Σάββατο 28 Απρίλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΠΑΣΟΚ
Κάλεσμα για συγκυβέρνηση με «φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις»

Προτεραιότητα να συνεχιστεί με κλιμακούμενους ρυθμούς η πολιτική υπέρ του κεφαλαίου

Σε «εθνικό συναγερμό» κάλεσε τα αστικά κόμματα και τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου ενόψει των εκλογών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, με στόχο τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας για τη συνέχιση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

Μιλώντας χτες στην Τρίπολη, διεκδίκησε την «πρωτιά» του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές προκειμένου, όπως ανέφερε, «ως φορέας της διερευνητικής εντολής, να κοιτάξουμε αριστερά τις υπεύθυνες δυνάμεις, να κοιτάξουμε στον συντηρητικό χώρο, τις υπεύθυνες δυνάμεις, τους υπεύθυνους ανθρώπους και να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση εθνικού συναγερμού των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, της υπευθυνότητας».

Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι την επόμενη μέρα των εκλογών να επιτευχθεί ένα ισχυρό μέτωπο των κομμάτων της πλουτοκρατίας για να κλιμακώσει την επίθεση στα δικαιώματα και το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων. Σ' αυτή την κατεύθυνση και με στόχο να εκβιάσει το λαό, ισχυρίστηκε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να συμβάλλει στη δημιουργία μιας πολιτικής συμμαχίας των φιλοευρωπαϊκών και υπεύθυνων δυνάμεων, αν το πει ο λαός καθαρά και στα ποσοστά, που θα ξεπερνάνε κατά πολύ το 50% και στις έδρες. Αλλιώς, ας κάνουν κυβέρνηση. Εμείς εδώ θα είμαστε εποικοδομητική αντιπολίτευση».

Στο εκβιαστικό ψευτοδίλημμα που θέτουν συνολικά τα κόμματα της άρχουσας τάξης περί ισχυρών κυβερνήσεων, ο λαός πρέπει να δει τον εφιάλτη που του ετοιμάζουν για την επόμενη μέρα. Εναν εφιάλτη που παρουσίασε και χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος καθόρισε και το προγραμματικό πλαίσιο της συγκυβέρνησης σημειώνοντας:

  • Πρώτον, τη συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής για τα επόμενα τρία χρόνια, μέχρι το 2015 (και όχι δυο, όπως προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση!) με επιμήκυνση του μνημονίου και της λήψης πρόσθετων μέτρων.
  • Δεύτερον, την προώθηση των διαρθρωτικών αντεργατικών μεταρρυθμίσεων, την παροχή νέων προνομίων στο μεγάλο κεφάλαιο και την στήριξη των τραπεζών, προκειμένου να στηριχθεί η καπιταλιστική ανάπτυξη μέσα στην κρίση και να ξεκινήσει νέος κύκλος κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους. «Αυτή είναι η αφετηρία και η "μήτρα" όλης της ελπίδας για να μπορέσουμε να ξαναδώσουμε πνοή στον τόπο», υποστήριξε ο Ευ. Βενιζέλος, παρουσιάζοντας τη φιλομονοπωλιακή πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή, επιχείρησε να σπείρει αυταπάτες περί μιας δήθεν «προοδευτικής» στροφής της ΕΕ. «Πρέπει να είμαστε μέσα στην ελπίδα που ανοίγεται τώρα στην Ευρώπη, με την αλλαγή στη Γαλλία και την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ (...) να είμαστε μέσα στη συζήτηση για αναπτυξιακό σύμφωνο, όχι μόνο δημοσιονομικό, για μια πιο λογική πιο προοδευτική Ευρώπη», είπε ο Ευ. Βενιζέλος, σε μια προσπάθεια να καλλιεργήσει αυταπάτες στο λαό ότι μια «άλλη» τάχα διαχείριση στην ΕΕ, μπορεί να οδηγήσει σε φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση.

Ο ίδιος επιστράτευσε και τον κίνδυνο «να δούμε στη Βουλή χιτλερικούς χαιρετισμούς», επιδιώκοντας να αποκρύψει ότι το φασισμό το γεννά, τον αναπαράγει και τον χρησιμοποιεί το καπιταλιστικό σύστημα που ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ υπηρετούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ