ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Απρίλη 2012 - 2η έκδοση
Σελ. /32
Ταξικά, με πείσμα και στην κάλπη

Βασιλική Αράπη - Καραγιάννη, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Αθήνας

ICON

Ο,τι κατακτήθηκε στη ζωή μας, κατακτήθηκε με την ουσιαστική παρέμβαση του ΚΚΕ. Αυτό πρέπει να μας κάνει υπερήφανους που στηρίζουμε ένα κόμμα με πάνω από 90 χρόνια δράσης υπέρ του λαού. Που σήμερα πρέπει να προετοιμάζει την αντίστασή του στη λαίλαπα που θα έρθει μετά τις εκλογές, όπως ξεδιάντροπα ομολογούν οι αρχηγοί των κομμάτων που κυβέρνησαν τα 30 τελευταία χρόνια. Οι εργαζόμενοι, στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες, οι αγρότες, πρέπει να μην τους επιτρέψουμε να μας παραμυθιάσουν άλλη μια φορά.

Οι εκλογές της 6ης Μάη είναι κρίσιμη μάχη για το ΚΚΕ, που είναι η φωνή του λαού. Του είπε πάντα την αλήθεια, του είπε πριν ακόμα την ένταξη στην ΕΕ για το πού θα οδηγήσει αυτή. Τώρα, λέει ξανά στο λαό την αλήθεια και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου γιατί όσα μας περιμένουν, για τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά μας ταμεία, την εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, για τις εργασιακές σχέσεις. Ακούμε να λένε «φταίει το μνημόνιο, ο Παπανδρέου ή ο Καραμανλής. Εμείς θα το διαπραγματευτούμε καλύτερα». Μας λένε ψέματα. Η επίθεση είναι ταξική και ταξικά πρέπει και εμείς, με πείσμα, με μαχητικότητα, με αποφασιστικότητα, χωρίς δισταγμούς, να τους απαντήσουμε δυνατά στην κάλπη, ΚΚΕ!

Μας λένε γιατί δε συμμαχείτε; Τους απαντάμε: Η συμμαχία, όχι η προεκλογική που θα διαλυθεί την επόμενη μέρα, κυρίως γίνεται στους αγώνες του λαού, με συμφωνία στα σημαντικά, στα κύρια. Διαφωνούμε σ' αυτά για να κάνουμε μια συμμαχία για να μοιράσουμε καρέκλες, για να πούμε δήθεν κυβερνάμε, ενώ η εξουσία θα μείνει στα μονοπώλια. Αλλωστε το ΚΚΕ έχει μεγάλη πείρα και δεν θα παρασυρθεί σε τέτοιους τυχοδιωκτισμούς που σε τελευταία ανάλυση αποπροσανατολίζουν το λαό από το κύριο καθήκον που είναι η πάλη του. Αυτή τη στιγμή είναι ανάγκη να αντισταθεί στη λαίλαπα που έρχεται, να ανοίξει το δρόμο στη λαϊκή εξουσία.

Να είναι σίγουρος ο λαός ότι ψηφίζοντας τους υποψηφίους του ΚΚΕ, μέλη του και συνεργαζόμενους με αυτό, δεν θα τους δει να κάνουν κωλοτούμπες, ούτε να φορούν υπουργικά κοστούμια σε κάποια κυβέρνηση υπό κάποιον τεχνοκράτη.

Καθαρή και σταράτη απάντηση στις εκλογές

Φώτης Βαρδής, Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας ΠΑΜΕ

Το ΚΚΕ αντιπάλεψε όλο το προηγούμενο διάστημα με σθένος τις δυνάμεις της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας.

Ως κόμμα αντλεί δύναμη από τα μέλη του, αλλά πολύ περισσότερο αντλεί δύναμη από το ίδιο το εργατικό κίνημα που, σε τελευταία ανάλυση, είναι και η μόνη κοινωνική δύναμη που μπορεί να τεθεί επικεφαλής μιας κοινωνικής συμμαχίας, ώστε να ανατρέψει την εξουσία των δυνάμεων του κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ δεν καλλιεργεί αυταπάτες στο λαό ότι αρκεί μια απλή κοινοβουλευτική ενίσχυση των δυνάμεών του - κάτι που κάνουν τα άλλα κόμματα της αριστεράς και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ - για να αλλάξει σε πολιτικό επίπεδο και να αντιστρέψει την αντικοινωνική πολιτική, αλλά επίμονα πασχίζει να αναδείξει μέσα στο εργατικό κίνημα πόσο μεγάλη αξία έχει να πιστέψει στη δύναμή του ο κάθε εργαζόμενος και να δραστηριοποιηθεί συντεταγμένα μέσα από συλλογικότητες όπως τα εργατικά σωματεία, δίνοντας φυσικά δύναμη και στο ΚΚΕ, για να επιχειρήσει τη ρήξη και την ανατροπή.

Αυτοί που κατηγορούν σήμερα το ΚΚΕ ότι δε θέλει να κυβερνήσει δεν το κάνουν από πολιτική αφέλεια, αλλά με δόλο, ώστε να εγκλωβισθεί ο εργαζόμενος πολίτης στη λογική πως η μοίρα του μπορεί να αλλάξει κάνοντας αλλαγές μόνο σε πολιτικό επίπεδο, αφήνοντας στο απυρόβλητο την εξουσία των μονοπωλίων.

Στηρίζω κριτικά και με όλες μου τις δυνάμεις το ΚΚΕ, γιατί είναι μια καθαρή και σταράτη απάντηση απόρριψης εκείνων των πολιτικών που μας έφεραν στον εργασιακό κατήφορο και στην κοινωνική αποτελμάτωση. Καλώ τους εργαζόμενους και τους αριστερούς πολίτες σ' αυτές τις εκλογές η ψήφος μας να γίνει η αρχή για την ανατροπή των πολιτικών που κατεδάφισαν τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας, κάνοντας την αγανάκτησή τους πολιτική πράξη.

Μη διστάσεις, δαγκωτό ΚΚΕ!

Σπύρος Σαμοΐλης, μουσικοσυνθέτης

Οι Εκλογές ...είναι η δική σου ώρα!!! Μην αφήσεις να στην κουμαντάρουνε οι άλλοι, με κάλπικα διλήμματα και ψεύτικες υποσχέσεις.

Ο λύκος, μόνο το μαλλί αλλάζει, κι αν σε κοροϊδέψει ξανά, αύριο θα σου ξαναπιεί το αίμα!

Και το λύκο τον ξέρεις πια. Είναι όλοι αυτοί που χρόνια κυβερνάνε αυτό τον τόπο κι όλοι, όσοι τους σιγοντάρουν, για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων και του κεφαλαίου και να αδιαφορούν για τη δικιά σου προκοπή. Δείξε τη δύναμή σου... Την απόφαση, ν' αλλάξεις τα πράγματα... Να τιμωρήσεις αυτούς που ξεπούλησαν το μέλλον των παιδιών σου!!!

Αν ξανακάνεις το ίδιο λάθος, θα είσαι συνυπεύθυνος... και δε θα 'χεις, πια, καμιά δικαιολογία!!!

Και πιο πολύ, ΕΣΥ, άνθρωπε του Πολιτισμού, του Πνεύματος και της δημιουργίας, είναι, τώρα, η μεγαλύτερη ανάγκη, να μπεις μπροστάρης, να γίνεις φράγμα στα ολέθρια σχέδιά τους!

Μη στερήσεις την ελπίδα του αύριο και το χαμόγελο στα μάτια των παιδιών μας. Αφουγκράσου λίγο, προς το μέρος της... καρδιάς και ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΙΣ !!!

Δαγκωτό ΚΚΕ!!!

Κριτήριο ψήφου το μέλλον των παιδιών μας

Αντώνης Κακαράς, αρχιπλοίαρχος ε.α.

Motion Team

Πιστεύω πως υποστηρίζοντας το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και τούτη τη φορά, προσθέτω κάτι για να βοηθηθεί καλύτερα ο τόπος και ο λαός μας, ενώ αποκλείεται να μετανιώσω ύστερα, μετατρεπόμενος σε «κοψοχέρη». Επειδή είναι εκείνο που αγωνίζεται με τον πιο σωστό τρόπο και με την πιο ελπιδοφόρα προοπτική υπερασπιζόμενο τα δίκαια των εργαζομένων, των άνεργων, των παιδιών, των νέων και των ηλικιωμένων... Με ευθύτητα, σταθερότητα, ατράνταχτη ιδεολογία, απαρέγκλιτους στόχους. Και παλεύει κόντρα στον αντικομουνισμό, στην ψευδολογία και τη λασπολογία, κόντρα στα συμφέροντα των υπαίτιων για την καινούρια αυτή κρίση, κόντρα στις Κασσάνδρες, στον πεσιμισμό, στον οχαδερφισμό, στην τακτική «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ», στην ύπουλη πρακτική του χαϊδέματος αυτιών και των μεν και των δε, στους γλιστερούς δρόμους που οδηγούν οι μεσοβέζικες λύσεις και η τρομοκρατία των αδιεξόδων. Πέρα από τα παραπάνω, υποστηρίζω και θα ψηφίσω στις ερχόμενες εκλογές το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, γιατί πιστεύω πως το χρωστάω στα παιδιά μου, στα δικά τους παιδιά, στο μέλλον όλων των παιδιών της πατρίδας μου και στη συνείδησή μου.

Να ανατρέψουμε τον εργασιακό Μεσαίωνα

Μίλτος Πασχαλίδης, τραγουδοποιός

Στηρίζω το ΚΚΕ, γιατί θεωρώ, ότι -παρά τους λάθους χειρισμούς που κατά καιρούς κάνει- είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να βάλει πλάτη για την ανατροπή του εργασιακού Μεσαίωνα που βιώνουμε ήδη.

Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει σήμερα τη δημοσίευση δηλώσεων από συνεργαζόμενους με το ΚΚΕ στις εκλογές, από ανθρώπους του Μόχθου, των Γραμμάτων και των Τεχνών που συμπορεύονται με το ΚΚΕ και καλούν σε υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του σε όλη τη χώρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ