Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Είναι τιμή και όχι βεβήλωση

Γρηγοριάδης Κώστας

Βαριά λέξη η «βεβήλωση». Αρμόζει περισσότερο η χρήση της όταν θίγονται αξίες που σχετίζονται με την ανθρώπινη ζωή, το δικαίωμα στη δουλειά, το αξιοπρεπές μεροκάματο, τη σύνταξη, τη σωστή περίθαλψη, την καλή μόρφωση, την ελευθερία και το δίκιο που πηγάζουν από όλα τα παραπάνω.

Οταν αυτό που θίγεται είναι η «κονόμα» του επιχειρηματία που πουλάει τον ήλιο, τη θάλασσα και την Ακρόπολη, «ζυγίζοντας» σε ευρώ την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, η «βεβήλωση του Ιερού Βράχου» είναι κάτι που χαρακτηρίζει τον έμπορα των αξιών και όχι τον αγωνιστή που παλεύει για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και άρα για τον πολιτισμό, το δίκιο, την ιστορία και τη μνήμη αυτού του τόπου.

Ο σύνδεσμος των τουριστικών πρακτόρων διαμαρτύρεται με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό «Προστασίας του Πολίτη», για τα «έκτροπα» της Κυριακής και ζητά να μάθει αν έγιναν συλλήψεις αυτών που ανέβηκαν στην Ακρόπολη, των αγωνιστών του ΠΑΜΕ δηλαδή και για τις ευθύνες του προσωπικού φύλαξης.

Δεδομένου ότι και στον κλάδο των τουριστικών γραφείων ελάχιστοι μεγάλοι έχουν στα χέρια τους το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, σκοπεύοντας να την αρπάξουν όλη αν μπορέσουν και με τη βοήθεια μέτρων όπως αυτά που προβλέπονται στη νέα συμφωνία, ας αναλογιστούν οι μικροί του χώρου με ποιον είναι το πραγματικό συμφέρον τους και ποιος «βεβηλώνει» το δικό τους μέλλον.

Οσο για τον σύνδεσμο - εισαγγελέα, ας μάθει ότι για τις πέτρες της ιστορίας, είναι τιμή και όχι βεβήλωση, να ακουμπά πάνω τους το δίκιο του μέλλοντος, χιλιάδες χρόνια αφότου δημιουργήθηκαν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ