Σάββατο 28 Απρίλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
Ταξικά, με πείσμα και στην κάλπη

Βασιλική Αράπη - Καραγιάννη, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Αθήνας

ICON

Ο,τι κατακτήθηκε στη ζωή μας, κατακτήθηκε με την ουσιαστική παρέμβαση του ΚΚΕ. Αυτό πρέπει να μας κάνει υπερήφανους που στηρίζουμε ένα κόμμα με πάνω από 90 χρόνια δράσης υπέρ του λαού. Που σήμερα πρέπει να προετοιμάζει την αντίστασή του στη λαίλαπα που θα έρθει μετά τις εκλογές, όπως ξεδιάντροπα ομολογούν οι αρχηγοί των κομμάτων που κυβέρνησαν τα 30 τελευταία χρόνια. Οι εργαζόμενοι, στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες, οι αγρότες, πρέπει να μην τους επιτρέψουμε να μας παραμυθιάσουν άλλη μια φορά.

Οι εκλογές της 6ης Μάη είναι κρίσιμη μάχη για το ΚΚΕ, που είναι η φωνή του λαού. Του είπε πάντα την αλήθεια, του είπε πριν ακόμα την ένταξη στην ΕΕ για το πού θα οδηγήσει αυτή. Τώρα, λέει ξανά στο λαό την αλήθεια και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου γιατί όσα μας περιμένουν, για τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά μας ταμεία, την εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, για τις εργασιακές σχέσεις. Ακούμε να λένε «φταίει το μνημόνιο, ο Παπανδρέου ή ο Καραμανλής. Εμείς θα το διαπραγματευτούμε καλύτερα». Μας λένε ψέματα. Η επίθεση είναι ταξική και ταξικά πρέπει και εμείς, με πείσμα, με μαχητικότητα, με αποφασιστικότητα, χωρίς δισταγμούς, να τους απαντήσουμε δυνατά στην κάλπη, ΚΚΕ!

Μας λένε γιατί δε συμμαχείτε; Τους απαντάμε: Η συμμαχία, όχι η προεκλογική που θα διαλυθεί την επόμενη μέρα, κυρίως γίνεται στους αγώνες του λαού, με συμφωνία στα σημαντικά, στα κύρια. Διαφωνούμε σ' αυτά για να κάνουμε μια συμμαχία για να μοιράσουμε καρέκλες, για να πούμε δήθεν κυβερνάμε, ενώ η εξουσία θα μείνει στα μονοπώλια. Αλλωστε το ΚΚΕ έχει μεγάλη πείρα και δεν θα παρασυρθεί σε τέτοιους τυχοδιωκτισμούς που σε τελευταία ανάλυση αποπροσανατολίζουν το λαό από το κύριο καθήκον που είναι η πάλη του. Αυτή τη στιγμή είναι ανάγκη να αντισταθεί στη λαίλαπα που έρχεται, να ανοίξει το δρόμο στη λαϊκή εξουσία.

Να είναι σίγουρος ο λαός ότι ψηφίζοντας τους υποψηφίους του ΚΚΕ, μέλη του και συνεργαζόμενους με αυτό, δεν θα τους δει να κάνουν κωλοτούμπες, ούτε να φορούν υπουργικά κοστούμια σε κάποια κυβέρνηση υπό κάποιον τεχνοκράτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ