Πέμπτη 28 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ξέσπασε αργά χθες το απόγευμα στην Ανω Γλυφάδα και πιο συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Σουλίου και Πετμεζά. Από τις φλόγες κάηκαν ξερά χόρτα ενώ ζημιές υπέστη ένα σπίτι της περιοχής. Στο σημείο επιχείρησαν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα που την έθεσαν υπό έλεγχο πριν επεκταθεί.ΑΝΑΒΟΛΗγια το Δεκέμβρη του 2013 πήρε η δίκη των εννέα μελών (όπως οι ίδιοι έχουν δηλώσει) της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και του Θ. Μαυρόπουλου, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο λόγω κωλύματος του δικηγόρου τους. Η νέα δίωξη δεν αφορά σε ενέργεια της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης αλλά σε κείμενο που υπέγραψαν μέσα από τη φυλακή οι κατηγορούμενοι και κρίθηκε ότι προκαλεί σε αξιόποινες πράξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταφορά τους στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων από το ένα κτήριο στο άλλο σε κοντινή απόσταση γινόταν με κλούβες, παρουσία κουκουλοφόρων αστυνομικών με όπλα και παρουσία των ΜΑΤ. Αίσθηση προκάλεσε στον κόσμο που βρισκόταν στα δικαστήρια για υποθέσεις του, η στάση των ανδρών των ΜΑΤ που έσπρωξαν με την ασπίδα, φίλους των κατηγορουμένων που είχαν έρθει σε ένδειξη αλληλεγγύης. Μάλιστα, δικαστικός είπε χαρακτηριστικά: «είδα τι κάνατε, είστε εδώ για να μας προστατεύετε όχι για να δημιουργείτε πρόβλημα...».

ΠΕΝΤΕ ΑΠΑΓΩΓΕΣ επιχειρηματιών και μελών των οικογενειών τους φέρεται να είχε διαπράξει το τελευταίο επτάμηνο μία εγκληματική οργάνωση, που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. αποτελούνταν από εννέα άτομα ηλικίας από 29 έως 35 ετών τα οποία και συνελήφθησαν. Για την απελευθέρωση των θυμάτων τους, ζητούσαν ως λύτρα εκατομμύρια ευρώ, κοσμήματα και πλάκες χρυσού. Στα σπίτια και σε χώρους που έγιναν έφοδοι από την Αστυνομία, εντοπίστηκαν διάφορα χρηματικά ποσά εκ των οποίων 1.000 ευρώ από προσημειωμένα χαρτονομίσματα καταβολής λύτρων, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM, ένα χειρόγραφο σημείωμα που αναγραφόταν η μοιρασιά των χρημάτων με συγκεκριμένα ποσά που πήρε ο καθένας από την τελευταία απαγωγή και 21 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΕ ΑΓΑΜΗ ΜΗΤΕΡΑ: Το ποσό των 20.000 ευρώ επιδίκασε ο Αρειος Πάγος να καταβάλει ως αποζημίωση 27χρονος εργολάβος οικοδομών στην πρώην μνηστή του, εποχιακή ξενοδοχοϋπάλληλο, γιατί την εγκατέλειψε έγκυο, χωρίς να ενδιαφερθεί ούτε για την τύχη του παιδιού τους, αλλά ούτε και να της προσφέρει οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια ή κάποια ηθική συμπαράσταση. Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι ο «φυγάς πατέρας» τέλεσε σε βάρος της άγαμης μητέρας το αδίκημα «της εγκατάλειψης εγκύου», ενώ έχει ασκηθεί σε βάρος του και ποινική δίωξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η άγαμη μητέρα υποβλήθηκε και σε ιατρικές εξετάσεις με τη μέθοδο DNA, όπου και επιβεβαιώθηκε η πατρότητα του 27χρονου εργολάβου, ενώ προχώρησε και στην αναγνώριση της μικρής (εξώγαμο τέκνο) σε συμβολαιογράφο. Στο σκεπτικό της αρεοπαγίτικης απόφασης αναφέρεται ότι επήλθε προσβολή της προσωπικότητας της άγαμης μητέρας και για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη της επιδικάστηκε η χρηματική αποζημίωση των 20.000 ευρώ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2013-04-24 00:00:00.0)
Οψιμο ενδιαφέρον που δεν καλύπτει τη συνενοχή (2010-01-01 00:00:00.0)
Η «βία» ως πρόσχημα για την τρομοκράτηση του λαού (2009-07-29 00:00:00.0)
Ατύχημα ιδιαζόντως ειδεχθές! (2009-01-25 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2003-12-30 00:00:00.0)
Στη φυλακή οι απαγωγείς (1996-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ