ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2012
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Ανεπιθύμητο στην Ελλάδα το γεράκι του ΝΑΤΟ

Ανακοίνωση με αφορμή την αυριανή επίσκεψη στην Αθήνα του ΓΓ της λυκοσυμμαχίας, Ράσμουσεν

Το ΝΑΤΟ είναι εχθρός των λαών, διαδηλώνει το φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα

Motion Team

Το ΝΑΤΟ είναι εχθρός των λαών, διαδηλώνει το φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα
Με αφορμή την αυριανή επίσκεψη στην Αθήνα του γγ του ΝΑΤΟ, Α.Φ. Ράσμουσεν, η Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, τονίζει σε ανακοίνωσή της:

«Αυτές τις μέρες θα βρεθεί στην Αθήνα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν. Με βαμμένα τα χέρια του στο αίμα του λιβυκού λαού, το NATO έρχεται να συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση τους επόμενους στόχους σε Συρία και Ιράν, την αντιπυραυλική ασπίδα και τα άλλα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Το ίδιο ταξίδι του ΓΓ του ΝΑΤΟ περιλαμβάνει και την Αγκυρα, ως απόδειξη της δεσπόζουσας θέσης και των δύο χωρών στα σχέδιά του.

Η ελληνική κυβέρνηση που ανέλαβε πρόσφατα τη διοίκηση του Στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη, όπου εδρεύει η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, εμπλέκει ακόμη πιο βαθιά τη χώρα στη στρατηγική των ιμπεριαλιστικών οργανισμών στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, που αποτελεί το θέατρο και έδαφος για ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που οξύνονται και νέους τυχοδιωκτισμούς για την εξασφάλιση του ελέγχου των πηγών και δρόμων του πετρελαίου και του αερίου.

Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης της πλουτοκρατίας και της χρεοκοπίας του λαού για την προώθηση και διασφάλιση των συμφερόντων του ΝΑΤΟ, δαπανώντας τεράστια ποσά σε ΝΑΤΟικές δαπάνες και εξοπλισμούς, την ίδια στιγμή που πετσοκόβει μισθούς, συντάξεις και εργατικά δικαιώματα, προσφέροντας κι άλλα κέρδη στα ντόπια μονοπώλια. Ακριβώς 60 χρόνια μετά την ταυτόχρονη ένταξη της Ελλάδας και της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, που μόνο δεινά επέφερε στους δύο λαούς, αλλά και στους γειτονικούς λαούς, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ περιοδεύει στις δυο πρωτεύουσες.

Για να "γιορτάσουν" την ιστορία αυτών των 60 χρόνων, οι ντόπιοι θιασώτες του ΝΑΤΟ υπό την αιγίδα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, οργανώνουν μάλιστα, μέσω του ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής) πανηγυρική ημερίδα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με κεντρικούς ομιλητές τον ΓΓ του ΝΑΤΟ και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Σταύρο Δήμα! Υπόσχονται, μάλιστα, σε νέους φοιτητές και ερευνητές που θα συμμετέχουν στην ημερίδα ότι θα τους δοθεί στο τέλος και "πιστοποιητικό" συμμετοχής, επιδιώκοντας έτσι να ξεπλύνουν το ΝΑΤΟ και τα διαχρονικά εγκλήματά του.

Καθένας στη χώρα μας γνωρίζει για την εγκληματική ιστορία και δράση του ΝΑΤΟ. Γνωρίζει πως ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πολέμοι.

Κανένα σεμινάριο και καμία ημερίδα δεν μπορεί να κρύψει τα πολεμοκάπηλα σχέδια του ΝΑΤΟ στα οποία συμμετέχει και η ελληνική κυβέρνηση.

Ο Ράσμουσεν είναι ανεπιθύμητος στην Ελλάδα!

Απαιτούμε την επιστροφή όλων των στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων από το εξωτερικό!

Να κλείσουν οι Βάσεις της Σούδας, Αραξου και Ακτιου!

Να κλείσει το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Θεσσαλονίκη!

Κάτω ο ιμπεριαλισμός!».

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Ζητάει να αναβαθμιστεί στην αστική διαχείριση

Βλέπει «κατάρρευση» του πολιτικού συστήματος, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους συσχετισμούς υπέρ των μονοπωλίων

Να ανεβάσει την αξία των «μετοχών» του στο υπό αναμόρφωση αστικό πολιτικό σύστημα, καλλιεργώντας ταυτόχρονα αυταπάτες ότι αυτό είναι ένα βήμα από την κατάρρευση, επιχειρεί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Χτες, ο επικεφαλής του μιλώντας στους εργαζόμενους στον ΟΕΚ εστίασε στη «χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος» και την εν εξελίξει «κατάρρευσή του», διερωτώμενος «ποια αξιοπιστία έχει ένα τέτοιο πολιτικό σύστημα;» και «με ποιο σθένος και με ποια εντιμότητα μπορούν αυτοί οι υπουργοί, οι πολιτευτές να κοιτάνε στα μάτια τους πολίτες;».

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ βλέπει «κατάρρευση» του πολιτικού συστήματος και μ' αυτόν τον τρόπο ενισχύει αυταπάτες ότι τα ζόρια στα αστικά κόμματα σημαίνει ταυτόχρονα και αλλαγή των συσχετισμών προς όφελος του λαού, χωρίς να κλονιστεί η εξουσία των μονοπωλίων, άρα και η στρατηγική τους στην πολιτική διαχείριση.

Για να μπάσει μάλιστα απ' το παράθυρο την ψευδαίσθηση ότι μια «άλλη» διαχείριση, από μια άλλη κυβέρνηση, μπορεί τάχα να δώσει φιλολαϊκή διέξοδο στο λαό, αρκεί να κάνει «καλύτερη» διαπραγμάτευση με τους εταίρους και τους δανειστές, κάλεσε τους κυβερνώντες να εξηγήσουν «για ποιο λόγο προχωράνε σ' αυτό το έγκλημα και ποιος είναι αυτός που τους εκβιάζει» και «από πού τους κρατάνε;», προσθέτοντας: «Μήπως ο κ. Σόιμπλε και η κ. Μέρκελ τους κρατάνε γιατί γερμανικές ήταν οι εταιρείες που οδήγησαν στη διαφθορά το ελληνικό πολιτικό σύστημα;».

Ισχυρίστηκε δηλαδή ότι η κυβέρνηση ακολουθεί αυτή την πολιτική επειδή εκβιάζεται και όχι συνειδητά, επειδή αυτή είναι η στρατηγική της πλουτοκρατίας, την οποία υπηρετεί. Εξωραΐζει έτσι και την κυβέρνηση και την αστική τάξη, όπως και την Ευρωένωση, της οποίας στρατηγική αποτελούν τα μέτρα μέσα κι έξω από τα μνημόνια. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε ένα κίνημα «λαϊκό, δημοκρατικό, πατριωτικό». Ενα κίνημα, δηλαδή, για την απομάκρυνση του δήθεν εκβιαζόμενου και διεφθαρμένου πολιτικού προσωπικού της άρχουσας τάξης και την αντικατάστασή του από ένα άλλο, δήθεν «ηθικό» και «ικανότερο».

ΛΑ.Ο.Σ.
Συνεχίζεται η κόντρα για τις έδρες

Ο πρωτομάστορας της προβοκάτσιας, ο ΛΑ.Ο.Σ., ξαναχτύπησε χτες, ισχυριζόμενος ότι για τους εμπρησμούς στην Αθήνα ευθύνονται όσοι καταγγέλλουν «κρατική προβοκάτσια»! Αναφέρει συγκεκριμένα: «Οι εμπρηστές πρέπει να επικηρυχθούν άμεσα. Η περαιτέρω ασυλία τους δίδει λαβές για απεμπόληση ευθυνών από κάποιους που υποστηρίζουν ότι τα αίσχη οφείλονται σε κρατική προβοκάτσια»! Αφήνει δηλαδή υπονοούμενα ότι για τους εμπρησμούς και τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ευθύνονται όσοι υποδεικνύουν το κράτος και τους μηχανισμούς του σαν υπεύθυνους.

Στο μεταξύ, ο διαγραμμένος απ' τον ΛΑ.Ο.Σ. Μ. Βορίδης διαμήνυσε στο πρώην κόμμα του ότι δεν προτίθεται να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα, αναφέροντας με νόημα ότι στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. έχει προσχωρήσει βουλευτής προερχόμενος από άλλο κόμμα - αναφέρεται στον Κ. Κιλτίδη, που εκλέχτηκε με τη ΝΔ. Συνεπώς, υπονόησε, δε νομιμοποιείται ο Γ. Καρατζαφέρης να ζητά παράδοση των βουλευτικών εδρών. Τέλος, άφησε να εννοηθεί ότι θα ενταχθεί σε κάποιον απ' τους υπάρχοντες ή υπό διαμόρφωση όμορους κομματικούς σχηματισμούς. Απ' την άλλη, ο Α. Γεωργιάδης επέμεινε και χτες ότι η παράδοση της βουλευτικής έδρας θα γίνει αφού συζητηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το καμποτάζ.

Στην Κύπρο ο Μπ. Νετανιάχου

ΛΕΥΚΩΣΙΑ._

Στην Κύπρο φτάνει αύριο για επίσημη επίσκεψη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπ. Νετανιάχου, για σειρά συναντήσεων με την ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στις διμερείς επαφές, αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν την ενέργεια και το φυσικό αέριο, ενόψει και του επικείμενου δεύτερου γύρου αδειοδοτήσεων που εξήγγειλε η Κυπριακή Δημοκρατία. Μεταξύ άλλων, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο Δ. Χριστόφιας είχε χτες νέα συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντ. Ερογλου, κατά τη διάρκεια της οποίας κατέστησε σαφές ότι «είναι απαράδεκτος ο βιασμός της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων» και αν δεν τηρηθούν οι όροι που έχει θέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ως προϋποθέσεις για σύγκληση διεθνούς διάσκεψης, δεν πρόκειται ο ίδιος να αποδεχθεί την πραγματοποίησή της.

Περιοδείες σε χώρους δουλειάς

Σήμερα Τετάρτη

-- Στις 7.30 π.μ., περιοδεία στο αμαξοστάσιο του ΗΛΠΑΠ, στον Κόκκινο Μύλο, θα πραγματοποιήσει η Δ. Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 10 π.μ. στο Τζάνειο νοσοκομείο θα περιοδεύσει ο Γ. Νάνος, μέλος του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αύριο Πέμπτη

-- Στις 7.30 π.μ. στο αμαξοστάσιο του ΗΛΠΑΠ στην πλατεία Αττικής θα περιοδεύσει ο Γ. Πέρρος, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 10.30 π.μ. σε συγκέντρωση εργαζομένων της Εργατικής Εστίας θα μιλήσει ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 4.30 π.μ. στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στο Ελληνικό θα περιοδεύσει ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ.

Την Τρίτη 21/2

-- Στις 4 μ.μ., σε συγκέντρωση στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών HOL, θα μιλήσει η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ