ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 31 Μάη 2012
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Το τουρνουά τελείωσε... ο αγώνας συνεχίζεται

Οι ομάδες που συμμετείχαν στον τελικό της διοργάνωσης αγκαλιασμένες μπροστά στο πανό του ΠΑΜΕ κατά των ναρκωτικών και της ντόπας
Οι ομάδες που συμμετείχαν στον τελικό της διοργάνωσης αγκαλιασμένες μπροστά στο πανό του ΠΑΜΕ κατά των ναρκωτικών και της ντόπας
Με τη διεξαγωγή του τελικού και του μικρού τελικού στο γήπεδο της Χωράφας στο Περιστέρι, το Σάββατο το απόγευμα, έπεσε η αυλαία του φετινού Εργατικού Τουρνουά Ποδοσφαίρου, που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ. Για μια ακόμη φορά η διοργάνωση απέδειξε το πόσο σημαντική είναι στο χώρο της εργατικής τάξης και της νεολαίας και ότι δικαίως έχει καταστεί θεσμός. Οι συμμετοχές των ομάδων, που φέτος ξεπέρασαν κάθε προηγούμενη διοργάνωση κάνοντας ρεκόρ (έφθασαν τις 42), το πλήθος των νέων εργαζομένων που δεν είχαν μετάσχει ξανά και η απήχηση που είχε στον κόσμο η κάθε αγωνιστική της διοργάνωσης αποδεικνύουν του λόγου του αληθές. Παράλληλα για μια ακόμη χρονιά εργαζόμενοι από διαφορετικούς χώρους, απεργοί, άνεργοι, παιδιά των θεραπευτικών κοινοτήτων, βρέθηκαν στο γήπεδο και πέρα από το παιχνίδι γνωρίστηκαν, συζήτησαν, προβληματίστηκαν.

Με τη συμμετοχή τους (πολλές φορές και κόντρα στην απαίτηση της εργοδοσίας τους) έδωσαν τη δική τους απάντηση για το δικαίωμα στη δωρεάν άθληση, για την καλύτερη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου είπαν το δικό τους ΟΧΙ στη ναρκωκουλτούρα που κάποιοι προσπαθούν να τους πλασάρουν.

Για την αποτίμηση της φετινής διοργάνωσης και τα συμπεράσματα που βγαίνουν μίλησε στο «Ρ» το μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ Π. Αλεξανδράκης, ο οποίος δήλωσε:

«Καταρχήν θα πρέπει να πούμε ότι είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τη φετινή διοργάνωση από την οποία βγήκαν θετικά συμπεράσματα και σίγουρα για μας αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον. Εγινε ρεκόρ συμμετοχών, εργαζόμενοι από διαφόρους χώρους ήρθαν για μια ακόμη φορά σε επαφή, ενώ ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι φέτος συμμετείχαν και αρκετοί νέοι εργαζόμενοι που δεν είχαν συμμετάσχει ξανά. Επίσης θετικό είναι το γεγονός ότι το εργατικό τουρνουά ποδοσφαίρου συνδέθηκε για μια ακόμη χρονιά με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Το γεγονός ότι η πρώτη φάση ήταν αφιερωμένη στον αγώνα των απεργών χαλυβουργών, η δεύτερη στον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά δείχνει την πολύπλευρη σημασία της διοργάνωσης σε θέματα που αφορούν την εργατική τάξη και την νεολαία».

  • Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι νικητής της διοργάνωσης αναδείχθηκε η ομάδα των Νέων Λογιστών που στον τελικό επιβλήθηκε της αντίστοιχης του «Ματσούκη» με 2-1. Την τρίτη θέση θέση πήρε η ομάδα των Λιθογράφων που επικράτησε στον μικρό τελικό της ομάδας του Χρηματοπιστωτικού με 4-2. Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ που ήταν υπεύθυνη για το τουρνουά θα διοργανώσει σύσκεψη με όλες τις ομάδες που συμμετείχαν και εκεί θα γίνει και η απονομή των τροπαίων.
ΜΠΑΣΚΕΤ Α1 - 4ος ΤΕΛΙΚΟΣ
Ολα θα κριθούν στο ΣΕΦ

Στο ΣΕΦ το Σάββατο το βράδυ όταν και θα διεξαχθεί ο 5ος τελικός μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού θα κριθεί τελικά ο τίτλος του πρωταθλητή Ελλάδας για τη φετινή περίοδο, αφού χτες στο τέταρτο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός νίκησε τον αντίπαλό του στο ΟΑΚΑ με 84-74 και ισοφάρισε τις νίκες σε 2-2. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους και να μείνουν ζωντανοί κυρίως χάρις στα ψυχικά αποθέματα και την εμπειρία βασικών του ατού (Μπάτιστ, Γιασικεβίτσιους) παρά στη γενικότερη απόδοση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τέταρτη περίοδο που επί της ουσίας ήταν η μόνη που ήταν ντέρμπι μεταξύ των δύο αντιπάλων, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν τρεις φορές μπροστά στο σκορ με κάποιες διαφορές (69-61, 74-67, 80-73), όμως μόνο την τρίτη κατάφερε να τη διατηρήσει και τελικά να πάρει την νίκη. Σε γενικές γραμμές, στο πρώτο μέρος η ομάδα του Ομπράντοβιτς έδειξε να έχει έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης σε άμυνα και επίθεση, προβλήματα στο παιχνίδι της και άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή της λίγο πριν το 30'.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλά στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Με ομαδικό παιχνίδι, έλεγχο των ριμπάουντ, τους Χάιντς, Λο, Σπανούλη (κυρίως στο Β') να κυριαρχούν και τον Πρίντεζη να προσφέρει πολύτιμες λύσεις. Προηγήθηκε με 19-14 στο δεκάλεπτο, έφτασε στο +11 στο 15' (17-28) και παρά το ρευστό αποτέλεσμα της ανάπαυλας (36-38) ξανάφερε τη διαφορά στους 8π στο 25λεπτο (55-47) πριν το παιχνίδι ξανάρθει στην ...κόψη του ξυραφιού.

ΠΟΛΟ - Α1 ΑΝΔΡΩΝ
Προβάδισμα τίτλου για ΟΣΦΠ

Ο Ολυμπιακός «έσπασε» την έδρα της Βουλιαγμένης σε έναν «ατελείωτο» και αγωνιώδη αγώνα στο κολυμβητήριο του Λαιμού. Ετσι είναι μία νίκη μακριά από το πρωτάθλημα οι «ερυθρόλευκοι» που θα παίξουν και πάλι με τη Βουλιαγμένη στον Πειραιά αύριο.

Το ματς ήταν συγκλονιστικό με τις ομάδες να είναι κοντά στο σκορ, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα ο αγώνας στην κανονική διάρκεια να λήξει ισόπαλος 7-7. Στην παράταση οι ερυθρόλευκοι που είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Φουντούλη, που πέτυχε γκολ, ήταν ψυχραιμότεροι και πήραν την πολύτιμη νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-1, 3-2, 1-2 (κ.α.), 1-2, 1-1.

Τα γκολ των δύο ομάδων σημείωσαν οι:

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Λοράντος): Γούνας 2, Βουλγαράκης 2, Τίγκας 2, Βλαχόπουλος 1, Καρούντζος 1, Αφρουδάκης 1,

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βλάχος): Φουντούλης 6, Μουρίκης 3, Κόλιανιν 1.

  • Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών έχασε από το αντίστοιχο εθνικό συγκρότημα των ΗΠΑ με 8-4 στο δεύτερο παιχνίδι της στην τελική φάση του Γουυόρλντ Λιγκ που γίνεται στην πόλη Τσαντσού της Κίνας. Σήμερα το πρωί θα αγωνιστεί με τη γηπεδούχο Κίνα και σε αυτό το παιχνίδι θα κριθεί εάν θα καταλάβει τη 2η ή την 3η θέση ενόψει των χιαστί αγώνων. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου μας, η Κίνα δε δυσκολεύτηκε για να κερδίσει τη Γερμανία (15-4). Η βαθμολογία: ΗΠΑ 6, Κίνα, Ελλάδα 3, Γερμανία 0.
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ
Αποκλεισμός από την Ευρώπη

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των ελληνικών ομάδων στάλθηκε από την UEFA μέσω Μπεσίκτας. Η απάντηση βρίσκεται στην απόφαση της Ομοσπονδίας για αποκλεισμό των «μαύρων αετών» από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Συγκεκριμένα, η UEFA είχε επιπλήξει την Μπεσίκτας για τα οικονομικά της προβλήματα μέσα στο Μάη. Οι Τούρκοι δεν κατάφεραν να τα ξεπεράσουν με αποτέλεσμα η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να τους αποκλείσει από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα της σεζόν 20012-13 και να τους επιβάλει και πρόστιμο 200.000 ευρώ με την προοπτική ενός πενταετούς αποκλεισμού από την Ευρώπη να υφίσταται στο μέλλον!

Επί της ουσίας, η απόφαση αυτή συνιστά «καμπανάκι» για τις ελληνικές ομάδες και δη τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ που δεν έχουν ρυθμίσει ακόμα τις οφειλές τους και τα οικονομικά τους για να εξασφαλίσουν την απαραίτητη άδεια για τα Κύπελλα Ευρώπης.

Βέβαια, η Μπεσίκτας θα επιδιώξει να ρίξει την ποινή με προσφυγή στο CAS, αλλά οι πιθανότητές της στο δικαστήριο της Λοζάνης είναι λίγες, διότι τα στοιχεία που είχε δώσει στην UEFA δεν είναι αρκετά.

Νέο ΔΣ στον ΠΣΑΤ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά τις εκλογές της 28ης Μάη και συγκροτήθηκε σε σώμα. Η νέα σύνθεσή του έχει ως εξής: Πρόεδρος: Σωτήρης Τριανταφύλλου, Α' Αντιπρόεδρος: Αντώνης Αντωνόπουλος, Β' Αντιπρόεδρος: Γιάννης Καραλής, Γενικός Γραμματέας: Θοδωρής Νταβέλος, Ταμίας: Αγγελική Βύζικα, Ειδικός Γραμματέας: Γιάννης Κορακής, Αναπλ. Ταμίας: Σωτήρης Παιδάκης, Κοσμήτορας: Κώστας Πιτιακούδης, Εφοροι: Αρης Ασβεστάς, Χριστίνα Αμερικάνου, Κώστας Ντάλτας, Σύμβουλοι: Γιώργος Μίνος, Γιώργος Τραπεζανίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Πήρε Ντιελνά

Τη δεύτερη κίνησή του στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι μετά την απόκτηση του Παναγιώτη Βλαχοδήμου ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός. Πρόκειται για τον 24χρονο Γάλλο αμυντικό Κλοντ Ντιελνά, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στη Γαλλία για λογαριασμό της Ιστρ στη δεύτερη κατηγορία.

Ο Ντιελνά αποκτήθηκε από τους νταμπλούχους Ελλάδας έπειτα από τις εξαιρετικές εντυπώσεις που άφησε στους ανθρώπους του Ολυμπιακού στη διάρκεια των δοκιμών του στις εγκαταστάσεις στο Ρέντη, ωστόσο δεν είναι καθόλου απίθανο να παραχωρηθεί δανεικός τη νέα χρονιά.

Εκτός από τα νέα πρόσωπα στον Ολυμπιακό, εξέλιξη είχαμε χτες και στις αποδεσμεύσεις, με τον Μόνχε να είναι και επίσημα παρελθόν για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Μόνχε δεν άργησε να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αφού όπως ανακοινώθηκε μεταγράφεται στην τουρκική Ορντουσπόρ.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δείγμα θετικόν

Θετικό είναι το δείγμα για τα όσα έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της Εθνικής ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, σύμφωνα με τον Φερνάντο Σάντος.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως ο στόχος του αναφορικά με το πνεύμα της ομάδα έχει επιτευχθεί απόλυτα ενώ έχει δει βελτιώσεις και στους υπόλοιπους άξονες που δούλεψαν οι διεθνείς.

«Θέλουμε να κάνουμε μια αποτίμηση όλων αυτών που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες. Θέλω να πω πως ήθελα να εδραιώσουμε το κλίμα οικογένειας και συνόλου και ύστερα να βελτιωθούμε ως ομάδα. Στο αμυντικό κομμάτι, ήθελα να συνεχίσουμε να αμυνόμαστε τόσο καλά όσο ξέρουμε αλλά και να βελτιώσουμε την επιθετικότητα μας».

Για τον όμιλο της Εθνικής στο Euro: «Εχω πει ότι είναι ο πιο ανοιχτός. Οι προϊστορίες δεν παίζουν ρόλο. Η Τσεχία είναι δυνατή, η Πολωνία παίζει στην έδρα της. Ολοι ξεκινάνε με 25% πιθανότητες για να περάσουν στην επόμενη φάση».

Για το αν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι έτοιμο: «Αν είχαμε περισσότερο χρόνο, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Θα φανεί στους αγώνες αν είμαστε έτοιμοι, πιστεύω ότι θα είμαστε».

Για το σημερινό φιλικό με την Αρμενία (21.30 ΜΕΓΚΑ): «Εχουμε σχεδιάσει τα παιχνίδια για να κάνουμε κάποιους πειραματισμούς σε πρόσωπα και να δούμε αν οι παίκτες ανταποκρίνονται. Αυτό θα γίνει και στο σημερινό παιχνίδι. Σίγουρα υπάρχει βασικός κορμός 7-8 παικτών, για τους υπόλοιπους δεν έχω καταλήξει».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ