Σάββατο 28 Οχτώβρη 2000 - Κυριακή 29 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΖΑΝΗ
Χειμώνας χωρίς θέρμανση;

Αρνείται να προχωρήσει στη λύση δύο καίριων προβλημάτων που ταλανίζουν τη ζωή των κατοίκων της Κοζάνης η Δημοτική Αρχή της πόλης, με αποτέλεσμα να δημιουργείται, με την έλευση μάλιστα του χειμώνα, σοβαρό πρόβλημα θέρμανσης και επαρκούς υδροδότησης της πόλης.

Πρόκειται για τα θέματα της ελλιπούς υδροδότησης και τηλεθέρμανσης που προσθέτουν νέα βάρη στους καταναλωτές, ενώ οι πολίτες υποφέρουν από έλλειψη νερού, αλλά και θέρμανσης σε περίοδο αιχμής. Κι αυτό γιατί η πλειοψηφία της διοίκησης του δήμου δεν πήρε έγκαιρα μέτρα για την κατασκευή του 2ου αγωγού μεταφοράς θερμικής ενέργειας στην πόλη από τους ΑΗΣ της ΔΕΗ και δεν προχώρησε στην κατασκευή έργων υδροληψίας από τον υδροφορέα του ΝΔ Βερμίου.

Παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα αυτά τέθηκαν σε δύο συνεχείς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από τον επικεφαλής της Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Κοζάνης, Νίκο Μάτσο, η παράταξη του δημάρχου Χ. Κουκουλόπουλου, προέδρου της ΚΕΔΚΕ, αρνήθηκε να υιοθετήσει την πρόταση της παράταξης, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται η απαράδεκτη κατάσταση, που, αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, θα επιδεινωθεί, με την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Ο Νίκος Μάτσος είχε προτείνει να παραμείνει για ένα τρίμηνο η τιμή της τηλεθέρμανσης όπως καθορίστηκε το Μάη, χωρίς επιπρόσθετη αύξηση της τιμής και στο διάστημα αυτό να προχωρήσει, με εθνικούς πόρους, η κατασκευή του 2ου εξωτερικού αγωγού που θα καλύψει και το τμήμα της πόλης που αυτή τη στιγμή δεν καλύπτεται με το υπάρχον δίκτυο. Το δε εσωτερικό δίκτυο της Κοζάνης, συμπεριλαμβανομένου και του ΔΔ Χαραυγής, να καλυφθεί από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης. Αντί για τα απαραίτητα μέτρα, η δημοτική αρχή το μόνο που κάνει είναι να επιβάλει αυξήσεις της τιμής της θέρμανσης και να αναθέτει την κατασκευή του 2ου αγωγού στο Ταμείο Συνοχής! Ετσι μετά την αύξηση της τιμής που επέβαλε το Μάη, επέβαλε και νέα αύξηση τον Οκτώβρη, επιβαρύνοντας με τις δύο αυτές αυξήσεις την τιμή της θέρμανσης κατά 40%, προσθέτοντας δυσβάστακτα βάρη στον οικογενειακό προϋπολογισμό των χαμηλόμισθων και των οικονομικά αδύνατων λαϊκών στρωμάτων.

Η Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Κοζάνης καλεί τους μαζικούς φορείς της πόλης και όλους τους πολίτες να αντιτάξουν τη δική τους φωνή, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να απαιτήσουν την άμεση επίλυση των οξυμένων προβλημάτων του νερού και της θέρμανσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ