Τρίτη 17 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων»

Σε κλιμάκωση της πάλης μαζί με τους άλλους εργαζόμενους καλεί η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων», τους δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, ώστε να δημιουργηθεί μια μεγάλη συμμαχία ρήξης και ανατροπής, ξεπερνώντας συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Παράλληλα, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» δηλώνει ότι σήμερα Τρίτη θα δώσει δυναμικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, στις 11 το πρωί.

Σχετικά με το νομοσχέδιο «σκούπα» που ψηφίζεται αυτή τη βδομάδα στη Βουλή, η «Αγωνιστική Συσπείρωση» σημειώνει ότι ενισχύει τις «δικηγορικές εταιρείες χταπόδια» να απλώσουν πλοκάμια σ' όλη την επικράτεια πνίγοντας τους αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους.

Ειδικότερα, για τις επιπτώσεις του πολυνομοσχεδίου η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» σημειώνει:

- Νομιμοποιεί τη διαφήμιση, ώστε τα μεγαλογραφεία και οι ντόπιες και ξένες δικηγορικές εταιρείες να πουλάνε καλύτερα τη νομική «πραμάτεια» τους, επιτρέποντάς τους να διαλαλούν ακόμη και ποιους πελάτες έχουν, αν εξασφαλίσουν τη συναίνεσή τους!

- Επιχειρεί να ελέγξει ακόμη περισσότερο τους δικηγορικούς συλλόγους, που έτσι κι αλλιώς αποτελούν θεσμούς του κυρίαρχου συστήματος, υποχρεώνοντάς τους να δημοσιοποιούν τους ισολογισμούς τους και στοιχεία για τα πειθαρχικά των μελών τους.

- Συνεχίζει την απελευθέρωση του επαγγέλματος, επιτρέποντας στις δικηγορικές εταιρείες να ιδρύουν υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα, που θα αποτελούνται από μέλη διαφορετικών συλλόγων. Νομιμοποιεί δηλαδή τις λεγόμενες «εταιρείες-χταπόδια», που θα μπορούν να κυριαρχούν ανεμπόδιστα και πανελλαδικά στην αγορά νομικών υπηρεσιών. Στρώνεται το έδαφος για την πλήρη απελευθέρωση της δράσης του μεγάλου κεφαλαίου στο χώρο, με επόμενο στόχο τη δημιουργία κεφαλαιουχικών πολυεπαγγελματικών εταιρειών.

- Στους συμβολαιογράφους, δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα διορισμού συμβολαιογράφων από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, αίρονται δηλαδή τα εμπόδια ελεύθερης δράσης του μεγάλου κεφαλαίου, με εργαλείο κυρίως τις συμβολαιογραφικές εταιρείες.

Η παράταξή μας, σημειώνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων», είχε έγκαιρα αποκαλύψει τους πραγματικούς στόχους της λεγόμενης απελευθέρωσης. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα εξαθλίωσης του λαού, θα οδηγήσουν είτε στο βίαιο εκτοπισμό από το επάγγελμα είτε στην απασχόλησή μας ως "συνεργάτες" - υπαλλήλους των μεγαλογραφείων.

Τέλος, η «Αγωνιστική Συσπείρωση», σημειώνει ότι η απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος εξυπηρετεί τον ίδιο ταξικό στόχο με τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου για τη Δικαιοσύνη, ώστε να γίνει ακόμη πιο γρήγορη και αποτελεσματική για το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά πιο ακριβή και αντιδραστική για το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ