ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 28 Ιούνη 2012
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς της «Phone Marketing»

Αύριο, Παρασκευή στις 6 μ.μ., έξω από την εταιρεία στη Νέα Ιωνία (Εργασίας 2)

Από πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας
Από πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας
Συγκέντρωση αλληλεγγύης - με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 ημερών απεργιακού αγώνα - στους εργαζόμενους της εταιρείας «Phone Marketing» (τηλεφωνικό κέντρο) στη Ν. Ιωνία οργανώνει αύριο, Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ). Το συνδικάτο καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων στη «Phone Marketing» ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας για μείωση μισθών και δικαιωμάτων.

Στην ίδια κατεύθυνση η Επιτροπή Αγώνα των Εργαζομένων στη «Phone Marketing» με ανακοίνωσή της απευθύνει επίσης κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή συγκέντρωση στα σωματεία και τους εργαζόμενους στον κλάδο. «Ο αγώνας μας αφορά όλους και η νίκη μας θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης. Καλούμε και τους κατοίκους της Νέας Ιωνίας και των γύρω περιοχών να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα μας, καθώς όλοι μας βιώνουμε και στο σπίτι και στη δουλειά την αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση», υπογραμμίζει η Επιτροπή Αγώνα.

Ακόμα, η Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας καλεί στη συγκέντρωση συμπαράστασης στον αγώνα των απεργών. «Κανείς μόνος του στην κρίση, όλοι για έναν και ένας για όλους», καταλήγει το σχετικό κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «SEVA LOGISTICS»
Απεργούν σήμερα ενάντια στη μείωση μισθών

Με 24ωρη απεργία απαντούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Seva Logistics» - που έχει εξαγοράσει τις αποθήκες της πολυεθνικής «Καρφούρ» στη Μάνδρα Αττικής - ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να επιβάλει μείωση μισθών κατά 20% και ατομικές συμβάσεις εργασίας. Την απεργία κήρυξε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, μετά από απόφαση της χτεσινής γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία κάλεσε χτες τη Σωματειακή Επιτροπή στην επιχείρηση (που συστήθηκε πρόσφατα) και της ανακοίνωσε τις αποφάσεις της. Μάλιστα, η εργοδοσία διαμήνυσε ότι αν οι εργαζόμενοι δε δεχτούν τη μείωση μισθών και ατομικές συμβάσεις θα προχωρήσει άμεσα σε 25 απολύσεις. Επιτόπου και μετά από κάλεσμα της σωματειακής επιτροπής οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε γενική συνέλευση, όπου και αποφάσισαν τη σημερινή απεργία.

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΟΑΕΔ: Τη Δευτέρα, 2 Ιούλη, λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων εγγραφών και επανεγγραφών βρεφών και νηπίων για τη σχολική περίοδο 2012 - 2013 στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στον Οργανισμό μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ WIND: Με 3ωρες στάσεις εργασίας που ξεκίνησαν χτες και ολοκληρώνονται αύριο, Παρασκευή, απαντούν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου» που έβαλε σε εφαρμογή η εταιρεία τηλεπικοινωνιών «Wind» με στόχο τη δραστική μείωση του προσωπικού και στη συνέχεια το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων την παράδοση τμημάτων της εταιρείας σε εργολάβους.

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ξέσπασε αργά χθες το απόγευμα στην Ανω Γλυφάδα και πιο συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Σουλίου και Πετμεζά. Από τις φλόγες κάηκαν ξερά χόρτα ενώ ζημιές υπέστη ένα σπίτι της περιοχής. Στο σημείο επιχείρησαν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα που την έθεσαν υπό έλεγχο πριν επεκταθεί.ΑΝΑΒΟΛΗγια το Δεκέμβρη του 2013 πήρε η δίκη των εννέα μελών (όπως οι ίδιοι έχουν δηλώσει) της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και του Θ. Μαυρόπουλου, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο λόγω κωλύματος του δικηγόρου τους. Η νέα δίωξη δεν αφορά σε ενέργεια της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης αλλά σε κείμενο που υπέγραψαν μέσα από τη φυλακή οι κατηγορούμενοι και κρίθηκε ότι προκαλεί σε αξιόποινες πράξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταφορά τους στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων από το ένα κτήριο στο άλλο σε κοντινή απόσταση γινόταν με κλούβες, παρουσία κουκουλοφόρων αστυνομικών με όπλα και παρουσία των ΜΑΤ. Αίσθηση προκάλεσε στον κόσμο που βρισκόταν στα δικαστήρια για υποθέσεις του, η στάση των ανδρών των ΜΑΤ που έσπρωξαν με την ασπίδα, φίλους των κατηγορουμένων που είχαν έρθει σε ένδειξη αλληλεγγύης. Μάλιστα, δικαστικός είπε χαρακτηριστικά: «είδα τι κάνατε, είστε εδώ για να μας προστατεύετε όχι για να δημιουργείτε πρόβλημα...».

ΠΕΝΤΕ ΑΠΑΓΩΓΕΣ επιχειρηματιών και μελών των οικογενειών τους φέρεται να είχε διαπράξει το τελευταίο επτάμηνο μία εγκληματική οργάνωση, που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. αποτελούνταν από εννέα άτομα ηλικίας από 29 έως 35 ετών τα οποία και συνελήφθησαν. Για την απελευθέρωση των θυμάτων τους, ζητούσαν ως λύτρα εκατομμύρια ευρώ, κοσμήματα και πλάκες χρυσού. Στα σπίτια και σε χώρους που έγιναν έφοδοι από την Αστυνομία, εντοπίστηκαν διάφορα χρηματικά ποσά εκ των οποίων 1.000 ευρώ από προσημειωμένα χαρτονομίσματα καταβολής λύτρων, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM, ένα χειρόγραφο σημείωμα που αναγραφόταν η μοιρασιά των χρημάτων με συγκεκριμένα ποσά που πήρε ο καθένας από την τελευταία απαγωγή και 21 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΕ ΑΓΑΜΗ ΜΗΤΕΡΑ: Το ποσό των 20.000 ευρώ επιδίκασε ο Αρειος Πάγος να καταβάλει ως αποζημίωση 27χρονος εργολάβος οικοδομών στην πρώην μνηστή του, εποχιακή ξενοδοχοϋπάλληλο, γιατί την εγκατέλειψε έγκυο, χωρίς να ενδιαφερθεί ούτε για την τύχη του παιδιού τους, αλλά ούτε και να της προσφέρει οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια ή κάποια ηθική συμπαράσταση. Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι ο «φυγάς πατέρας» τέλεσε σε βάρος της άγαμης μητέρας το αδίκημα «της εγκατάλειψης εγκύου», ενώ έχει ασκηθεί σε βάρος του και ποινική δίωξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η άγαμη μητέρα υποβλήθηκε και σε ιατρικές εξετάσεις με τη μέθοδο DNA, όπου και επιβεβαιώθηκε η πατρότητα του 27χρονου εργολάβου, ενώ προχώρησε και στην αναγνώριση της μικρής (εξώγαμο τέκνο) σε συμβολαιογράφο. Στο σκεπτικό της αρεοπαγίτικης απόφασης αναφέρεται ότι επήλθε προσβολή της προσωπικότητας της άγαμης μητέρας και για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη της επιδικάστηκε η χρηματική αποζημίωση των 20.000 ευρώ.

Εμπρηστική επίθεση σε γραφεία της Microsoft

Επίθεση με φορτηγό γεμάτο γκαζάκια πραγματοποιήθηκε χτες, λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, στο κτίριο όπου στεγάζεται η εταιρεία πληροφορικής Microsoft, στη λεωφόρο Κηφισίας 221 στο Μαρούσι. Αγνωστοι που επέβαιναν στο κλεμμένο φορτηγό, αφού ανάγκασαν δύο φύλακες να βγουν από το κτίριο, εισέβαλαν με το όχημα στο ισόγειο και πυροδότησαν μεγάλο αριθμό από τα γκαζάκια που ήταν στο φορτηγάκι. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν με άγνωστο μέσο. Από την έκρηξη και την πυρκαγιά καταστράφηκε το φορτηγάκι, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο ισόγειο και ελαφρότερες, κυρίως από τους καπνούς, στον πρώτο όροφο. Στο κλεμμένο φορτηγό βρέθηκαν υπολείμματα από τα γκαζάκια και πλαστικά δοχεία. Για την επίθεση διενεργείται προανάκριση από την κρατική ασφάλεια.

Εκδρομή ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στη Ρουμανία

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνει εκδρομή 9 ημερών, από 17 έως 25 Ιούλη, με επισκέψεις σε παιδικούς σταθμούς που φιλοξένησαν παιδιά του Εμφυλίου και στις κοινότητες πολιτικών προσφύγων στη Ρουμανία. Επισκέψεις θα γίνουν στις πόλεις: Σαντάνσκι - Βουκουρέστι, Πιτέστι (Φλωρίκα), Μπρασόβ, Ποϊανα Μπρασόβ, Κάστρο Μπραντ, Σινάια, Azouga, Τούλγκες, Basau, Γαλάτσι, Βραΐλα.

Η τιμή είναι 650 ευρώ και περιλαμβάνονται: Μετακινήσεις, 8 διανυκτερεύσεις με πρωινό και δείπνο (ένα εορταστικό), ελληνόφωνο ξεναγό και ασφάλεια αστικής ευθύνης). Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Δηλώσεις συμμετοχής έως την Πέμπτη 5 Ιουλίου γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12, 2ος όροφος) και στο τηλέφωνο: 210 8225.407 (πρωινές ώρες).

Εκδήλωση αντιστασιακών

Η «Ενωση Φίλων μνήμης Διαμαντή», με τη συμπλήρωση 63 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή της ΕΑ και του ΔΣΕ, Γιάννη Αλεξάνδρου - Διαμαντή διοργανώνει εκδήλωση μνήμης στη Λιλαία (Κάτω Αγόριανη) του Δήμου Παρνασσού, την Κυριακή 1η Ιούλη 2012, ώρα 11 το πρωί. Καλούνται οι αγωνιστές και φίλοι της Αντίστασης να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

ΠΕ της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
Εκδήλωση - αντάμωμα στη Νάουσα

Την Κυριακή, 1η Ιούλη, στη Νάουσα ξανά, διοργανώνεται από την Περιφερειακή Επιτροπή της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση - «Αντάμωμα των Επαναπατρισμένων Πολιτικών Προσφύγων, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, απογόνων και φίλων» που συγκεντρώνονται απ' όλες τις γωνιές της χώρας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, όπως και πολλά παραρτήματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, δρομολογεί, από Θεσσαλονίκη, πούλμαν για την εκδήλωση - θα ξεκινήσουν από το Αγαλμα Βενιζέλου στις 8.30 το πρωί. Για κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 2310 225.250 - 6976749.302 και στα κατά τόπους Παραρτήματα.

Ναυτεργατικό ατύχημα

Νέο ναυτεργατικό ατύχημα καταγράφτηκε χτες το απόγευμα, αυτή τη φορά σε ρυμουλκό στο Αλιβέρι. Συγκεκριμένα έχασε τον αριστερό μέσο δάχτυλο του αριστερού του χεριού, 51χρονος χειριστής υποβρύχιας τηλεκατευθυνόμενης κάμερας ο οποίος είχε ναυτολογηθεί ως πλήρωμα στο ρυμουλκό «MEGA ONE» - που συμμετέχει στις εργασίες για την πόντιση αγωγού φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο εργαζόμενος βρισκόταν στον ντόκο του λιμανιού και ακρωτηριάστηκε όταν έκλεισε με δύναμη η πόρτα κοντέινερ στο οποίο ήταν κοντά. Ο 51χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και στη συνέχεια στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου και νοσηλεύεται. Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Αλιβερίου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ