Σάββατο 28 Απρίλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καπιταλιστική ανάπτυξη και... λαγοί με πετραχήλια

Γρηγοριάδης Κώστας

«Δρόμος σωτηρίας είναι ο δρόμος της ανάπτυξης, της απασχόλησης, της κοινωνικής συνοχής. Και αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί ακολουθώντας το μνημόνιο της χρεοκοπίας», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Πόσο πιο καθαρά να το πει, αν και δε χρειάζεται γιατί οι ενδιαφερόμενοι, οι αστοί, έχουν καταλάβει πλήρως τι ακριβώς πρεσβεύει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και τι θέλει να κάνει με την κυβέρνηση που ονειρεύεται να συγκροτήσει. Η ανάπτυξη ήταν, είναι και θα είναι των καπιταλιστών όσο αυτοί εξουσιάζουν στην οικονομία. Οποιος λοιπόν υπερασπίζεται το δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, υπερασπίζεται το σφαγιασμό των εργασιακών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων που αυτός προϋποθέτει για να ανοιχτεί. Υπερασπίζεται την καπιταλιστική κρίση, αντικειμενική κατάληξη κάθε κύκλου καπιταλιστικής ανάπτυξης. Οποιος υπερασπίζεται την κοινωνική συνοχή υπερασπίζεται την υποταγή των εργατών στους εκμεταλλευτές τους. Αυτό σημαίνει «κοινωνική συνοχή» σε μια κοινωνία ταξική. Σημαίνει ότι οι εργάτες θα κάθονται φρόνιμα και θα ανέχονται μια κάστα που τρέφεται απ' το μόχθο τους, που απομυζά τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου.

Αυτά υπερασπίζεται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ολα τα άλλα είναι για ψηφοθηρία. Την ώρα της κάλπης οι άνθρωποι του μόχθου ας τα έχουν κατά νου. Η ψήφος τους στον οπορτουνισμό είναι ψήφος για την ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου και την «ανάπτυξη» της δικής τους φτώχειας.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ