Σάββατο 28 Απρίλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
Ρεαλιστικός στόχος η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ

-- Π. ΜΠΙΤΣΙΚΑ (Βήμα): Ηθελα να ρωτήσω για τον εκλογικό στόχο που που θέτετε, ας το πούμε στο επίπεδο της αριθμητικής της κάλπης. Ηδη έχετε πει ότι εστιάζετε στους ψήφους που θα πάρετε στα λαϊκά στρώματα. Τι βάζετε ως εκλογικό στόχο;

- Το ΚΚΕ δεν το συνηθίζει αυτό, να βάζει έναν αριθμητικό στόχο. Θα είναι έτσι κι αλλιώς εγκεφαλικός, διότι εδώ ψηφίζει εκατομμύρια κόσμος στην κάλπη. Είναι όμως απολύτως ρεαλιστικό να ζητήσουμε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ. Ο λαός πρέπει να βάλει στόχο, εμείς θέλουμε όσο πιο ψηλά πάμε. Αλλά στο κάτω κάτω δεν παίζουμε μόνοι μας, με συγχωρείτε, όπως λένε και οι νεολαίοι στο γήπεδο. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πάει τον κόσμο με τρομοκρατία. Εμείς επαγρυπνούμε γιατί μπορεί να υπάρξουν άνθρωποι που έχουν αποφασίσει να φύγουν από τα δύο αυτά κόμματα και να πισωγυρίσουν με την τρομοκρατία.

Ξέρετε τι κάνουνε; Μπορεί να μην κάνουν συγκεντρώσεις, σπίτι σπίτι πάνε και τρομοκρατούν. Κι ενώ άλλοι ασχολούνται με το ποιος θα είναι πρωθυπουργός, αυτοί τρομοκρατούν άνθρωπο τον άνθρωπο. Στα σπίτια, μας το λένε.

Επομένως, εμείς δεν μπορούμε να παίξουμε εκλογικά με τους όρους μιας διαφημιστικής εταιρείας. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε στο λαό, κοίταξε μην πισωγυρίσεις, να μιλήσουμε και γι' αυτόν το κίνδυνο. Οπωσδήποτε έχουν χάσει μεγάλο μέρος της βάσης τους. Τέλειωσε, δε θα έχουνε τις ψήφους που είχανε. Αλλά ότι μπορεί και τελευταία στιγμή να μαντρώσουν έναν κόσμο τα δύο κόμματα, αυτό είναι υπαρκτό. Μας λένε, μη το λέτε αυτό, επικοινωνιακά δεν ταιριάζει. Οχι. Θα αφήσουμε τον κόσμο να μη βλέπει τον κίνδυνο; Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που τον καταλαβαίνουν αυτόν τον κίνδυνο, υπάρχει, είναι ορατός ο κίνδυνος. Ακυβερνησία, χάος και κάτι τέτοια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ