Κυριακή 19 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Θάνατος αγωνιστή

«Εφυγε» πολύ γρήγορα από κοντά μας ο φίλος και σύντροφος ΜΗΤΣΟΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ. Η ζωή του και η ζωή της οικογένειάς του ήταν παράλληλη με την πορεία του ΚΚΕ στην Ηλεία τα χρόνια πριν και μετά τη μεταπολίτευση. Γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα σε μια αριστερή οικογένεια και γαλουχήθηκε και μπολιάστηκε στις ιδέες του Κομμουνιστικού Κόμματος από μια σειρά ιστορικά στελέχη του ΚΚΕ στην Ηλεία όπως ο Μπάμπης Αλεξανδρόπουλος, ο Μπαμπίκος Φωτιάδης, ο Γιώργος Τσικληρόπουλος, ο Νίκος Κεφαλληνός, ο Βασίλης Γραμματικός, ο Νίκος Μπίθας κ.ά. Μαζί με αυτούς και με τη νέα γενιά των στελεχών του ΚΚΕ στην Ηλεία στήνουν και οργανώνουν δεκάδες κομματικές οργανώσεις στα χωριά και στις πόλεις του νόμου μας. Μετέχει, δεκάδες χρόνια, στα κομματικά όργανα του νομού και της περιφέρειας και εκλέγεται αντιπρόσωπος σε πολλά συνέδρια του ΚΚΕ. Αναδεικνύεται σε Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ στην Ηλεία.

Ο σύντροφος Μήτσος, ο Μπαμπούκος όπως τον ήξεραν οι πολίτες στον τόπο μας, ήταν γενναίος στις δυσκολίες της ζωής και του κινήματος. Ηταν σταθερός στις απόψεις και στις θέσεις του, ήταν μεθοδικός στις πράξεις του, πολυτάλαντος στις εργασιακές και επαγγελματικές του απασχολήσεις. Ηταν λαϊκός καλλιτέχνης και γνήσιος και αυθεντικός Πυργιώτης και Ηλείος με πάθος και έρωτα για την ιστορία και τη φωτογραφία του νομού μας.

Μέσα από την πολύχρονη δράση του στο λαϊκό και κομμουνιστικό κίνημα διαμόρφωσε την προσωπικότητα του γνήσιου αγωνιστή, του σταθερού και αταλάντευτου κομμουνιστή, του απόλυτου στην κοσμοθεωρία του και στη νίκη της. Αγαπούσε τους συντρόφους του, παλιούς και νέους, αγαπούσε τη ζωή και τις λαϊκές αξίες της. Απέκτησε και διαμόρφωσε μια ωραία λαϊκή οικογένεια με τη σύζυγό του Γιώτα και τα παιδιά του Μπάμπη και την Χριστίνα του. Μας «έφυγε», όμως, πολύ νωρίς και μείναμε με ένα μεγάλο κενό από την απουσία του. Μας λείπει το χαμόγελό του, η αισιοδοξία του, η πίστη του, η απολυτότητά του. Μας λείπει πολύ ο φίλος μας και σύντροφος μας, ο ΜΗΤΣΟΣ, ο ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ.

Στη μνήμη του προσφέρω στη Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ ένα συμβολικό ποσό για να συνεχίσει τους αγώνες που δίνει.

Κώστας Λάμπρου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ