Σάββατο 28 Απρίλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΤΣΑΣ
Με το ΚΚΕ ο λαός μπορεί να σηκώσει κεφάλι

Στους σπουδαστές του ΤΕΙ της Καλαμάτας μίλησε προχτές ο Αντώνης Κατσάς, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Μεσσηνία, ενώ λίγο νωρίτερα περιόδευσε στους διοικητικούς υπαλλήλους του Ιδρύματος. Στην ομιλία του ο Αντ. Κατσάς, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Οι εκλογές για το ΚΚΕ δεν είναι πανάκεια για τη λύση των προβλημάτων. Είναι ένα μέρος μόνο, και μάλιστα όχι το πιο σημαντικό, της όλης πολιτικής διεργασίας. Με άλλα λόγια, οι εκλογές θα δείξουν κατά πόσο ο λαός είναι αποφασισμένος και έτοιμος, συναισθανόμενος τη δύναμή του, να σηκώσει το κεφάλι, να αποτινάξει τα δεσμά που του κατασκεύασαν ήδη και ετοιμάζουν ακόμη περισσότερα, οι δυνάστες αυτού του κόσμου, οι πολυεθνικές, τα μονοπώλια, η πλουτοκρατία με όργανά τους το ΔΝΤ, την ΕΕ, την ΕΚΤ και εκτελεστές το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Το δίλημμα λοιπόν είναι εάν θα βγει ο εργαζόμενος λαός πιο ενισχυμένος με πολύ ενισχυμένο το ΚΚΕ, που είναι ο γνήσιος, αυθεντικός, συνεπής και αταλάντευτος υπερασπιστής και εκφραστής των συμφερόντων του ή θα βγουν πιο ενισχυμένοι οι δυνάστες, τα όργανα και οι εκτελεστές τους.

Οι προτάσεις του ΚΚΕ είναι απολύτως ρεαλιστικές και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο αντιμετωπίζονται με τόσο μένος, με διαστρέβλωση και κατασυκοφάντηση από το πολιτικό κατεστημένο και τα όργανά του. Η ρεαλιστικότητά τους όμως εξαρτάται απολύτως από τη συνειδητοποίησή τους από τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας μας, από τη ριζοσπαστικοποίηση της συνείδησής τους και από την ενεργή πολιτική παρέμβαση και δράση».

Σε ό,τι αφορά στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και τις «προτάσεις συνεργασίας», αφού ανέφερε ότι ο όρος «αριστερά» σήμερα δυστυχώς έχει ξεχειλώσει τόσο που άλλοι την χρησιμοποιούν σαν άλλοθι του συμβιβασμού τους, άλλοι σαν εργαλείο παραπλάνησης, έθεσε τα ερωτήματα: «Πώς συμβιβάζεται ένα αριστερό κόμμα να υποστηρίζει τα όργανα του ταξικού αντίπαλου των εργαζομένων, την ΕΕ - ΟΝΕ - Μάαστριχτ; Να χρησιμοποιεί ψεύδη και να παραπλανά το λαό με προτάσεις όπως αυτές για τις 50 έδρες και τις μονοεδρικές; Που όλο το προηγούμενο διάστημα συνεργάζεται σε Δήμους, Νομαρχίες, Περιφέρειες, Σωματεία, κ.λπ. με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ακόμη και το ΛΑ.Ο.Σ. ενάντια στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ