημάτων του νερού και της θέρμανσης.

Αλλάζει η ώρα

Αλλάζει από αύριο τα ξημερώματα η ώρα και επανέρχεται η χειμερινή. Ετσι, στις 4 τα ξημερώματα αύριο Κυριακή, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μια ώρα πίσω και από 4 π.μ. να δείχνουν 3 π.μ.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Φωτ.

Στις 29 του Οκτώβρη, στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Στεφανόβουνο Ελασσόνας γίνεται το μνημόσυνο του αγωνιστή

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Ηταν πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ και γι' αυτό φυλακίστηκε και εξορίστηκε. Οι συγχωριανοί του, εκτιμώντας την αγωνιστική δράση του και το χαρακτήρα του τον εξέλεξαν πρόεδρο της Κοινότητας. Η χούντα τον απέλυσε από τη θέση του.

Οι σύντροφοι και οι φίλοι του θα τον θυμούνται πάντα.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 10.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ και καλούμε τους συναγωνιστές και φίλους του να παραβρεθούν στο μνημόσυνο.

Η γυναίκα του Παρθένα Ιωαννίδου

Τα παιδιά του Ιορδάνης, Δέσποινα και Βασίλης

***

Τελούμε αύριο Κυριακή 29-10-2000 και ώρα 11.45 π.μ., 40ήμερο μνημόσυνο στον ιερό ναό Αγ. Θεοδώρων του Α` Κοιμητηρίου Αθηνών για την ανάπαυση της ψυχής της πολυαγαπημένης μας μητέρας και γιαγιάς

ΕΛΕΝΗΣ (ΛΕΛΑΣ) χήρας Γεωργ. ΤΣΙΑΜΗ - ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Η κόρη: Αγγελική.

Ο εγγονός: Αντώνης.

Οι λοιποί συγγενείς.

***

Την Κυριακή 29/10/2000 τελούμε το 40ήμερο μνημόσυνο της

ΜΕΤΑΞΙΑΣ ΔΙΑΚΟΥΜΗ

στο Πηγάδι Λεωνιδίου Αρκαδίας.

Λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 6.00 π.μ. από την πλατεία Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών.

Στη μνήμη της τα ανίψια της προσφέρουν στο ΚΚΕ 150.000 δρχ.

Στο νησί της Επανάστασης

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας, με ανακοίνωσή του, καλεί τους φίλους της Κούβας και της Επανάστασής της να συμμετάσχουν στο 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αλληλεγγύης με την Κούβα, στις 10-14 του Νοέμβρη. Αναχώρηση από την Αθήνα 9 του Νοέμβρη και επιστροφή στις 19 του ίδιου μήνα. Τα έξοδα της συμμετοχής είναι περίπου 430.000 δραχμές κατ' άτομο. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα: 3813.052 και 0972694950.


Σχετικά με μια παραίτηση και άλλα...

Επιστολές στην εφημερίδα μας απέστειλαν: Ο Γ. Δόβας, πρόεδρος του β/βάθμιου ΠΣ της ΕΣΗΕΑ, και το ΠΠΣ της Ενωσης, σχετικά με δημοσίευμά μας (19.10), στο οποίο γράφαμε, από την επιστολή παραίτησης της προέδρου του ΠΠΣ Ε. Τράιου, ότι ο Γ. Δόβας ενημέρωσε την Ε. Τράιου για σύγκληση του Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας, «ερήμην του προέδρου του ΠΠΣ, ο οποίος είναι ο αναπληρωτής πρόεδρος, ενημερώνοντας, απλώς, την τελευταία στιγμή διά της γραμματέως για τη σύγκλησή του».

Ο Γ. Δόβας θεωρεί ότι «η αιτίαση της κυρίας Τράιου είναι εντελώς αβάσιμη» και μας διαβιβάζει σχετική επιστολή του προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όπου εξηγεί πως μετά από απόφαση του ΠΠΣ, την Τρίτη στις 10 Οκτώβρη το μεσημέρι, η οποία του κοινοποιήθηκε τηλεφωνικώς, για σύγκληση του Εποπτικού Οργάνου: «Οπως όφειλα, ανέθεσα στη γραμματέα των δύο Συμβουλίων, να ειδοποιήσει και να ενημερώσει τα μέλη του Εποπτικού Οργάνου, για τη συνεδρίαση της Πέμπτης 12ης Οκτωβρίου. Φυσικά ενημερώθηκε και η κυρία Τράιου»...

Σημειώνουμε ότι το δημοσίευμά μας δε λέει τίποτα διαφορετικό, επί της ουσίας. Οπως ακριβώς λέει η Ε. Τράιου: Οτι αποφασίστηκε ερήμην της η σύγκληση και ότι ειδοποιήθηκε τηλεφωνικώς την τελευταία στιγμή, αντί να υπάρξει συνεννόηση, από πριν, μαζί της...

Στο ίδιο ζήτημα αναφέρεται και σημείωμα που έστειλε στην εφημερίδα μας το ΠΠΣ της ΕΣΗΕΑ, με το οποίο εκφράζεται η άποψη του Συμβουλίου, σχετικά με όσα γράφει η πρόεδρος του ΠΠΣ στην επιστολή παραίτησής της, που υποχρεώθηκε να υποβάλει.

Οσον αφορά την υπόθεση των αθλητικών συντακτών και για την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την τήρηση κανόνων δεοντολογίας, στο σημείωμα του ΠΠΣ, διευκρινίζεται ότι αυτή αφορά «δημοσιογράφους, που συμμετέχουν σε διάφορες επιτροπές του Δημοσίου και όχι μόνο του υφυπουργείου Αθλητισμού». Ακόμα, επισημαίνεται, η διαδικασία αυτή έχει κινηθεί ύστερα από έγκληση του δημοσιογράφου Γιάννη Βούλτεψη και όχι της κ. Τράιου...

Ωστόσο, ο «Ρ» δεν έγραψε κάτι διαφορετικό, παρά σημείωνε πως η διαδικασία ξεκίνησε με επιμονή της κ. Τράιου... Τέλος, καθώς μας επισημαίνετε ότι «το ΠΠΣ δεν προδικάζει κλπ., αλλά κρίνει κατά συνείδηση και αποφασίζει χωρίς σκοπιμότητες», δε διαφωνούμε, αφού έτσι γράφετε. Μόνο που στο δημοσίευμά μας δε θίξαμε τέτοιο ζήτημα, απλώς σημειώναμε ότι υπάρχει κοινό έγγραφο δύο μελών του ΠΠΣ (Γαρυφαλλάκη - Βενάρδου), που ...προδικάζει ότι δεν υπάρχει παρανομία.

Στη Μόσχα ο Γραμματέας της ΚΝΕ

Αναχώρησε για τη Μόσχα ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Οργάνωση και να παρακολουθήσει το συνέδριο της νεολαίας του ΚΚΡΟ.

Στην τηλεόραση του «902»

Παρακολουθήστε από την τηλεόραση του «902» σήμερα Σάββατο:

Στις 21.45: Ενα αφιέρωμα για την 28η Οκτωβρίου

Επιμέλεια - παρουσίαση Γιώργος Μηλιώνης.

Στις 22.30 θα μεταδοθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας της Β' Εθνικής Κατηγορίας: Προοδευτική - Απόλλων Αθηνών

Την Κυριακή 29/10

Στις 15.00 «Το βήμα της Βουλής»

Επιμέλεια - παρουσίαση Θάνος Κανιάρης

Στις 16.00 Αθλητικές Συναντήσεις

Θα μεταδοθεί ο αγώνας βόλεϊ της Γ' Εθνικής Κατηγορίας ανδρών:

ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΟ ΚΕΛΕΟΣ

Στις 21.45 Πολιτική Επικαιρότητα

Θα μεταδοθεί η παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για τον τομέα Υγείας από τον Σπύρο Στριφτάρη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Τμήμα Υγείας και Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ».

Τη Δευτέρα 30/10

Στις 17.00 «Θέατρο Σκιών»

Στις 22.00 στα πλαίσια των συζητήσεων για το 16ο Συνέδριο, ο Κ. Καραχάλιος συνομιλεί με τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, Στέφανο Λουκά και Γιώργο Σκιαδιώτη, με θέμα: «Οι διαδικασίες οικοδόμησης του Αντιμονοπωλιακού Αντιιμπεριαλιστικού Δημοκρατικού Μετώπου».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ