ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Ιούνη 2012
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Δολοφονική επίθεση φασιστοειδών σε μετανάστες

Μπήκαν μέσα στο σπίτι τους και σακάτεψαν έναν 28χρονο Αιγύπτιο ψαρά που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική

Σε αυτό το φτωχόσπιτο μπήκαν τα φασιστοειδή και σακάτεψαν μετανάστες ψαράδες
Σε αυτό το φτωχόσπιτο μπήκαν τα φασιστοειδή και σακάτεψαν μετανάστες ψαράδες
Ενας 28χρονος σακατεμένος με διαλυμένο πρόσωπο είναι ο απολογισμός της εγκληματικής, ρατσιστικής επίθεσης που εξαπέλυσε ομάδα φασιστοειδών στην περιοχή Ικόνιο του Περάματος, χτες στις 3 περίπου τα ξημερώματα, όταν εισέβαλε με λοστούς, ρόπαλα και σίδερα μέσα στο σπίτι 4 Αιγυπτίων, από τους οποίους οι τρεις είναι αδέρφια.

«Ηταν περίπου 10 άτομα. Εσπασαν τα παράθυρα και τα τζάμια της πόρτας. Μπήκαν μέσα και άρχισαν να χτυπούν ό,τι βρίσκουν. Αλλοι έξω έσπαγαν τα αυτοκίνητα. Μας πέταξαν μέχρι καπνογόνο. Κρατούσαν ρόπαλα και λοστούς και κάποιοι σίδερα. Εγώ από το παράθυρο άρχισα να φωνάζω για να ξυπνήσω τη γειτονιά να μας βοηθήσει. Τον μικρό τον χτύπησαν πολύ άσχημα. Τον βρήκαν στην ταράτσα που κοιμόταν και δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Είμαι στην Ελλάδα κοντά 20 χρόνια. Πρώτη φορά έζησα κάτι τέτοιο». Ηταν η μαρτυρία του ενός από τους 4 Αιγύπτιους, ο οποίος μαζί με τους άλλους 3 διατηρεί εδώ και καιρό ιχθυοπωλείο στο Πέραμα.

Ανάστατη ήταν και ολόκληρη η γειτονιά. Δεν υπήρξε κανείς που να μην καταδικάσει με τον πιο έντονο τρόπο αυτή τη βαρβαρότητα. «Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας όταν είδαμε αυτό το αίσχος», ανέφερε ένας γείτονας. «Ηταν ανθρωποειδή. Κτήνη. Μαγάρισαν τη γειτονιά μας», ανέφερε μία γυναίκα. Σύμφωνα με συγκεκριμένες καταγγελίες και μαρτυρίες, κάποιοι φορούσαν μαύρες μπλούζες με τα διακριτικά «Χρυσή Αυγή», ενώ σε άλλους αναγραφόταν η φράση «Ομάδα κρούσης». Αξίζει να αναφέρουμε ότι προχτές, στις 8 το απόγευμα, σε καφετέρια του Περάματος (την οποία διατηρεί εργολάβος της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης), είχε γίνει συγκέντρωση μελών του φασιστικού ναζιστικού μορφώματος της «Χρυσής Αυγής».

Ο 28χρονος σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε αρχικά στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά και από εκεί στον «Ευαγγελισμό». Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Υγείας, στον «Ευαγγελισμό» μεταφέρθηκε «για θωρακοχειρουργική και γναθοχειρουργική εκτίμηση ύστερα από αναφερόμενο ξυλοδαρμό». «Επιβεβαιώθηκε η παρουσία διπλού κατάγματος της κάτω γνάθου και των ρινικών οστών. Πραγματοποιήθηκε συρραφή των θλαστικών τραυμάτων, αφαίρεση του εκγομφωμένου δοντιού και τοποθέτηση συρματίνης περίδεσης»!

Σε δελτίου Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής αναφέρεται ότι από την ομάδα των 10 περίπου ατόμων έχουν συλληφθεί πέντε άντρες και μία γυναίκα. Οι 6 εντοπίστηκαν στη λεωφόρο Σχιστού. «Αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες και θα οδηγηθούν στις εισαγγελικές αρχές κατηγορούμενοι από κοινού για βαριά σωματική βλάβη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί όπλων».

Η Κομματική Οργάνωση Περάματος του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τη βάρβαρη, ρατσιστική επίθεση των φασιστοειδών, εναντίον των 4 Αιγυπτίων ψαράδων και καλεί το λαό του Περάματος να απομονώσει αποφασιστικά τις φασιστικές και ρατσιστικές συμμορίες και τα ζητήματα της μετανάστευσης «να γίνουν επιπρόσθετος λόγος για την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ και την καταψήφιση των κομμάτων της πλουτοκρατίας και της ΕΕ, που τα προκαλούν ή ποντάρουν σε αυτά και τα απομονώνουν από το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής τους, για να μη φανεί το μίσος και ο ρατσισμός που τρέφουν απέναντι σε όλη την εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα και όχι μόνο τους μετανάστες».

Εκλεισαν οριστικά παιδικό σταθμό στο Πέραμα

Από κοινού οι δημοτικές παρατάξεις ΝΔ (δημοτική αρχή), ΠΑΣΟΚ και αυτής που υποστηρίζεται από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν στη διάρκεια της προχτεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Περάματος να καταργηθεί πλέον ακόμα και σαν διεύθυνση ο 4ος Παιδικός Σταθμός της πόλης. Το σταθμό αυτό είχε κλείσει από τον περασμένο Φλεβάρη ο δήμαρχος Π. Ζουμπούλης, στα πλαίσια της παύσης πληρωμών που έχει προχωρήσει. Η απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου (σ.σ. που κλείνει οριστικά τον παιδικό σταθμό), όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση εργαζομένων του δήμου και των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ, καθώς, εκτός των άλλων, είναι γνωστό ότι στους παιδικούς σταθμούς πολλές οικογένειες εξασφαλίζουν ότι τα παιδιά τους θα έχουν τουλάχιστον ένα πιάτο φαγητό την ημέρα.

Τα «έργα» της δημοτικής αρχής της ΝΔ, συνεπικουρούμενη τις παρατάξεις των δυνάμεων της «κεντροαριστεράς», σε ό,τι αφορά τους παιδικούς σταθμούς είναι τα εξής: Οι 5 παιδικοί σταθμοί (ανάμεσα στους οποίους ένας βρεφικός) που λειτουργούσαν στην πόλη με βάση την κτιριακή τους υποδομή μπορούσαν να φιλοξενήσουν 195 παιδιά. Λόγω έλλειψης προσωπικού τελικά από το Σεπτέμβρη που άνοιξαν κατάφεραν να φιλοξενήσουν 139 παιδιά. Ενώ συνολικά έμειναν «εκτός» 120 αιτήσεις και όχι μόνο αυτό. Το Φλεβάρη η δημοτική αρχή έκλεισε τον 4ο Παιδικό Σταθμό - τον οποίο προχτές κατάργησε πια και σαν διεύθυνση - και στις 6 Μάη τον βρεφικό! Οι εργαζόμενοι διαμοιράστηκαν στους υπόλοιπους τρεις σταθμούς, όμως με την κατάργηση της διεύθυνσης του 4ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού αυτόματα περίπου 5 εργαζόμενοι χαρακτηρίζονται τώρα ως πλεονάζον προσωπικό.

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΥΟ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ξέσπασαν χθες το μεσημέρι σε Μάνδρα Αττικής και Μέγαρα, μακριά από κατοικημένες περιοχές. Η πρώτη εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Παλαιοκούνδουρα, στις 3 το μεσημέρι και ελέγχθηκε νωρίς το απόγευμα. Η δεύτερη ξέσπασε μία ώρα αργότερα στην περιοχή Κανδύλι Μεγάρων σε χαμηλή βλάστηση και οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο κατάφεραν να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο περίπου δύο ώρες αργότερα.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ η ανεύρεση πτωμάτων μεταναστών στον Εβρο. Πρόσφυγες του ιμπεριαλισμού, κυνηγημένοι από πόλεμο και πείνα ψάχνουν τρόπους να εισέλθουν στην ΕΕ, πολλοί χάνονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα από τις κακουχίες, πνιγμό, άλλες αιτίες. Σε αυτό το πλαίσιο εντοπίστηκε σε παρέβρια περιοχή των Φερών, πτώμα, αγνώστου φύλου, αφρασιατικής καταγωγής. Οι τοπικές αστυνομικές αρχές "πιθανολογούν" ότι παρασύρθηκε από τα νερά του ποταμού Εβρου και πνίγηκε.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ: Ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Χ. Ζαχόπουλος που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει το 2007, κατέθεσε χτες, στη δίκη, με κατηγορούμενους την τότε γραμματέα του και σύντροφο του Εύη Τσέκου, τον δικηγόρο Χρ. Νικολουτσόπουλο και τους δημοσιογράφους(δεν παραβρίσκονταν) Θ. Αναστασιάδη και Γ. Μακρυγιάννη. Ο Χ. Ζαχόπουλος εκτίμησε, στο δικαστήριο ότι δεν ήθελαν να πλήξουν τον ίδιο αλλά την τότε κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή. Υποστήριξε πως η Εύη Τσέκου του ζητούσε 200.000 ευρώ για να μη δημοσιοποιήσει το περιβόητο ροζ DVD με τις προσωπικές τους στιγμές και απαιτούσε να την αποκαταστήσει επαγγελματικά.

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Γ. Δραγάτση κατέθεσε χτες, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκης, που κλήθηκε ως μάρτυρας στην υπόθεση του Ιφικράτη Αμυρά. Σύμφωνα με πληροφορίες προσκόμισε το DVD της επίμαχης διαδικτυακής εκπομπής και την πλήρη απομαγνητοφώνηση των όσων ειπώθηκαν. Σε δήλωσή του ο Γ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι κατέθεσε τα στοιχεία που ήδη η ΝΔ έχει δημοσιοποιήσει.

ΣΤΗ ΔΙΚΗ της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» οι συνήγοροι με ενστάσεις τους, ζήτησαν ανάμεσα σε άλλα, να μην αναγνωριστούν οι πραγματογνωμοσύνες DNA. Οι συνήγοροι του Χρ. Κορτέση και της Μ. Μπεραχά είπαν ότι είναι άκυρες. Οι πραγματογνωμοσύνες δεν έγιναν στα πλαίσια προανάκρισης ή ανάκρισης, αλλά 6 μήνες μετά τις συλλήψεις από την «αντιτρομοκρατική». Επίσης, οι κατηγορούμενοι, δεν ενημερώθηκαν ότι γίνονται πραγματογνωμοσύνες. Οι κατηγορούμενοι δεν έχουν δώσει DNA.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Τακτικής Γενικής Συνέλευσης

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Συμπαράστασης στα θύματα πολιτικής δίωξης «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ», πραγματοποιεί, σήμερα Τετάρτη 13 Ιούνη, ώρα 6 μμ, την εξ αναβολής από 30 Μάη 2012, Συνέλευσή του, με τα ίδια θέματα στην αίθουσα του Συλλόγου Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Αυτοκτόνησε 75χρονος

Ενας 75χρονος προστέθηκε χτες στη μακριά λίστα των αυτοκτονιών του τελευταίου διαστήματος, λόγω χρεών. Ο αυτόχειρας, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρώην στρατιωτικός, χημικός - μηχανικός, λίγο πριν τις 7 το πρωί αυτοκτόνησε στη συμβολή των οδών Χειμάρρας και Παναγίας Ελευθερώτριας στην Κηφισιά, με την κυνηγετική του καραμπίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για συνταξιούχο πρώην στρατιωτικό και πατέρα δύο παιδιών. Στο σημείο της τραγικής κατάληξης του 75χρονου, φέρεται να βρέθηκε σημείωμα στο οποίο γίνεται λόγος για την οικονομική κατάσταση της χώρας, τα χρέη που έχει αλλά και συμβουλές προς την οικογένειά του για τη διαχείριση των οικονομικών τους.

Ανοχύρωτη η Αττική σε περίπτωση πυρκαγιών

Ανοχύρωτο είναι το λεκανοπέδιο Αττικής, και όχι μόνο, σε περιπτώσεις πυρκαγιάς, καθώς δήμοι και περιφέρειες στερούνται των απαραίτητων κονδυλίων για τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και κατάσβεσης. Την ίδια ώρα τραγικές είναι οι ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού σε εναέρια μέσα και πυροσβεστικό προσωπικό.

Θυμίζουμε ότι οι δήμοι αναμένουν ακόμα το κονδύλι των 23 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να προχωρήσουν σε αντιπυρική προστασία των περιοχών τους, ενώ σε χτεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής επαναβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να καλυφθούν οι αδυναμίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο περιφερειάρχης, Γ. Σγουρός, κατέφυγε σε ευχολόγιο του τύπου «εύχομαι φέτος ο καλός ο άνεμος να είναι στις θάλασσες και να μην είναι στα δάση».

Στη σχετική συζήτηση που προκάλεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση», έγινε γνωστό ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει πληρώσει ακόμη τις σχετικές δαπάνες που έκανε πέρσι η Περιφέρεια για πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών. Ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ιπποκράτης Κοκκινόπουλος, υπογράμμισε ότι η Αττική είναι μια πυριτιδαποθήκη και πως «επείγει να ενημερωθούμε συγκεκριμένα τι θα γίνει σε περίπτωση μεγάλης πυρκαγιάς». Συμπλήρωσε ότι το δάσος που είναι δημόσιο αγαθό δεν προστατεύεται.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ