Τετάρτη 13 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΥΟ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ξέσπασαν χθες το μεσημέρι σε Μάνδρα Αττικής και Μέγαρα, μακριά από κατοικημένες περιοχές. Η πρώτη εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Παλαιοκούνδουρα, στις 3 το μεσημέρι και ελέγχθηκε νωρίς το απόγευμα. Η δεύτερη ξέσπασε μία ώρα αργότερα στην περιοχή Κανδύλι Μεγάρων σε χαμηλή βλάστηση και οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο κατάφεραν να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο περίπου δύο ώρες αργότερα.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ η ανεύρεση πτωμάτων μεταναστών στον Εβρο. Πρόσφυγες του ιμπεριαλισμού, κυνηγημένοι από πόλεμο και πείνα ψάχνουν τρόπους να εισέλθουν στην ΕΕ, πολλοί χάνονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα από τις κακουχίες, πνιγμό, άλλες αιτίες. Σε αυτό το πλαίσιο εντοπίστηκε σε παρέβρια περιοχή των Φερών, πτώμα, αγνώστου φύλου, αφρασιατικής καταγωγής. Οι τοπικές αστυνομικές αρχές "πιθανολογούν" ότι παρασύρθηκε από τα νερά του ποταμού Εβρου και πνίγηκε.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ: Ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Χ. Ζαχόπουλος που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει το 2007, κατέθεσε χτες, στη δίκη, με κατηγορούμενους την τότε γραμματέα του και σύντροφο του Εύη Τσέκου, τον δικηγόρο Χρ. Νικολουτσόπουλο και τους δημοσιογράφους(δεν παραβρίσκονταν) Θ. Αναστασιάδη και Γ. Μακρυγιάννη. Ο Χ. Ζαχόπουλος εκτίμησε, στο δικαστήριο ότι δεν ήθελαν να πλήξουν τον ίδιο αλλά την τότε κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή. Υποστήριξε πως η Εύη Τσέκου του ζητούσε 200.000 ευρώ για να μη δημοσιοποιήσει το περιβόητο ροζ DVD με τις προσωπικές τους στιγμές και απαιτούσε να την αποκαταστήσει επαγγελματικά.

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Γ. Δραγάτση κατέθεσε χτες, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκης, που κλήθηκε ως μάρτυρας στην υπόθεση του Ιφικράτη Αμυρά. Σύμφωνα με πληροφορίες προσκόμισε το DVD της επίμαχης διαδικτυακής εκπομπής και την πλήρη απομαγνητοφώνηση των όσων ειπώθηκαν. Σε δήλωσή του ο Γ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι κατέθεσε τα στοιχεία που ήδη η ΝΔ έχει δημοσιοποιήσει.

ΣΤΗ ΔΙΚΗ της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» οι συνήγοροι με ενστάσεις τους, ζήτησαν ανάμεσα σε άλλα, να μην αναγνωριστούν οι πραγματογνωμοσύνες DNA. Οι συνήγοροι του Χρ. Κορτέση και της Μ. Μπεραχά είπαν ότι είναι άκυρες. Οι πραγματογνωμοσύνες δεν έγιναν στα πλαίσια προανάκρισης ή ανάκρισης, αλλά 6 μήνες μετά τις συλλήψεις από την «αντιτρομοκρατική». Επίσης, οι κατηγορούμενοι, δεν ενημερώθηκαν ότι γίνονται πραγματογνωμοσύνες. Οι κατηγορούμενοι δεν έχουν δώσει DNA.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ