Πέμπτη 31 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ
Αποκλεισμός από την Ευρώπη

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των ελληνικών ομάδων στάλθηκε από την UEFA μέσω Μπεσίκτας. Η απάντηση βρίσκεται στην απόφαση της Ομοσπονδίας για αποκλεισμό των «μαύρων αετών» από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Συγκεκριμένα, η UEFA είχε επιπλήξει την Μπεσίκτας για τα οικονομικά της προβλήματα μέσα στο Μάη. Οι Τούρκοι δεν κατάφεραν να τα ξεπεράσουν με αποτέλεσμα η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να τους αποκλείσει από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα της σεζόν 20012-13 και να τους επιβάλει και πρόστιμο 200.000 ευρώ με την προοπτική ενός πενταετούς αποκλεισμού από την Ευρώπη να υφίσταται στο μέλλον!

Επί της ουσίας, η απόφαση αυτή συνιστά «καμπανάκι» για τις ελληνικές ομάδες και δη τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ που δεν έχουν ρυθμίσει ακόμα τις οφειλές τους και τα οικονομικά τους για να εξασφαλίσουν την απαραίτητη άδεια για τα Κύπελλα Ευρώπης.

Βέβαια, η Μπεσίκτας θα επιδιώξει να ρίξει την ποινή με προσφυγή στο CAS, αλλά οι πιθανότητές της στο δικαστήριο της Λοζάνης είναι λίγες, διότι τα στοιχεία που είχε δώσει στην UEFA δεν είναι αρκετά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ