Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΠΕΥΔΟΥΝ

ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ: «Ο Τσέχος πρωθυπουργός (...) αναφερόμενος στις διαφορές Τσεχίας και Ελλάδας, λέει: "ανάμεσα στις συντάξεις και τους μισθούς μας υπάρχει δραματική διαφορά". Οσον αφορά στον κατώτατο μισθό αναφέρει ότι στην Ελλάδα αυτός βρίσκεται περίπου στα 750 ευρώ, ενώ στη χώρα του στα 320 ευρώ. "Αυτό είναι κάτι που δύσκολα μπορώ να κατανοήσω"» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).

Η ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ: «Αυτόματα» μειώνονται, από αυτόν το μήνα, και με τη δημοσίευση του νέου Μνημονίου στο ΦΕΚ κατά 165,31 έως 228 ευρώ οι κατώτατοι μισθοί για τους αμειβόμενους με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και κατά 240,45 ευρώ ο πρώτος μισθός για τους νεοπροσλαμβανόμενους ηλικίας έως 25 ετών (...) Οι άμεσες μειώσεις είναι η πρώτη πράξη της νομοθετικής παρέμβασης στους μισθούς και στα ημερομίσθια της ΕΓΣΣΕ που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2012» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ «ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ»: «Είναι καιρός να κηρυχθεί ολοκληρωτικός πόλεμος εναντίον του πολιτισμού του χουλιγκανισμού και της ανομίας, που διαλύει την ελληνική κοινωνία όσο και η οικονομική κρίση (...) Η σταθεροποίηση της κατάστασης απαιτεί και άλλες δράσεις, εκτός της οικονομικής» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: «Ο Ν. Γιαννόπουλος μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα υποστήριξε (...) ότι τα επεισόδια της Κυριακής "δεν ήταν ούτε έργο παρακρατικών, ούτε προβοκάτσια" (...) σχετικά με τις καταγγελίες για παρακρατικούς ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. θέλησε να τις διαψεύσει» (στην ΑΥΓΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ