ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 19 Φλεβάρη 2012
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου και αξέχαστου συζύγου, πατέρα και παππού, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΥΦΑΝΤΗ (Ηρακλή), μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης - πολιτικού επιτρόπου με το βαθμό του αντισυνταγματάρχη της ηρωικής 2ης Μεραρχίας του ΔΣΕ Ρούμελης. Επίσης, στη μνήμη του γενναίου διοικητή της ίδιας Μεραρχίας, Καπετάν ΔΙΑΜΑΝΤΗ, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ (τα 50 μέσω ΚΟΒ Κ. Χαλανδρίου, και 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών).

Η σύζυγος Παρθένα

τα παιδιά και τα εγγόνια του.

***

3 ΦΩΤ.

Δύσκολο να διαβείς πάνω σε ακονισμένη κόψη ξυραφιού. Εξίσου δύσκολο είναι να είσαι Κομμουνιστής! Και όμως, υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν μέλη, στελέχη, ανώνυμοι κι επώνυμοι, που θυσιάστηκαν και αν χρειασθεί θα θυσιαστούν για την εργατική τάξη και το ιστορικό - ηρωικό ΚΚΕ. Αιωνία τους η μνήμη.

Στην μνήμη των αγωνιστών: ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΝΙΚΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ (ΠΑΥΛΟΣ) και ΓΟΡΓΟΛΗ ΘΑΝΑΣΗ (ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ), προσφέρω 50 ευρώ, για ενίσχυση οικονομική στο Κόμμα.

Μ.Γ.Γ.

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, 25 ευρώ.

* Επίσης, στη μνήμη του ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, προσφέρω ακόμα 25 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Βεσδρεβάνης Κώστας του Φιλίππου

***

ΦΩΤ.

Εκλεισαν 12 χρόνια από το θάνατο του ΒΑΣΙΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (Πόλια) από τα Κανάλια Καρδίτσας, που έμεινε πιστός στα μεγάλα ιδανικά του Σοσιαλισμού - Κομμουνισμού, με φυλακές και εξορίες σε Κρήτη - Γιούρα - Μακρόνησο (1945 - 1953). Εμείς, σαν εγγόνια του, τον γνωρίσαμε με το χαμόγελο, την οξυδέρκεια και ευστροφία του να μας λέει ότι «ο ήλιος σίγουρα θα ανατείλει - αργά ή γρήγορα - για όλη την ανθρωπότητα, γιατί κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος». Παππού, δε σε ξεχνάμε.

 ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
Στην άσβεστη μνήμη σου προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, στο τιμημένο Κόμμα μας το ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Καρδίτσας.

Τα εγγόνια σου: Μιχάλης, Βασίλης, Ελενα

***

ΦΩΤ.

Στις 24.2.2012 συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε που «έφυγε. από κοντά μας, ο ΝΙΚΟΣ ΜΥΤΙΝΗΣ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του, Δέσποινα Μυτίνη, προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ του οποίου ήταν πιστό μέλος σ' όλη του τη ζωή, μέσω ΚΟΒ Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

***

ΦΩΤ.

Συμπληρώνονται 21 χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ.

Στη μνήμη του, προσφέρω στο ΚΚΕ 150 ευρώ.

Η γυναίκα του

Μαίρη Κατσαρού

***

ΦΩΤ.

Συμπληρώνονται 18 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ. Γεννήθηκε το 1916 και καταγόταν από τη Μ. Ασία. Το 1932, μαθητής γυμνασίου οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Πήρε μέρος στον πόλεμο του 1940 - 41 και τραυματίστηκε. Αντάρτης του εφεδρικού ΕΛΑΣ στην Κατοχή και καθοδηγητής στα χωριά του ν. Πέλλας, κυνηγημένος μετά την απελευθέρωση, παράνομος αναγκάστηκε, το 1948, να καταφύγει στον ΔΣΕ. Πολέμησε με το βαθμό του Λοχαγού Πολιτικού Επιτρόπου και τραυματίστηκε επανειλημμένα. Αμέσως μετά τον εμφύλιο, βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία. Επαναπατρίστηκε το 1979 και συνέχισε την αγωνιστική του δράση με συνέπεια από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε, μέσω της ΚΟ Καλλιθέας Θεσ/νίκης, 50 ευρώ στο ΚΚΕ

Η σύζυγός του Βασιλική Κωνσταντινίδου, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗ από τη Χωριστή Δράμας, μέλους του ΚΚΕ, η οικογένεια Θωμά και Χριστίνας Μιχαηλίδου προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Χαριλάου Θεσσαλονίκης, 40 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της ΛΕΛΑΣ ΜΑΥΡΙΔΟΥ, ο Θωμάς και η Χριστίνα Μιχαηλίδου προσφέρουν 40 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χαριλάου Θεσσαλονίκης, για την οικονομική εξόρμηση.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΚΩΣΤΑ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗ (φωτ.), από το Μεταλλικό Κιλκίς, και των γονιών μας, ΣΟΦΙΑΣ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗ του Μιχαήλ, και της ΠΑΡΘΕΝΑΣ και ΘΕΟΧΑΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ από το Μεταξοχώρι Κιλκίς, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Μεταλλικού, 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

Ελισάβετ Σοφιανίδου

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου και φίλου μας ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΥΠΑ προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Κεφαλλονιάς - Ιθάκης.

Παναγής και Σπύρος Φαρακλός

***

ΦΩΤ.

Στις 10.1.2012 συμπληρώθηκαν 13 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΖΩΗ ΣΠ. ΦΙΛΙΠΠΑ, από το Δυρμώνα Λευκάδας. Από τα εφηβικά του χρόνια εντάχθηκε στο αγροτικό κίνημα παίρνοντας μέρος στον ξεσηκωμό των αγροτών της Λευκάδας το 1935. Στη διάρκεια της δικτατορίας του Μεταξά εντάχθηκε στο ΚΚΕ και μέσα από τις γραμμές του πάλεψε εναντίον του φασισμού, πρωτοστατώντας μεταξύ των άλλων και στην εξέγερση του 24ου Συντάγματος Πεζικού της Πρέβεζας την Πρωτομαγιά του 1938. Για τη δράση του αυτή υπέστη απάνθρωπα βασανιστήρια, δικάστηκε από το στρατοδικείο και κλείστηκε στις φυλακές Ιωαννίνων. Πολέμησε εναντίον των φασιστών εισβολέων το 1940-41 μέχρι την τελευταία στιγμή του πολέμου και ανδραγάθησε. Εντάχθηκε από τους πρώτους στο ΕΑΜ και πολέμησε μέσα από τις γραμμές του 2/39 Συντάγματος του ΕΛΑΣ τους καταχτητές και τους συνεργάτες τους. Για την πατριωτική του δράση τον αντάμειψαν με διώξεις και (πάλι) φρικτά βασανιστήρια, φθάνοντας σχεδόν στο θάνατο και έχοντας καταγραφεί γι' αυτό μεταξύ των νεκρών. Με αβάσιμες κατηγορίες προφυλακίστηκε στις φυλακές της Λευκάδας, Κεφαλονιάς και Πάτρας. Μετά την αποφυλάκισή του στρατολογήθηκε για να πολεμήσει τους κομμουνιστές στην Κορέα, πρόβαλε όμως, σθεναρή αντίσταση και ματαίωσε τη στρατολογία του. Επίσης, την παρουσία του ως στέλεχος της προδικτατορικής ΕΔΑ την πλήρωσε με νέες διώξεις και δικαστήρια. Η χούντα της 21.4.1967 τον φυλάκισε στις φυλακές Λευκάδας και τον εξόρισε στη Γυάρο. Υπήρξε σημαντικός λαϊκός ποιητής και πολλοί από τους στίχους του έγιναν αντάρτικα τραγούδια.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, 300 ευρώ, μέσω Αχτίδας Υγείας.

Τα παιδιά του, Σπύρος και Ρούλα Φίλιππα

***

ΦΩΤ.

Ο σ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΙΟΥΡΑΣ του Ιωάννη γεννήθηκε το 1922 στο χωριό Καρυά Ελασσόνας. Σε ηλικία μόλις 21 ετών, το 1943, οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου κατατάχθηκε εθελοντικά στον ΕΛΑΣ, όπου και αγωνίστηκε κατά των εισβολέων στα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής. Το 1950, λόγω της αναγκαστικής προσφυγιάς, εγκατέλειψε την πατρίδα του που τόσο πολύ αγαπούσε και πέρασε στην Πολωνία. Εκεί γνώρισε την Δήμητρα Κοτούλα, την οποία παντρεύτηκε και απέκτησαν 3 παιδιά, την Κατερίνα, τον Κυριάκο και τη Σταματούλα. Επαναπατρίστηκε τον Ιούνιο του 1984 και εγκαταστάθηκαν στη Λάρισα. Ο σ. Χρήστος που έζησε τα αγαθά και τα ιδανικά του σοσιαλισμού, όταν επαναπατρίστηκε συνέχισε να αγωνίζεται γι' αυτά ως μέλος του ΚΚΕ, τίτλο που τον έφερε ως το τέλος της ζωής του. Δε λύγισε ούτε μια φορά στις κρίσεις που πέρασε το ΚΚΕ και σταθερός στη θεωρία του Μαρξισμού - Λενινισμού, πάλευε για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη, το σοσιαλισμό, να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Ιπποκράτη Λάρισας, 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Δήμητρα, τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά του.

***

ΦΩΤ.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ (φωτ.), από το χωριό Φύλλο Καρδίτσας, ΕΛΑΣίτης, πήρε μέρος στη μάχη στη γέφυρα του Κοσκινά και σε πολλές άλλες μάχες. Με τη δημιουργία του, εντάχθηκε στον ΔΣΕ και υπηρέτησε στο ιππικό του Γαζή. Ευτύχησε θανάτου στο σπίτι του πριν 13 χρόνια.

Ο ΝΙΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ από το χωριό Λεοντάρι Καρδίτσας, μαχητής του ΔΣΕ σκοτώθηκε κατά τις επιχειρήσεις στο Βίτσι το 1949.

 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΡΒΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΡΒΑΣ
Στη μνήμη τους, προσφέρουμε άλλα 100 ευρώ στο Κόμμα μας για την οικονομική του εξόρμηση.

Τα αδέλφια τους

Βαγγέλης Ζαφειρίου

Περσεφόνη Ζαφειρίου - Ευθυμίου.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, από το Καστράκι Καλαμπάκας, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στη ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Η σύζυγος, Χρυσούλα Γρηγορίου

***

Το περασμένο Δεκέμβρη έκλεισε ένας χρόνος από το θάνατο της αγαπημένης μας φίλης ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ (Κούλας) ΑΔΑΜΙΔΟΥ από το Τορόντο του Καναδά.

Στη μνήμη τους, αλλά και των γονιών της, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, στα πλαίσια της οικονομικής εξόρμησης μέσω της ΚΟ Χαλανδρίου.

Ανεζούλα Κατσιμπίρη

Κώστας Λυγιαζής

***

ΦΩΤ.

Στις 15 Φλεβάρη έκλεισαν 15 χρόνια από το θάνατο του συντρόφου και δασκάλου μου ΒΑΣΙΛΗ ΒΛΑΣΙΔΗ.

Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, στα πλαίσια της οικονομικής εξόρμησης, μέσω της ΚΟ Χαλανδρίου.

Κώστας Λυγιαζής

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ξαδέλφου ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΙΝΤΣΗ, που χάσαμε αναπάντεχα, στις 31 Γενάρη 2012 στην Εδεσσα, καθώς και στη μνήμη όλων των αγωνιστών που πάλεψαν με ανιδιοτέλεια για μια δίκαια αταξική κοινωνία, προσφέρουμε στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 1.000 κορόνες Σουηδίας.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑΤΣΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑΤΣΗΣ
Ελένη - Αννα - Κατερίνα

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ από τα Χώστια Θηβών, μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε, το 1948, στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας.

Επίσης, στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ από τα Χώστια Θηβών, αγωνιστή του ΔΣΕ που, χτες 18.2.2012, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατό του. Εμεινε αταλάντευτος, μέχρι το τέλος της ζωής του, στις αρχές και τα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη τους, η αδερφή τους, Λίτσα Νίκα και τα ανίψια τους, Βασίλης και Κώστας Νίκας, προσφέρουν 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νταμαρακίων Αιγάλεω.

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συζύγου μου, ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΓΙΩΣΗ, από το Βράχο Καστοριάς, και της αδελφής μου, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ από τη Νότια Πέλλης, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ και 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή», μέσω ΚΟΒ Α. Πόλης Θεσ/νίκης.

Πηνελόπη Γιώση

***

2 ΦΩΤ.

Η Πιλιτσοπούλου Αγγέλα, από το Κιλκίς, προσφέρει στη μνήμη των γονιών της, ΠΑΥΛΟΥ (φωτ.) και ΜΑΚΡΙΝΑΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗ (φωτ.), του συζύγου της, ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΠΙΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, και της ξαδέλφης της, ΕΛΛΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ, 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Κιλκίς.

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν 24 χρόνια από το θάνατο του ΑΝΔΡΕΑ ΣΟΥΚΕΡΗ, μαχητή του ΕΛΑΣ. Στη μνήμη του προσφέρω 30 ευρώ στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
η σύζυγός του

Στέλλα Σούκερη

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ που «έφυγε» από τη ζωή πριν από τέσσερα χρόνια, στις 8.1.2008, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανω Πόλης, 100 ευρώ.

Πελαγία Χαραλαμπίδη

***

ΦΩΤ.

Πέρασε ένας χρόνος από το θάνατο της συντρόφισσας και φίλης, ΑΘΗΝΑΣ ΤΣΙΓΚΑΡΗ.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 120 ευρώ, μέσω ΚΟ Κυψέλης, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, του ΚΚΕ για το οποίο αγωνίστηκε σε όλη της τη ζωή.

Ευθυμίου Αγγελική

Κουτσούλη Αγγελική

Χαραλάμπους Χαρούλα

***

2 ΦΩΤ.

Για την ενίσχυση του ΚΚΕ, που, τώρα τελευταία, έχουν «οργιάσει» οι εχθροί του που κοιτάει κατάματα το λαό και του λέει την αλήθεια για τη συμφορά που του φόρτωσαν οι επικίνδυνοι κυβερνώντες μέχρι σήμερα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. Που έφτιαξαν το μαύρο κυβερνητικό μέτωπο για να χτυπήσουν μαζί με τους υπαλλήλους της ΕΕ και του ΔΝΤ ό,τι δικαιώματα κατέκτησαν με αιματηρούς αγώνες οι εργαζόμενοι και να ξεπουλήσουν όποια δημόσια περιουσία έχει απομείνει ακόμα και τσαλακώνοντας την αξιοπρέπεια του λαού μας.

Για ενίσχυση του ΚΚΕ, στη μνήμη των γονιών μου, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ και ΑΝΔΡΟΝΙΚΗΣ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ, μέσω της ΚΟΒ «Μαλαγαρδή» Κορυδαλλού, δίνω 100 ευρώ.

Ο γιος τους, Ερωτόκριτος Ποταμάνος

***

ΦΩΤ.

Περάσανε οχτώ μήνες που «έφυγες» από κοντά μας πολυαγαπημένη μας ΛΙΑ ΛΟΥΜΙΩΤΗ. Η μνήμη σου παντοτινά φυλαγμένη μέσα στην καρδιά μας θα μας συντροφεύει στον καθημερινό αγώνα πλάι στο Κόμμα μας για μια Ανθρώπινη Ζωή που έτσι κι αλλιώς θα γίνει πραγματικότητα.

Στη μνήμη σου, προσφέρουμε στο Κόμμα μας 500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γουδιού.

Νίκος και Ζήνα Βερυκοκίδου

***

Καπετάν Διαμαντής (Γιάννης Αλεξάνδρου)
Καπετάν Διαμαντής (Γιάννης Αλεξάνδρου)
ΦΩΤ.

Στην αξέχαστη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΕΡΒΑ που συμπληρώθηκαν 19 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μου, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ταμπουρίων, 50 ευρώ.

Η γυναίκα του

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου αδελφού, ΓΙΩΡΓΟΥ Σ. ΚΑΒΑΓΙΑ, που πέθανε στις 15 Δεκέμβρη 2011, προσφέρω στο αγαπημένο μου ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ πλατείας Κολιάτσου, 100 ευρώ.

Αννα Καβάγια

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (φωτ.), ΓΕΩΡΓΙΑΣ (φωτ.) και ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρουμε για την ενίσχυση του ΚΚΕ 60 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αργυρούπολης.

Τα παιδιά του

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΚΑΛΟΠΙΤΑ ΝΙΚΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 155 ευρώ.

Σύντροφοι του, της ΚΟΒ Αργυρούπολης

***

Στη μνήμη του ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ, στελέχους του ΚΚΕ που εκτέλεσαν τα φασιστοειδή της ομάδας του Νίκου Πλασταρά στον Κολινδρό Πιερίας, και στη μνήμη των: ΝΤΟΝΚΑ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΑΝΤΟΝΑ και ΘΑΝΑΣΗ του ΗΛΙΑ , ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΤΑΧΙΩΤΗ από τον Κολινδρό Πιερίας, προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Ματσούκας Γιάννης

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΠΑΡΛΑΒΑΝΤΖΑ, η συντρόφισσά του Ζωή προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Τζιτζιφιών Καλλιθέας, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Ο Γιάννης και η Δέσποινα Τσακανίκα στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρουν στο ΚΚΕ για την οικονομική ενίσχυσή του 100 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Στις 29.1.2012 «έφυγε» από κοντά μας ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΜΑΣΤΟΡΗΣ, σε ηλικία 79 χρονών. Δραστήριος κομμουνιστής που ζούσε στην Κριτσά Λασιθίου. Οργανώθηκε στην ΚΟΒ Κριτσάς το 1975 και στάθηκε πιστός στο ΚΚΕ μέχρι το θάνατό του. Ο σ/φος Μανούσος ήταν ένας ασυμβίβαστος λαϊκός αγωνιστής, πάντα κοντά στο λαό, στην υπηρεσία των συμφερόντων του οποίου είχε θέσει τον εαυτό του. Γι' αυτό εντάχθηκε στο ΚΚΕ.

ΣΑΠΟΥΝΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΣΑΠΟΥΝΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Στη μνήμη του Μανούσου, η ανιψιά του, σύντροφοι και φίλοι από την Κριτσά, προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Αγίου Νικολάου 240 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

***

ΦΩΤ.

Στις 25 Φλεβάρη συμπληρώνονται 39 χρόνια από τον θάνατο του αγωνιστή της εθνικής Αντίστασης (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ) και του ΔΣΕ, ΔΑΜΙΑΝΟΥ Φ. ΔΑΜΙΑΝΙΔΗ, από τη Μεγάλη Στέρνα ν. Κιλκίς. Υπήρξε δραστήριο μέλος του ΚΚΕ από το 1943 μέχρι το θάνατό του το 1973 στη ΣΔ της Τσεχοσλοβακίας.

Στη μνήμη του, ο γιος του, Φώτιος, και η οικογένειά του, προσφέρουν 50 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ωραιοκάστρου.

***

ΦΩΤ.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ γεννήθηκε στους Σουλάρους Ληξουρίου Κεφαλλονιάς. «Εφυγε» από τη ζωή στις 23.2.2008. Αγωνιστής πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του, πάλεψε γι' αυτά.

Στη μνήμη του, μέσω ΚΟΒ Ακαδημίας Πλάτωνος Κολωνού, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, με το οποίο αγωνίστηκε με πολύ μεγάλο πάθος.

Νίκος Παλούμπης

***

ΦΩΤ.

Στην μνήμη του αξέχαστου συντρόφου και συνδικαλιστή προέδρου του σωματείου μας, των εργαζομένων στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΙΟΛΙΟΥ, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στις 19 Φλεβάρη κλείνουν 14 χρόνια από το χαμό του αγωνιστή, συντρόφου ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΑΤΣΗ, στελέχους της Αχτίδας Μεσογείων του ΚΚΕ, αγωνιστή του συνδικαλιστικού κινήματος στην Ομοσπονδία των Λογιστών.

Στη μνήμη του, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, προσφέρουν 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Παιανίας του ΚΚΕ, η σύζυγός του, Βιβή, η μητέρα του Αλεξάνδρα και τα παιδιά του.

***

ΦΩΤ.

Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ γεννήθηκε στο χωριό Μερόπη Πωγωνίου Ιωαννίνων. Οργανώθηκε από τους πρώτους στο ΕΑΜ. Ηταν επιμελητής στο 15ο σύνταγμα του ΕΛΑΣ. Ο ΕΛΑΣ στα Γιάννενα και τη γύρω περιοχή είχε μεγάλη επιρροή. Οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να πιάσουν τους αντάρτες γι' αυτό έκαιγαν τα χωριά και σκότωναν αμάχους. Παρά τα δύσκολα χρόνια και την ανέχεια, ο κόσμος έδινε από το υστέρημά του για τον ΕΛΑΣ. Ο Γρηγόρης με κίνδυνο της ζωής του κατάφερε να θρέψει το 15ο Σύνταγμα. Γι' αυτή του τη δράση δικάστηκε και τιμωρήθηκε με 12 χρόνια φυλακή. Στη φυλακή έμαθε 3 γλώσσες και όταν βγήκε, βρήκε δουλειά σε φαρμακευτική εταιρεία. Βγήκε μετά από 7 χρόνια και παντρεύτηκε με την Δήμητρα Γκρόζα με την οποία ήταν αρραβωνιασμένος. Εκαναν 2 κόρες. Η μια είναι γιατρός και η άλλη μηχανικός.

Κώστας Παρλαβάντζας
Κώστας Παρλαβάντζας
Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου και συντρόφου προσφέρω 600 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ κέντρου Ηλιούπολης, και 100 ευρώ για τους απεργούς χαλυβουργούς.

Η σύντροφός του

Δήμητρα Αντωνίου

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των στελεχών του ΚΚΕ και της Εθνικής Αντίστασης, ΧΡΥΣΑΝΘΗΣ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΥΛΟΥ, που από μικρή ηλικία εντάχθηκαν στο Κόμμα και το κίνημα και για την αγωνιστική τους στάση και δράση δέχθηκαν άγριες διώξεις και βασανισμούς. Φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν: Η Χρυσάνθη, σε Επταπύργιο, Τρίκερι, Αβέρωφ, Πάτρα, και ο Παναγιώτης, σε Επταπύργιο, φυλακές Αβέρωφ, Γιούρα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά. Παρέμειναν αλύγιστοι, δίπλα στο Κόμμα, παλεύοντας για τα πανανθρώπινα ιδανικά του κομμουνισμού, μέχρι το τέλος της ζωής τους και παρά την επιβαρυμένη υγεία τους. Υπήρξαν για μας παραδείγματα γενναίων αγωνιστών και σταθερών, ασυμβίβαστων κομμουνιστών. Μας χάραξαν προσανατολισμό και μας δίδαξαν ήθος, αξιοπρέπεια και πίστη. Σημάδεψαν τις επιλογές ζωής μας. Μας έμαθαν να προχωράμε με ανιδιοτέλεια και αφοσίωση να υπηρετούμε τους σκοπούς του Κόμματος της εργατικής τάξης, για έναν καλύτερο κόσμο, για τη δίκαιη κοινωνία του σοσιαλισμού.

Προς τιμήν των σεμνών αυτών ανθρώπων, για εμάς σύμβολα προσφοράς, αποφασιστικότητας και αυτοθυσίας, προσφέρουμε στο Κόμμα μας 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ανω Τούμπας.

Η κόρη τους Σοφία Μωυσίδου και η εγγονή τους Αθηνά.


ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ
ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

 ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ
ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ

Βασίλης Βλασίδης
Βασίλης Βλασίδης

ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΛΕΛΑ
ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΛΕΛΑ

 ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΟΥΛΟΥ
ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ
ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΥΚΕΡΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΥΚΕΡΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΜΥΤΙΝΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΥΤΙΝΗΣ

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΩΣΗΣ
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΩΣΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΗΣ)
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΗΣ)

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΓΚΑΡΗ
ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΓΚΑΡΗ

Θανάσης Γοργόλης
Θανάσης Γοργόλης

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

ΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΙΟΥΡΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΙΟΥΡΑΣ

ΛΙΑ ΛΟΥΜΙΩΤΗ
ΛΙΑ ΛΟΥΜΙΩΤΗ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΑΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΑΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΙΟΛΙΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΙΟΛΙΟΣ

ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΖΩΗΣ
ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΖΩΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΒΑΓΙΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΒΑΓΙΑΣ

ΜΑΚΡΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΔΗ
ΜΑΚΡΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΙΝΤΣΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΙΝΤΣΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΛΟΠΙΤΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΛΟΠΙΤΑΣ ΝΙΚΟΣ

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΜΑΣΤΟΡΗΣ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΜΑΣΤΟΡΗΣ

Θάνατος αγωνιστή

«Εφυγε» πολύ γρήγορα από κοντά μας ο φίλος και σύντροφος ΜΗΤΣΟΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ. Η ζωή του και η ζωή της οικογένειάς του ήταν παράλληλη με την πορεία του ΚΚΕ στην Ηλεία τα χρόνια πριν και μετά τη μεταπολίτευση. Γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα σε μια αριστερή οικογένεια και γαλουχήθηκε και μπολιάστηκε στις ιδέες του Κομμουνιστικού Κόμματος από μια σειρά ιστορικά στελέχη του ΚΚΕ στην Ηλεία όπως ο Μπάμπης Αλεξανδρόπουλος, ο Μπαμπίκος Φωτιάδης, ο Γιώργος Τσικληρόπουλος, ο Νίκος Κεφαλληνός, ο Βασίλης Γραμματικός, ο Νίκος Μπίθας κ.ά. Μαζί με αυτούς και με τη νέα γενιά των στελεχών του ΚΚΕ στην Ηλεία στήνουν και οργανώνουν δεκάδες κομματικές οργανώσεις στα χωριά και στις πόλεις του νόμου μας. Μετέχει, δεκάδες χρόνια, στα κομματικά όργανα του νομού και της περιφέρειας και εκλέγεται αντιπρόσωπος σε πολλά συνέδρια του ΚΚΕ. Αναδεικνύεται σε Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ στην Ηλεία.

Ο σύντροφος Μήτσος, ο Μπαμπούκος όπως τον ήξεραν οι πολίτες στον τόπο μας, ήταν γενναίος στις δυσκολίες της ζωής και του κινήματος. Ηταν σταθερός στις απόψεις και στις θέσεις του, ήταν μεθοδικός στις πράξεις του, πολυτάλαντος στις εργασιακές και επαγγελματικές του απασχολήσεις. Ηταν λαϊκός καλλιτέχνης και γνήσιος και αυθεντικός Πυργιώτης και Ηλείος με πάθος και έρωτα για την ιστορία και τη φωτογραφία του νομού μας.

Μέσα από την πολύχρονη δράση του στο λαϊκό και κομμουνιστικό κίνημα διαμόρφωσε την προσωπικότητα του γνήσιου αγωνιστή, του σταθερού και αταλάντευτου κομμουνιστή, του απόλυτου στην κοσμοθεωρία του και στη νίκη της. Αγαπούσε τους συντρόφους του, παλιούς και νέους, αγαπούσε τη ζωή και τις λαϊκές αξίες της. Απέκτησε και διαμόρφωσε μια ωραία λαϊκή οικογένεια με τη σύζυγό του Γιώτα και τα παιδιά του Μπάμπη και την Χριστίνα του. Μας «έφυγε», όμως, πολύ νωρίς και μείναμε με ένα μεγάλο κενό από την απουσία του. Μας λείπει το χαμόγελό του, η αισιοδοξία του, η πίστη του, η απολυτότητά του. Μας λείπει πολύ ο φίλος μας και σύντροφος μας, ο ΜΗΤΣΟΣ, ο ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ.

Στη μνήμη του προσφέρω στη Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ ένα συμβολικό ποσό για να συνεχίσει τους αγώνες που δίνει.

Κώστας Λάμπρου


ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΛΥΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΛΥΚΟΣ
ΦΩΤ.

Πέρασαν 40 μέρες που «έφυγε» ο σύντροφός μας ΓΚΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ. Το μνημόσυνό του γίνεται στον Αγιο Γεώργιο Χαλανδρίου, σήμερα Κυριακή 19.2.2012, ώρα 9.30 το πρωί.

Στη μνήμη του, οι σύντροφοί του, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, 120 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κεντρικού Χαλανδρίου.

***

ΦΩΤ.

Σήμερα Κυριακή 19.2.2012, πραγματοποιείται το ετήσιο μνημόσυνο του ΓΙΑΝΝΗ ΓΛΥΚΟΥ, στους Αγίους Αναργύρους Αττικής.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 20 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η οικογένειά του


ΓΚΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΚΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ