ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Γενάρη 2012
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ
Συνεχίζεται ο αγώνας για φτηνό νερό

Από την κινητοποίηση των κατοίκων στον Τύρναβο
Από την κινητοποίηση των κατοίκων στον Τύρναβο
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για φτηνό νερό είναι οι κάτοικοι του Δήμου Τυρνάβου, που, με πρωτοβουλίες της Επιτροπής Αγώνα την οποία έχουν συγκροτήσει, αντιδρούν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην επιβολή μεγάλων αυξήσεων στα τιμολόγια του νερού που αποφάσισε η Δημοτική Αρχή.

Για ν' αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη λαϊκή, αγωνιστική αντίδραση, ο δήμαρχος Τυρνάβου καταφεύγει στον αυταρχισμό και χρησιμοποιεί την αστυνομική καταστολή, όπως έκανε και στη διάρκεια της τελευταίας διαδήλωσης, εκδίδοντας, «στο άψε σβήσε», απόφαση με την οποία απαγορευόταν η είσοδος δημοτών - διαδηλωτών στο δημαρχείο και καλώντας ισχυρή αστυνομική δύναμη για να την επιβάλλει.

Προκειμένου δε, να εμποδίσει την ενημέρωση της «κοινής γνώμης» για τα «έργα και τις ημέρες» της Δημοτικής Αρχής, αλλά και να τρομοκρατήσει όσους αντιδρούν στην αντιλαϊκή πολιτική της, δίνει εντολή και συνεργεία του δήμου πάνε τα χαράματα και κατεβάζουν, το πανό που έχει αναρτήσει η Επιτροπή Αγώνα στην πλατεία του δημοτικού διαμερίσματος Αμπελώνα.

Την αυταρχική - τρομοκρατική συμπεριφορά του δημάρχου, καταγγέλλουν, με δηλώσεις τους, οι Ν. Μπαντόγιας και Γ. Σακοράφας, δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ που εκλέχτηκαν με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σημειώνοντας ότι «ο λαός του Δήμου Τυρνάβου δεν πρόκειται φοβηθεί και να υποχωρήσει».

«Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για φτηνό νερό με συγκέντρωση των λογαριασμών νερού ως πράξη μαζικής ανυπακοής και με πραγματοποίηση ανοιχτής λαϊκής συγκέντρωσης έξω από το κτίριο του νέου δημαρχείου Αμπελώνα, με την αποστολή των πρώτων επόμενων λογαριασμών», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα, τονίζοντας ότι «το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα».

Ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων»

Σε κλιμάκωση της πάλης μαζί με τους άλλους εργαζόμενους καλεί η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων», τους δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, ώστε να δημιουργηθεί μια μεγάλη συμμαχία ρήξης και ανατροπής, ξεπερνώντας συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Παράλληλα, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» δηλώνει ότι σήμερα Τρίτη θα δώσει δυναμικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, στις 11 το πρωί.

Σχετικά με το νομοσχέδιο «σκούπα» που ψηφίζεται αυτή τη βδομάδα στη Βουλή, η «Αγωνιστική Συσπείρωση» σημειώνει ότι ενισχύει τις «δικηγορικές εταιρείες χταπόδια» να απλώσουν πλοκάμια σ' όλη την επικράτεια πνίγοντας τους αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους.

Ειδικότερα, για τις επιπτώσεις του πολυνομοσχεδίου η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» σημειώνει:

- Νομιμοποιεί τη διαφήμιση, ώστε τα μεγαλογραφεία και οι ντόπιες και ξένες δικηγορικές εταιρείες να πουλάνε καλύτερα τη νομική «πραμάτεια» τους, επιτρέποντάς τους να διαλαλούν ακόμη και ποιους πελάτες έχουν, αν εξασφαλίσουν τη συναίνεσή τους!

- Επιχειρεί να ελέγξει ακόμη περισσότερο τους δικηγορικούς συλλόγους, που έτσι κι αλλιώς αποτελούν θεσμούς του κυρίαρχου συστήματος, υποχρεώνοντάς τους να δημοσιοποιούν τους ισολογισμούς τους και στοιχεία για τα πειθαρχικά των μελών τους.

- Συνεχίζει την απελευθέρωση του επαγγέλματος, επιτρέποντας στις δικηγορικές εταιρείες να ιδρύουν υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα, που θα αποτελούνται από μέλη διαφορετικών συλλόγων. Νομιμοποιεί δηλαδή τις λεγόμενες «εταιρείες-χταπόδια», που θα μπορούν να κυριαρχούν ανεμπόδιστα και πανελλαδικά στην αγορά νομικών υπηρεσιών. Στρώνεται το έδαφος για την πλήρη απελευθέρωση της δράσης του μεγάλου κεφαλαίου στο χώρο, με επόμενο στόχο τη δημιουργία κεφαλαιουχικών πολυεπαγγελματικών εταιρειών.

- Στους συμβολαιογράφους, δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα διορισμού συμβολαιογράφων από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, αίρονται δηλαδή τα εμπόδια ελεύθερης δράσης του μεγάλου κεφαλαίου, με εργαλείο κυρίως τις συμβολαιογραφικές εταιρείες.

Η παράταξή μας, σημειώνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων», είχε έγκαιρα αποκαλύψει τους πραγματικούς στόχους της λεγόμενης απελευθέρωσης. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα εξαθλίωσης του λαού, θα οδηγήσουν είτε στο βίαιο εκτοπισμό από το επάγγελμα είτε στην απασχόλησή μας ως "συνεργάτες" - υπαλλήλους των μεγαλογραφείων.

Τέλος, η «Αγωνιστική Συσπείρωση», σημειώνει ότι η απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος εξυπηρετεί τον ίδιο ταξικό στόχο με τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου για τη Δικαιοσύνη, ώστε να γίνει ακόμη πιο γρήγορη και αποτελεσματική για το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά πιο ακριβή και αντιδραστική για το λαό.

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ για πολλοστή φορά, πήρε χτες στο Εφετείο η εκδίκαση των αιτήσεων αναστολής εκτέλεσης ποινής του Π. Μασούρα και της Κ. Καρακατσάνη λόγω μη καθαρογραφής της απόφασης. Να υπενθυμίσουμε ότι εκτίουν ποινή κάθειρξης, μετά την καταδίκη τους στην πρώτη δίκη της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», 11 χρόνια και 6 μήνες ο πρώτος και 11 χρόνια η δεύτερη. Το δικαστήριο τότε παρά την πρόταση του Εισαγγελέα δεν είχε αναστείλει την εκτέλεση της ποινής τους. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο σε 8 μέρες η απόφαση πρέπει να έχει καθαρογραφεί, διαφορετικά σε διάστημα 15 ημερών υπάρχει πειθαρχική ευθύνη του Προέδρου. Από την ημέρα της απόφασης έχουν περάσει 6 μήνες...

ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΝΕΚΡΟ: Ενας 41χρονος, που είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα, έπεσε νεκρός μετά από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς, στην Πάχη Μεγάρων, το βράδυ της Παρασκευής. Ο νεκρός φέρεται να είχε ληστέψει νωρίτερα ένα μίνι μάρκετ μαζί με μία γυναίκα, η οποία δήλωνε στην Αστυνομία πως είναι ξαδέλφη του.

ΕΚΡΗΞΗ: Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε προχθές τα ξημερώματα έξω από το κτίριο που στεγάζεται ο σύνδεσμος του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

ΠΑΡΑΝΟΜΟ «ΚΑΖΙΝΟ»: Αλλη μία έφοδο σε «παράνομο καζίνο» πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, το βράδυ του Σαββάτου, σε «ίντερνετ καφέ» στο κέντρο της Αθήνας.

Εκδήλωση του ΣΦΕΑ 1967 - '74

Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974 (ΣΦΕΑ 1967 - '74), διοργανώνει, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 10.30 το πρωί, εκδήλωση για την κοπή της πίτας του, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ, Γ' Σεπτεμβρίου 110 (σταθμός Ηλεκτρικού πλατεία Βικτώριας, Αθήνα). Καλούνται όλοι οι φίλοι και τα μέλη του Συνδέσμου να πάρουν μέρος στην εκδήλωση.

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εκδήλωση για τις εξόριστες στο Τρίκερι

Εκδήλωση μνήμης και τιμής στις χιλιάδες αγωνίστριες του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ που στην περίοδο του Εμφυλίου και μετά (1948 - 1953) βασανίστηκαν και μαρτύρησαν στο νησί Τρίκερι διοργανώνουν οι Σύλλογοι Γυναικών Θεσσαλονίκης μέλη της ΟΓΕ την Κυριακή 22 Γενάρη, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του πρώην κινηματογράφου «Αλέξανδρος».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθούν τιμητικές πλακέτες στις εν ζωή αγωνίστριες εξόριστες και στους συγγενείς τους για όσες έχουν φύγει από τη ζωή. Θα προβληθούν επίσης αποσπάσματα από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν ένα χρόνο στο Τρίκερι.

Οι Σύλλογοι Γυναικών απευθύνουν έκκληση σε όσους γνωρίζουν ή έχουν κάποιο συγγενικό πρόσωπο να απευθυνθούν στα τηλέφωνα της ΟΓΕ 6945850130 και 6977697493.

Προσφορές στο ΚΚΕ

Η συντρόφισσα Αμαλία Μουρτζούκου, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και αξιωματικός του ΔΣΕ, κατέθεσε -από το «Σπίτι του Αγωνιστή» όπου φιλοξενείται- το ποσό των 100 ευρώ για τη στήριξη του ηρωικού αγώνα των Χαλυβουργών. Εκφράζει την πίστη της στο νικηφόρο αποτέλεσμά του.

***

Προσφορά 150 ευρώ (από διάθεση βιβλίων του Γ.Μ.) στην ΚΟΒ Λάρυμνας, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Γιώργος Ρούσης

***

Η συναγωνίστρια Μαρία Κοτή και φίλοι, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, προσφέρουν 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου.

***

Η Λαμπρινή Αντωνίου, στη μνήμη του συντρόφου της Δημήτρη Αντωνίου, αγωνιστή που δε λύγισε ούτε στιγμή, προσφέρει στο κόμμα του το ΚΚΕ 50 ευρώ.

***

Στη μνήμη των: ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΝΤΖΑ - ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ, ο Νίκος Κάρκας προσφέρει 50 ευρώ στην ΚΟ Τρίπολης για την οικονομική εξόρμηση.

***

Το παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ηρακλείου Αττικής, με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Ηρακλείου Αττικής στο ΚΚΕ, 150 ευρώ για ενίσχυση των προσπαθειών του στην κατεύθυνση της δημιουργίας της Κοινωνίας στην οποία δε θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Οχι» στις απολύσεις εργαζομένων

Την επιτακτική ανάγκη, οι εργαζόμενοι να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στα σχέδια που υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τούς στέλνουν στην ανεργία, υπογράμμισε εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο περιφερειακός σύμβουλος, Γ. Μανουσογιαννάκης, στη διάρκεια συζήτησης στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με αφορμή την εργασιακή εφεδρεία. Διαδικασία που ως «μη αποδοτική», εγκαταλείπεται για να έρθει απευθείας η απόλυση των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ο Γ. Μανουσογιαννάκης στηλίτευσε τα σχέδια για απόλυση περίπου 150.000 εργαζομένων, οι οποίοι - όπως είπε - είναι αυτοί που προσφέρουν το όποιο έργο μπορεί να προσφέρεται σε τομείς που απευθύνονται άμεσα στα εργατικά λαϊκά στρώματα, όπως σχολεία, νοσοκομεία, και άλλους. Την ίδια ώρα, το έργο που δε θα προσφέρεται θα μεταφερθεί στον ιδιώτη.

Καταλήγοντας ο Γ. Μανουσογιαννάκης τόνισε ότι η Περιφέρεια θα πρέπει να έχει ρόλο εναντίωσης στις απολύσεις, στις μειώσεις των αποδοχών και την αξιολόγηση που προωθείται, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στην απόλυση. Αντίθετα - τόνισε - η Περιφέρεια υπηρετεί αυτήν την πολιτική και όποτε τη βολεύει καλύπτεται πίσω από αποφάσεις υπουργών. Οπως έκανε και χτες ο Περιφερειάχης, Γ. Σγουρός, όταν αναφερόμενος στα σχέδια που προωθούνται για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, είπε ότι η Περιφέρεια δεν αποφασίζει.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ
«Μαχαίρι» στα δελτία Κοινωνικού Τουρισμού

Μειωμένα κατά 190.000 θα είναι το 2012 τα δελτία του «Κοινωνικού Τουρισμού» που θα διανείμει ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας. Εκτός όμως από τη δραστική μείωση των δικαιούχων, περιορισμός μπαίνει και στη διάρκεια των δελτίων καθώς φέτος το κάθε δελτίο θα ισχύει για πέντε διανυκτερεύσεις από εφτά διανυκτερεύσεις που ίσχυε μέχρι και πέρσι. Ετσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού για το 2012 θα διατεθούν 380.000 δελτία, από 550.000 που είχαν διατεθεί το 2011.

Τα δελτία του Κοινωνικού Τουρισμού έχουν μειωθεί μέσα σε τέσσερα χρόνια κατά 50%, καθώς το 2009 είχαν διατεθεί 750.000 δελτία!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ