Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
«Εμπρός λαέ ξεσηκωμός στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός»!

Μαζική και δυναμική συγκέντρωση χτες στο κέντρο της Αθήνας

Την ανάγκη τα λαϊκά στρώματα να απαντήσουν μέσα από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα στην πολιτική που τα εξαθλιώνει εμποδίζοντας την εφαρμογή των αντιλαϊκών αποφάσεων ανέδειξε η χτεσινή μαζική κινητοποίηση που οργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΟΤΑ, στο κέντρο της Αθήνας. Ανάγκη την οποία ανέδειξε - σε συνάντηση που έγινε - και ο υπουργός Εργασίας επιβεβαιώνοντας ότι στόχος της συγκυβέρνησης είναι να βουλιάξει τη λαϊκή οικογένεια βαθιά στην εξαθλίωση και τις στερήσεις.

Ο Γ. Κουτρουμάνης ξεκαθάρισε ότι έρχονται ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στις ήδη μειωμένες επικουρικές συντάξεις, μειώσεις στις κύριες συντάξεις σε πρώτη φάση των πρώην ΔΕΚΟ, νέο ασφαλιστικό σύστημα με ακόμα χειρότερους όρους, ένταση της εμπορευματοποίησης της Υγείας. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο συνταξιούχος θα πρέπει να βάλει ακόμα περισσότερο το χέρι στην άδεια του τσέπη... Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν στους συγκεντρωμένους μετά τη συνάντηση. Οι συνταξιούχοι αμέσως εξέφρασαν την αποφασιστικότητα τους ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά ν αγωνιστούν και να συγκρουστούν με αυτές τις βάρβαρες πολιτικές μέχρι την ανατροπή τους φωνάζοντας «αυτή η πολιτική με πάλη ταξική πρέπει ν' ανατραπεί». Νωρίτερα είχαν ανταποκριθεί μαζικά και δυναμικά στο κάλεσμα των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς δεν έχουν ούτε φάρμακα

Στιγμιότυπα από τη χτεσινή κινητοποίηση
Στιγμιότυπα από τη χτεσινή κινητοποίηση
Οι απόμαχοι της δουλειάς που όλα αυτά τα χρόνια παρήγαγαν τον πλούτο στην κοινωνία και πλήρωναν εισφορές στα Ταμεία, τώρα οδηγούνται στη φτώχεια την εξαθλίωση και την επαιτεία, ταλαιπωρούνται γιατί δεν μπορούν να βρουν γιατρό, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν εξετάσεις και φάρμακα. Οπως είπαν στο «Ρ» χαρακτηριστικά γυναίκες συνταξιούχοι, «εμείς θα φάμε ψωμί και λάδι, τα παιδιά μας τι θα κάνουν χωρίς δουλειά», «πήγα να κάνω εξετάσεις και μου ζητάνε να πληρώσω, εδώ δεν μπορώ το ψωμί μου να πληρώσω, πώς θα τους πληρώσω τα χαράτσια;».

Καταγγέλλοντας τους κυβερνητικούς εκβιασμούς σε βάρος του λαού, ο Δ. Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Συνταξιούχων του ΙΚΑ (ένας από τους ομιλητές στη χτεσινή συγκέντρωση), τόνισε: «Δε θα έχουμε πετρέλαιο, δε θα έχουμε τρόφιμα, δε θα έχουμε δουλειά μας λένε... Τρία εκατομμύρια και πάνω άνθρωποι, δεν έχουν πετρέλαιο, δεν έχουν φάρμακα, δεν έχουν δουλειά, δεν έχουν τρόφιμα, δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν ενοίκια, δεν μπορούν να πληρώσουν τα χαράτσια που έχουν επιβάλλει κι αυτά που έρχονται...»

Οι συνταξιούχοι έκαναν πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου με το πανό και τις πικέτες τους, φωνάζοντας συνθήματα «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός στα μέτρα της Κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός», «Εμπρός λαέ, μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά», «Μ' αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Μας τρομοκρατούνε για να υποταχτούμε μ' οργάνωση κι αγώνα ν αντεπιτεθούμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ