ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Φλεβάρη 2012 - 2η έκδοση
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Σημαντικές αναμετρήσεις

Δύο αναμετρήσεις υπήρχαν στο πρόγραμμα, μια τελικά θα διεξαχθεί σήμερα, στην αυλαία της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE.

Ο αγώνας ΑΕΚ - ΟΦΗ δε θα γίνει. Η γηπεδούχος δεν κατάφερε (λόγω οφειλών) να εκδώσει εισιτήρια. Η αστυνομία και η ΔΕΑΒ εισηγήθηκαν αναβολή και ο γγΑ, Π. Μπιτσαξής, την αποδέχτηκε «για άκρως σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής θα καθοριστεί σύμφωνα με το Νόμο, από την Διοργανώτρια Αρχή».

Η αστυνομία έκανε την πρότασή της, επικαλούμενη «βάσιμες πληροφορίες ότι οι φίλαθλοι αυτής (σ.σ. ΑΕΚ) θα αντιδράσουν δυναμικά προσερχόμενοι στο ΟΑΚΑ και θα επιδιώξουν να εισέλθουν εντός διά της βίας. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα δημιουργήσουν επεισόδια στην αστική περιοχή». Εντονα, στην αναβολή, αντέδρασε ο ΟΦΗ.

Η αναμέτρηση στο Παγκρήτιο πάντως - όπου ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκό δοκιμάζεται απέναντι στον υπολογίσιμο Εργοτέλη - θα γίνει. Από το αυριανό πρόγραμμα ξεχωρίζει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Αρη, ενώ ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στο «Καραϊσκάκης» με τον Πανιώνιο. Σοκ στη χτεσινή προπόνηση, αφού ο Πάντελιτς υπέστη κάταγμα στο δεξί του πόδι και ουσιαστικά χάνει τη χρονιά.

Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα: ΣΗΜΕΡΑ: Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης 17.15 ΝΕΤ, Εργοτέλης - Παναθηναϊκός 17.15 ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ 2, ΑΕΚ - ΟΦΗ 19.30 ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ 1. ΑΥΡΙΟ: Παναιτωλικός - Λεβαδειακός 15.00 ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ 2, Γιάννενα - Ατρόμητος 15.00 ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ 3, Ολυμπιακός - Πανιώνιος 17.15 ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ 2, Κέρκυρα - Δόξα Δράμας 17.15 ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ 3, ΠΑΟΚ - Αρης 19.30 ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ 1.

FOOTBALL LEAGUE

15η αγωνιστική: Παναχαϊκή - Σέρρες, Βύζας - Ηρακλής Ψαχνών, Πλατανιάς - Γιαννιτσά, Βέροια - Φωκικός, Καλλιθέα - Εθνικός Αστέρας, Λάρισα - Θρασύβουλος, Πιερικός - Αγρ. Αστέρας. Η Καλλονή πήρε ήδη τους τρεις βαθμούς, αφού ο Διαγόρας αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα.

FOOTBALL LEAGUE 2

9η αγωνιστική: 1ος ΟΜΙΛΟΣ: Κεραυνός Γλυφάδας - Ζάκυνθος, Πανηλειακός - Καλαμάτα, Χανιά - Απόλλωνας, Ρούβας - ΠΑΟ Ρουφ, Ηλυσιακός - Προοδευτική. 2ος ΟΜΙΛΟΣ: ΑΕΠ Ηρακλής - Καλαμαριά, Εθνικός Γαζώρου - Νίκη Βόλου, Τύρναβος - Οδυσσέας, Αετός Σκύδρας - Βατανιακός, Μέγας Αλέξανδρος - Δόξα Κρανούλας, Τηλυκράτης - Οικονόμος.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Προειδοποιητικό λοκ αουτ

Το ΔΣ της Super League (διαφώνησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός) αποφάσισε, χτες, αναστολή (λοκ άουτ) της 23ης αγωνιστικής (25-26/2). Η σχετική απόφαση προτάσσει τις «ύβρεις και τη συκοφάντηση που υποστήκαμε από μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου». Η ταμπακιέρα όμως βρίσκεται στη «θέσπιση της αντικειμενικής ευθύνης, στη φορολογική αντιμετώπιση και συνεχή επιβάρυνση των ΠΑΕ». Δηλαδή στη - λόγω συγκεκριμένων συνθηκών και σχεδιασμών - σχετική αμφισβήτηση της ασυδοσίας από ΠΑΕ και τους επιχειρηματίες τους.

Σε ανακοίνωσή της (ρεσιτάλ αγνωμοσύνης) επιτίθεται σφόδρα κατά των (μέχρι πρόσφατα συνεργατών της) πολιτικών. Οταν κάνουν τα χατίρια των ΠΑΕ είναι καλοί. Τώρα είναι «λαίλαπα ανεύθυνων πολιτικών» και κατηγορούνται για εμπαιγμό «λίγο προτού εξαφανισθούν για πάντα στην αφάνεια». Το θράσος (που έχουν αναπτύξει με τη συνενοχή των πολιτικών) ξεχειλίζει όταν οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται γιατί «μας θέλουν ομήρους του κάθε αλήτη που θα κάνει έναν τραμπουκισμό».

Σε δηλώσεις του (NovaΣΠΟΡ FM 94,6) ο γγΑ, Π. Μπιτσαξής, ανέφερε (μεταξύ άλλων): «Δεν καταλαβαίνω τις φωνές υστερίας ότι κινδυνεύουν οι ομάδες μας στην Ευρώπη. Τίποτα από όλα αυτά δε θα γίνει. ...Στο όνομα του αυτοδιοίκητου δεν θα αποδεχτούμε φαινόμενα ανομίας. Αν μερικοί ονειρεύονται την περίοδο ενός διαπλεκόμενου πολιτικά ποδοσφαίρου που λειτουργούσε με όρους καμόρα, κάνουν λάθος. Ναρκοθετούν το ίδιο το ποδόσφαιρο».

ΜΠΑΣΚΕΤ
«Κλείνει» το ζευγάρι του τελικού

Ο Παναθηναϊκός έγινε χτες, όπως αναμενόταν άλλωστε, ο πρώτος φιναλίστ και του φετινού τελικού Κυπέλλου, αφού στον πρώτο ημιτελικό στο ΟΑΚΑ επικράτησε άνετα της Καβάλας με 90-51. Οι «πράσινοι» κόντρα στη βορειοελλαδίτικη ομάδα φάνηκαν πιο διαβασμένοι αυτήν τη φορά, σε σχέση με τις άλλες δυο που την αντιμετώπισαν για το πρωτάθλημα (μια ήττα, και με αρκετές δυσκολίες νίκη στο ΟΑΚΑ), μετατρέποντας σε... περίπατο τον αγώνα. Το χαρακτηριστικό μάλιστα για τον ΠΑΟ ήταν ότι σκόραραν και οι 12 παίκτες της αποστολής, με καλύτερους τους Λόγκαν και Βουγιούκα.

Σήμερα στο ΣΕΦ διεξάγεται ο δεύτερος ημιτελικός μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ (19.15, ΝΕΤ) που διεκδικούν το δεύτερο εισιτήριο, με τους «ερυθρόλευκους» να είναι το ακλόνητο φαβορί απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που θα έχει και ελλείψεις βασικών στελεχών.

  • Μία μέρα νωρίτερα θα διεξαχθεί τελικά ο τελικός Κυπέλλου, κάτι που ανακοινώθηκε και επίσημα από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. Αρχικά ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 11 Μάρτη, αλλά λόγω του ποδοσφαιρικού ντέρμπι (19.30) στο ΟΑΚΑ, η αναμέτρηση θα γίνει στις 10 του Μάρτη.
ΠΟΛΟ

Οι επικίνδυνες αποστολές των προπορευόμενων στη βαθμολογία Ολυμπιακού και Βουλιαγμένης (πρώτος και δεύτερος, αντίστοιχα) σε Αργοστόλι και Πάτρα ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών που διεξάγεται σήμερα. Στα ενδιαφέροντα παιχνίδια και το ντέρμπι της Χίου με τον Πανιώνιο που θα κρίνει κατά πολύ το σκηνικό για την τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Επόμενη αγωνιστική (18/2): ΝΟ ΧΙΟΥ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΝΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ, ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ - ΠΑΟΚ, ΕΘΝΙΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ.

ΒΟΛΕΪ
Παγίδες για ΟΣΦΠ

Η επικίνδυνη έξοδος του δεύτερου της βαθμολογίας Ολυμπιακού στη Φθιώτιδα, για να αντιμετωπίσει την πάντα υπολογίσιμη στην έδρα της Λαμία, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής που θα διεξαχθεί σε δύο δόσεις. Από κει και πέρα ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση του πρωτοπόρου Ηρακλή, που είναι το φαβορί στην έδρα του, απέναντι στην ΕΑΠ όπως και η αντίστοιχη του Παναθηναϊκού με τον ΑΟ Κηφισιάς. Αναλυτικά το πρόγραμμα: Σάββατο:19.00, Χαλκιοπούλειο (Star ΚΕ), ΓΣ Λαμία - Ολυμπιακός, 19.00, Σύρου, Φοίνικας Σύρου - ΠΑΟΚ, 19.00, Μίκρας, Ηρακλής - ΕΑ Πατρών. Δευτέρα:17.30, Μετς (Novasports), Παναθηναϊκός - ΑΟ Κηφισιάς.

20.00, Βόχας (Novasports), ΓΑΣ Παμβοχαϊκός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

  • Ενα ντέρμπι ανέδειξε η χτεσινή κλήρωση των ημιτελικών για το Κύπελλο Ελλάδας, αφού το ζευγάρι του περσινού τελικού ΑΕΚ - Ολυμπιακός φέτος θα λύσουν τις διαφορές τους ένα βήμα πριν. Το άλλο ζευγάρι είναι αυτό μεταξύ της Ανατόλια και του Παναθηναϊκού. Οι αγώνες είναι μονοί (νοκ άουτ) και θα διεξαχθούν στις 21 Μάρτη με τους δύο νικητές να παίρνουν τα «εισιτήρια» για το μεγάλο τελικό που θα γίνει το Σάββατο 7 Απρίλη σε τόπο που θα γίνει σύντομα γνωστός από την ΕΟΠΕ.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ