Πέμπτη 28 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ «DOT REPRO» - «DOT IMAGING»
Σφοδρή αντεργατική επίθεση σε μισθούς και δικαιώματα

Κάλεσμα στους εργαζόμενους της «Dot Repro» (κλάδος λιθογραφίας) να μη δεχθούν την άγρια αντεργατική επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία και να διεκδικήσουν μαζί με το σωματείο τους αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων.

Η εργοδοσία χρωστά στους εργαζόμενους δεδουλευμένα που φτάνουν μέχρι και τους τρεις μήνες, ενώ ταυτόχρονα εφαρμόζει από πέρσι το Γενάρη 4ήμερη εκ περιτροπής εργασία, παραβιάζοντας ακόμη και τους ίδιους τους αντεργατικούς νόμους που προβλέπουν ότι εκ περιτροπής εργασία μπορεί να εφαρμοστεί μόνο μέχρι 9 μήνες το χρόνο. Μάλιστα, η εργοδοσία, εκβιάζοντας τους εργαζόμενους δε δίστασε να πει ότι όποιος δε θέλει να παραμείνει στην εργασία και να «βάλει πλάτη» στην επιχείρηση, μπορεί να παραιτηθεί - χάνοντας στην ουσία την αποζημίωση που δικαιούται.

Οπως τονίζει σε σχετική της ανακοίνωση η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, δεν πρόκειται για μια τυχαία επιχείρηση, αφού ανήκει στον πρόεδρο του Συνδέσμου Εκτυπωτικών Μέσων Επικοινωνίας Ελλάδος (ΣΕΜΕΕ), Γρ. Κόκορη: «Πρόκειται για τον εκπρόσωπο των εργοδοτών που μπήκε μπροστά για να καταργήσει την Κλαδική Σύμβαση των Λιθογράφων», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Αντίστοιχα, όμως, και στην άλλη εταιρεία του προέδρου του ΣΕΜΕΕ, την «Dot Imaging», μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε το Συνδικάτο μαζί με την Επιθεώρηση Εργασίας, διαπιστώθηκε ότι δεν τηρείται η κλαδική σύμβαση των Λιθογράφων και πως οι εργαζόμενοι αμείβονται, κατά βάση, με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση.

«Ξεκαθαρίζουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην περάσει η κατάργηση της κλαδικής σύμβασης και θα παλέψουμε ενάντια στις καθυστερήσεις πληρωμών και την εκ περιτροπής εργασία», επισημαίνει το Συνδικάτο και καταλήγει: «Κάθε σχεδιασμός των εργοδοτών και της τάξης τους μπορεί να σαρωθεί από την ακαταμάχητη δύναμη της οργανωμένης ταξικής πάλης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ