ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Μάρτη 2012
Σελ. /28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Να θεωρηθούν τα βιβλιάρια όλων των ασφαλισμένων

Μέρα Πανελλαδικής δράσης, η Πέμπτη 15 του Μάρτη, με συγκεντρώσεις στα γραφεία του ΟΑΕΕ

Αμεση θεώρηση όλων των βιβλιαρίων Υγείας από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ανεξαρτήτως χρεών και κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για όσο κρατάει η κρίση, διεκδικεί η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) με κινητοποιήσεις σε γραφεία του Ταμείου σε όλη τη χώρα, την Πέμπτη, 15 του Μάρτη. Στην Αθήνα, θα γίνει συγκέντρωση στις 8.30 το πρωί στα γραφεία του ΟΑΕΕ Πειραιώς 46 (πρώην ΤΣΑ) και σε άλλες περιοχές.

Στο αγωνιστικό της κάλεσμα, η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει: «Συνάδελφοι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, αυτοκινητιστές, συνταξιούχοι. Η αντιλαϊκή επίθεση Κυβέρνησης, ΕΕ και μονοπωλίων δυναμώνει. Στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης, οδηγούν εργαζόμενους και αυτοαπασχολουμένους στην εξαθλίωση, στη χρεοκοπία και στην ανεργία. Οσα αφαιρούν με τον πιο βάρβαρο τρόπο από τα λαϊκά στρώματα, τα χαρίζουν απλόχερα σε τραπεζίτες, βιομήχανους, μονοπώλια.

Πρέπει να τους σταματήσουμε. Απαντάμε με μαζική οργάνωση, αντίσταση και διεκδίκηση. Αρνούμαστε να γίνουμε τα θύματα της κρίσης που τα μονοπώλια και η πολιτική που τα υπηρετεί, δημιούργησε. Αποκρούουμε την κινδυνολογία και την τρομοκρατία περί χρεοκοπίας, η μόνη ελπίδα σωτηρίας για τα λαϊκά στρώματα είναι να χρεοκοπήσει και να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς και με μοιρολατρία, τον τζίρο να πέφτει, τα χρέη να μας πνιγούν, τα λουκέτα να πολλαπλασιάζονται. Δεν πρόκειται να μείνουμε αδρανείς όταν μειώνουν μισθούς και συντάξεις, διαλύουν το ασφαλιστικό σύστημα, μειώνουν γιατρούς, εξετάσεις και φάρμακα, λεηλατούν με το κούρεμα τα αποθεματικά του Ταμείου μας.

Εκατοντάδες χιλιάδες συνάδελφοί μας βρίσκονται σε κίνδυνο, είναι ανασφάλιστοι, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, λόγο αδυναμίας πληρωμής των εξοντωτικών εισφορών και προστίμων στον ΟΑΕΕ. Χιλιάδες συνάδελφοί μας, δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα μαγαζιά τους, να θεωρήσουν βιβλία και η πλειοψηφία των αυτοκινητιστών (ΤΑΞΙ, ΦΔΧ) δεν μπορούν να περάσουν ΚΤΕΟ και να δουλέψουν γιατί δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα.

Αποτελεί άμεσο καθήκον όλου του συνδικαλιστικού κινήματος, κάθε συναδέλφου, η υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, στην Ασφάλιση και στην Υγεία.

Μέρα Πανελλαδικής Δράσης Πέμπτη 15 Μάρτη 2012.

Οργανώνουμε μαζικές παραστάσεις διεκδίκησης στα γραφεία του ΟΑΕΕ σε όλη τη χώρα. Εκτός από τη κεντρική κινητοποίηση στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθούν επίσης στις περιοχές Περιστέρι, Ιλιον, Μπραχάμι, Αγ. Παρασκευή.

Καλούμε τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ασφάλιση και τα χρέη, να δώσουν μαζικό παρόν. Καλούμε τα σωματεία και τις επιτροπές της ΠΑΣΕΒΕ να συγκεντρώσουν τα βιβλιάρια των ανασφάλιστων συναδέλφων.

Διεκδικούμε αποφασιστικά:

  • Αμεση θεώρηση των βιβλιαρίων ασθένειας ανεξάρτητα από χρέη.
  • Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας όσο διαρκεί η οικονομική κρίση».
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΖΗΜΕΝΣ»
«Κουκούλα» σε όλα τα σκάνδαλα

Ολα μέλι - γάλα, αποφάσισε το χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο

Κουκούλα σε όλα τα σκάνδαλα που σχετίζονται με το μονοπώλιο της «Ζήμενς», τις κάθε είδους διαπλοκές και συμφύσεις που ανέπτυξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έβαλε η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Το χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να διαγράψει μονοκονδυλιά το παρελθόν τους, να δώσει πλήρη άφεση αμαρτιών, ταυτόχρονα να προχωρήσουν και παραπέρα με νέες κολεγιές και συμφωνίες για «επενδύσεις» από το γερμανικό μονοπώλιο. Μετά και τα μεταξύ τους παζάρια, κατέληξαν σε συμφωνία, σε μορφή εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών από την πλευρά της «Ζήμενς» προβλέπονται τα παρακάτω:

  • Συμψηφισμό απαιτήσεων ύψους 80 εκατ. ευρώ.
  • Παροχή από τη «Ζήμενς» ποσού ύψους 90 εκατ. ευρώ, υποτίθεται για τη «χρηματοδότηση φορέων και δραστηριοτήτων του ελληνικού δημοσίου».
  • «Επένδυση» μέσα στο 2012 ύψους 100 εκατ. ευρώ στη θυγατρική τους «Ζήμενς Ελλάς».
  • Η «Ζήμενς» δηλώνει ότι «εμπιστεύεται τη δυναμική και ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας» ότι θα «ενθαρρύνει θερμά μεγάλους παγκόσμιους επενδυτές να συμμετάσχουν στην οικονομική αναζωογόνηση της Ελλάδας».
  • Η «Ζήμενς» «εξετάζει επένδυση κατασκευής νέου εργοστασίου στην Ελλάδα» προϋπολογισμού ύψους 60 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της, η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου δηλώνει ότι:

  • Αναγνωρίζει τη «συνεργασία στη διερεύνηση των υποθέσεων που σχετίζονται με δραστηριότητες διαφθοράς, πληρωμές ή υποσχέσεις πληρωμών προς τρίτους ή παράνομες δραστηριότητες».
  • Το ελληνικό δημόσιο «παραιτείται από τις αστικές και διοικητικές αξιώσεις και πρόστιμα κατά της "Ζήμενς"».

Δηλώνει τέλος ότι η «Ζήμενς αποτελεί σήμερα αξιόπιστη και υπεύθυνη επιχείρηση», ώστε να «αίρονται εμπόδια συμμετοχής της εταιρείας σε δημόσιους διαγωνισμούς».

ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΔΩΔΩΝΗ»
Σήμερα η πανηπειρωτική κινητοποίηση της ΠΑΣΥ

Αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση με διέξοδο και προοπτική

Η απαίτηση των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και του λαού της Ηπείρου να μην ιδιωτικοποιηθεί η «ΔΩΔΩΝΗ» εκφράζεται σήμερα στην μεγάλη πανηπειρωτική κινητοποίηση της ΠΑΣΥ με τα «μπλόκα» στον Κόμβο της Φιλιππιάδας και στον Κόμβο της Εγνατίας Οδού στα Γιάννενα στις 11.30 το πρωί. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι κατεβαίνουν στο δρόμο μαζί με την ΠΑΣΥ που έδωσε και δίνει την πραγματική μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ» με οποιαδήποτε μορφή και σχήμα και ανεξάρτητα την προέλευση του αγοραστή, κόντρα στην επιλογή του ιδιώτη, στις αυταπάτες και στον αποπροσανατολισμό που σπέρνουν οι «γαλαζοπράσινοι» συνδικαλιστές, οι συμβιβασμένες ηγεσίες στο αγροτικό και εργατικό κίνημα, η κρατική τοπική διοίκηση. Σε όλη την Ηπειρο έχει σημάνει συναγερμός για να τεθούν αγωνιστικά τα ουσιαστικά και πραγματικά αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Να αναδειχτούν οι αιτίες που τα προκαλούν, να αντιπαλευτούν οι αντιαγροτικές αποφάσεις και οι πολιτικές που πλήττουν την αγροτιά της Ηπείρου και θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν την «ΔΩΔΩΝΗ». Η επιτυχία αυτού του αγώνα προϋποθέτει τη συστράτευση και τη μαζική συμμετοχή των αγροτών. Απαιτείται ο κοινός αγώνας και η κλιμάκωσή του με τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, την νεολαία και όλους όσοι θίγονται από την ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική. Γι' αυτό και το ΠΑΜΕ, μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ και το ΜΑΣ καλούν σε μαζική συμμετοχή σήμερα.

Σε συνέντευξη Τύπου η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις πολλαπλές συνέπειες από την ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ» όπως μειωμένες τιμές των παραγωγών, συνέπειες στην τσέπη και στην διατροφή του λαού, αλλά και στους εργαζόμενους της γαλακτοβιομηχανίας που θα οδηγηθούν σε παραπέρα επιδείνωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και στην ανεργία. Επισημάνθηκε η ανάγκη οργάνωσης και κλιμάκωσης του αγώνα για να μπουν εμπόδια στην ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ», στην συνέχιση της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά και την παράδοση μεταποιητικών βιομηχανικών μονάδων στο κεφάλαιο, διαμορφώνει την παραγωγή και εργασία με γνώμονα την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι τις λαϊκές ανάγκες. Για «ΔΩΔΩΝΗ» κοινωνικοποιημένη, ενταγμένη μαζί με τις άλλες μεταποιητικές βιομηχανικές μονάδες και αγροτικές επιχειρήσεις στον κεντρικό πανεθνικό σχεδιασμό της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού όπως είναι η διατροφή του.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
Μοιράζει την «πίτα» των τηλεπικοινωνιών

Δόθηκε στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με την επωνυμία «Οργάνωση και Λειτουργία του Τομέα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών» προς «δημόσια διαβούλευση» που θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Μάρτη, οπότε θα κατατεθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και στην Ολομέλεια. Το νομοσχέδιο ενσωματώνει στο εθνικό δίκαιο τους κανονισμούς της ΕΕ για τη λειτουργία των τηλεπικοινωνιών έχοντας ως κύριο μέλημα το μοίρασμα της «πίτας» αναμεταξύ των μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Ειδική σημασία αποκτά το άρθρο 53 του νομοσχεδίου σύμφωνα με το οποίο η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) μπορεί να υποχρεώσει επιχειρήσεις του κλάδου που κατέχουν «δεσπόζουσα θέση στην αγορά» να μεταφέρουν τις «μονάδες» χονδρικής παροχής προϊόντων σε άλλη «μονάδα» που θα λειτουργεί ανεξάρτητα, με σκοπό την προστασία της υγιούς λειτουργίας της αγοράς. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στο άμεσο μέλλον μπορεί να δούμε το σπάσιμο του ΟΤΕ (αυτός κατέχει σήμερα το σημαντικότερο μέρος των τηλεπικοινωνιακών υποδομών) σε δύο ανεξάρτητες εταιρείες, μία που θα αφορά τη διαχείριση και ανάπτυξη υποδομών και μία το λειτουργικό μέρος. Πρόκειται πάντως για «σενάριο» που η διοίκηση του ΟΤΕ μελετά εδώ και καιρό και έχει σχέση με τη συνολικότερη προσπάθεια μείωσης του λειτουργικού κόστους της εταιρείας.

Τέλος, ρυθμίζονται ζητήματα συχνοτήτων και ραδιοσυχνοτήτων καθώς και λειτουργίας κεραιών, προβλέπει την συνεγκατάσταση δικτύων, ενώ παραμένει το καθεστώς διορισμού των μελών της ΕΕΤΤ από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Προσπάθεια παρέμβασης στις εξελίξεις

Με το σύνθημα «ντύνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό ελληνικά» και μιλώντας για «κίνημα» με τον τίτλο «καταναλώνω ό,τι παράγω» επιχειρούν να παρέμβουν στις εξελίξεις ορισμένοι επιχειρηματίες, υποστηριζόμενοι από συνδικαλιστικά στελέχη (από της ΓΣΕΒΕΕ, την ΕΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, την ΓΣΕΕ κ.ά.) που εκπροσωπούν παρατάξεις οι οποίες με τη στάση τους προσυπέγραψαν όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές και τα μέτρα που έχουν οδηγήσει το λαό στα σημερινά αδιέξοδα.

Περιφρονώντας το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι αδυνατούν να καλύψουν τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης, οι εκπρόσωποι του κινήματος που έδωσαν χτες συνέντευξη Τύπου καλούν τους εργαζόμενους να προτιμούν τα «ελληνικά» προϊόντα, αποδίδοντας την κυριαρχία των μονοπωλίων σε κάποιες ...καταναλωτικές νοοτροπίες και συνήθειες που ζητούν να αλλάξουν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ