Τρίτη 17 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
Κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Την ουσιαστική ακύρωση του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Λαγκαδά κατάφεραν οι εργαζόμενοι στους δήμους της Θεσσαλονίκης με τη δυναμική και μαζική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν χτες το πρωί, παρά την επιχείρηση βίας και τρομοκρατίας που έστησε η διοίκηση του δήμου με τη στήριξη της αστυνομίας, για να εμποδίσει την αγωνιστική αντίδραση των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, νωρίς χτες το πρωί, συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο Λαγκαδά, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που είχε προκηρυχθεί από την ΠΟΕ - ΟΤΑ. Στόχος της κινητοποίησης ήταν να μπλοκάρουν τη διενέργεια του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει ο δήμος - με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού - για την ανάθεση σε ιδιώτη των «υπηρεσιών διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Λαγκαδά» για 3 χρόνια με προϋπολογισμό 7.107.503,43 ευρώ και πραγματοποιούνταν χτες από τις 10 έως τις 10.30 το πρωί.

Με την κινητοποίηση αυτή έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των δήμων και στις απολύσεις εργαζομένων. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον βουλευτή Θόδωρο Ιγνατιάδη, τον δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ Φίλιππο Γεωργουδάκη και άλλα στελέχη.

Η διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά προσπάθησε να εμποδίσει την κινητοποίηση των εργαζομένων, κινητοποιώντας δημοτικούς συμβούλους και διάφορους άλλους ανθρώπους της, οι οποίοι έζωσαν το δημαρχείο και τους διαδρόμους του κτιρίου από τις 6 το πρωί. Προκλητικά επιτέθηκαν, προπηλάκισαν και χτύπησαν εργαζόμενους. Οι δυνάμεις της αστυνομίας παρακολουθούσαν αμέτοχες όταν διάφοροι χτυπούσαν τους εργαζόμενους και επενέβησαν μόνο όταν οι εργαζόμενοι τόλμησαν να απαντήσουν στους τραμπούκους.

Η δυναμική και μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων είχε ως αποτέλεσμα την ουσιαστική ακύρωση του διαγωνισμού.

«Δήμαρχοι και κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να επιβάλουν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων. Ο δήμαρχος Λαγκαδά δεν μπορεί να μεταθέτει αλλού την ευθύνη για την έλλειψη προσωπικού και την κατάσταση στο δήμο του, αφού και αυτός στήριξε τον "Καλλικράτη" και όλη την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται», σημειώνει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΠΑΜΕ στους δήμους του νομού).

Επίσης, καλεί τους εργαζόμενους να μη δώσουν συγχωροχάρτι σ' αυτούς που τώρα καλούν σε «ενωτικούς αγώνες» και ξαναφορούν το «αγωνιστικό» τους προσωπείο, όπως η πλειοψηφία των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στην ΠΟΕ - ΟΤΑ. Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους σε συστράτευση με τη ΔΑΣ και το ΠΑΜΕ στον αγώνα για: Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, να φύγουν οι ιδιώτες από τις υπηρεσίες των δήμων. Καμιά απόλυση εργαζομένων συμβασιούχων, αορίστου χρόνου, μονίμων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μισθούς και συντάξεις που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. «Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση των εργατών. Ταξικός, ενωτικός αγώνας δημόσιου - ιδιωτικού τομέα για να αποκρούσουμε την αντεργατική πολιτική, για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές προς όφελος των εργαζομένων», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ