Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Ζητάει να αναβαθμιστεί στην αστική διαχείριση

Βλέπει «κατάρρευση» του πολιτικού συστήματος, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους συσχετισμούς υπέρ των μονοπωλίων

Να ανεβάσει την αξία των «μετοχών» του στο υπό αναμόρφωση αστικό πολιτικό σύστημα, καλλιεργώντας ταυτόχρονα αυταπάτες ότι αυτό είναι ένα βήμα από την κατάρρευση, επιχειρεί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Χτες, ο επικεφαλής του μιλώντας στους εργαζόμενους στον ΟΕΚ εστίασε στη «χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος» και την εν εξελίξει «κατάρρευσή του», διερωτώμενος «ποια αξιοπιστία έχει ένα τέτοιο πολιτικό σύστημα;» και «με ποιο σθένος και με ποια εντιμότητα μπορούν αυτοί οι υπουργοί, οι πολιτευτές να κοιτάνε στα μάτια τους πολίτες;».

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ βλέπει «κατάρρευση» του πολιτικού συστήματος και μ' αυτόν τον τρόπο ενισχύει αυταπάτες ότι τα ζόρια στα αστικά κόμματα σημαίνει ταυτόχρονα και αλλαγή των συσχετισμών προς όφελος του λαού, χωρίς να κλονιστεί η εξουσία των μονοπωλίων, άρα και η στρατηγική τους στην πολιτική διαχείριση.

Για να μπάσει μάλιστα απ' το παράθυρο την ψευδαίσθηση ότι μια «άλλη» διαχείριση, από μια άλλη κυβέρνηση, μπορεί τάχα να δώσει φιλολαϊκή διέξοδο στο λαό, αρκεί να κάνει «καλύτερη» διαπραγμάτευση με τους εταίρους και τους δανειστές, κάλεσε τους κυβερνώντες να εξηγήσουν «για ποιο λόγο προχωράνε σ' αυτό το έγκλημα και ποιος είναι αυτός που τους εκβιάζει» και «από πού τους κρατάνε;», προσθέτοντας: «Μήπως ο κ. Σόιμπλε και η κ. Μέρκελ τους κρατάνε γιατί γερμανικές ήταν οι εταιρείες που οδήγησαν στη διαφθορά το ελληνικό πολιτικό σύστημα;».

Ισχυρίστηκε δηλαδή ότι η κυβέρνηση ακολουθεί αυτή την πολιτική επειδή εκβιάζεται και όχι συνειδητά, επειδή αυτή είναι η στρατηγική της πλουτοκρατίας, την οποία υπηρετεί. Εξωραΐζει έτσι και την κυβέρνηση και την αστική τάξη, όπως και την Ευρωένωση, της οποίας στρατηγική αποτελούν τα μέτρα μέσα κι έξω από τα μνημόνια. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε ένα κίνημα «λαϊκό, δημοκρατικό, πατριωτικό». Ενα κίνημα, δηλαδή, για την απομάκρυνση του δήθεν εκβιαζόμενου και διεφθαρμένου πολιτικού προσωπικού της άρχουσας τάξης και την αντικατάστασή του από ένα άλλο, δήθεν «ηθικό» και «ικανότερο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ