ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Ιούνη 2012
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ
Συνεχίζουν να προκαλούν τα θρασύδειλα φασιστοειδή

Με χυδαίο αντικομμουνισμό, οργάνωση που αυτοαποκαλείται «ΕΟ 1821» ανέλαβε με επιστολή της σε ιστοσελίδα την ευθύνη για τη βεβήλωση

Η προτομή του Αρη στην Καλοσκοπή Φωκίδας, την οποία βεβήλωσαν τα φασιστοειδή
Η προτομή του Αρη στην Καλοσκοπή Φωκίδας, την οποία βεβήλωσαν τα φασιστοειδή
Δρώντας στο βαθύ σκοτάδι - κάτι που αρμόζει στη φασιστική τους ιδεολογία και πρακτική - οργάνωση φασιστοειδών, που αυτοπαρουσιάζεται με τον τίτλο «ΕΟ 1821», με επιστολή που απέστειλε σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, αναλαμβάνει την ευθύνη για τη βεβήλωση, προεκλογικά, των Μνημείων του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, Αρη Βελουχιώτη, στη Μεσούντα της Αρτας και του αντιστασιακού Μνημείου στην Καλοσκοπή Φωκίδας. Πρόκειται για τους ίδιους που με επιστολή τους στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα ανέλαβαν την ευθύνη και για τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών σε σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ στις αρχές Ιούνη.

Στην προκλητική και εμετική επιστολή τους, που ξεχειλίζει από αντικομμουνισμό, τα φασιστοειδή αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Με παρρησία (...) αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για την υπεξαίρεση των τερατουργημάτων που "κοσμούσαν" μέχρι πρότινος τις πλατείες της Ελληνικής Επικράτειας, αντίστοιχα, στη Μεσούντα Αρτας (14.6.2012) και την Καλοσκοπή Φωκίδας (15.6.2012). Προχωρήσαμε με τακτικές κινήσεις στο ξερίζωμα της αριστερής πανούκλας που μολύνει την ελληνική ύπαιθρο σε οδυνηρή ανάμνηση του θανάτου του σφαγέα των Ελλήνων Αρη Βελουχιώτη (...) Κατά τον ίδιο τρόπο που οι αριστεροί εγκληματίες της συμμορίας του Αρη Βελουχιώτη εθίστηκαν στο να κόβουν τα κεφάλια των Ελλήνων με κονσερβοκούτια, ερχόμαστε να τους υπενθυμίσουμε πως οι Ελληνες δεν παραδίδουμε ποτέ τα όπλα απέναντι στους προδότες της πατρίδας. Καλούμε σε αγωνιστική εγρήγορση το λαό μας ενόψει του 3ου γύρου του συμμοριτοπόλεμου. Καθάρματα σας περιμένουμε. Λέτε: Π.Α.ΜΕ. Λέμε: ΕΛΑΤΕ!».

Την άνανδρη και βέβηλη πράξη των θρασύδειλων φασιστοειδών είχε καταγγείλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Σε χτεσινή νέα ανακοίνωσή, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ «για μια ακόμα φορά, καταγγέλλει και καταδικάζει τα φασιστοειδή που, δρώντας στο πηχτό σκοτάδι της νύχτας, βεβηλώνουν και καταστρέφουν Μνημεία της ΕΑΜικής Αντίστασης. Και, το χειρότερο, έχουν το θράσος - ανώνυμα πάντα! - να αναλαμβάνουν και την ευθύνη!

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ εφιστά την προσοχή στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, στους απογόνους και φίλους της Αντίστασης, όχι μόνο να καταδικάζουν τις φασιστικές προκλήσεις, αλλά και να επαγρυπνούν γιατί το "αυγό του φιδιού" που επωάζονταν, τώρα σηκώνει κεφάλι στη χώρα μας, με το φασιστικό μόρφωμα της "Χρυσής Αυγής"... Ενώ καλεί το λαό και τη νεολαία να διδαχθούν και να παλέψουν για την ανάδειξη της ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.

Το έπος της ΕΑΜικής Αντίστασης στη χώρα μας, υπογραμμίζεται, δεν μπορεί να συκοφαντηθεί όσο κι αν πασχίζουν οι πλαστογράφοι της Ιστορίας, οι αντικομμουνιστές και υπερασπιστές της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ενωσης που, σήμερα, δικαιώνει τους συνεργάτες των ναζί και τιμωρεί τους αγωνιστές της Αντιφασιστικής Νίκης. Ο λαός έχει και γνώση και μνήμη και δεν θα επιτρέψει στα φασιστικά σκουπίδια να μας γυρίσουν πίσω στην εποχή της φασιστικής πανούκλας.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ επαναλαμβάνει την απαίτησή της από τις αρμόδιες κρατικές αρχές να συλλάβουν και να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους δράστες. Και, βεβαίως, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την αποκατάσταση και τη φύλαξη των μνημείων της Εθνικής Αντίστασης και των λαϊκών αγώνων».

Σύγχρονη βαρβαρότητα

Τα στοιχεία που παρουσίασε προχτές η Κομισιόν για την κοινωνική κατάσταση στην ΕΕ είναι καθρέφτης του βάρβαρου καπιταλισμού, που σε συνθήκες κρίσης σπρώχνει το λαό ακόμα βαθύτερα στην εξαθλίωση και στη φτώχεια. Προκαλεί πραγματικά ανατριχίλα το γεγονός ότι στην Ελλάδα, το 2011, οι άστεγοι αυξήθηκαν κατά 25%, σε σχέση με το 2009, και ανέρχονται πλέον στους 20.000, με περισσότερους από τους μισούς να καταγράφονται στην Αθήνα και τον Πειραιά (11.000, από τους οποίους οι 8.000 είναι Ελληνες). Εξίσου ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το πρόβλημα των αστέγων εμφανίζεται πλέον και σε πόλεις της επαρχίας, όπως τα Χανιά, το Ηράκλειο και τα Τρίκαλα, όπου οξύνονται ολοένα και περισσότερο οι συνέπειες της κρίσης. Αλλά και το γεγονός ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των αστέγων με υψηλή μόρφωση, που είχαν ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο και πλέον δεν τα βγάζουν πέρα, επειδή έχασαν τη δουλειά τους. Ενδεικτικό των άθλιων συνθηκών διαβίωσης για μεγάλη μερίδα του λαού είναι και το γεγονός ότι το 68% εκείνων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας διαθέτει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για το ενοίκιο ή την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου.

Αν κανείς σπεύσει να ισχυριστεί ότι τα φαινόμενα αυτά θα εξαλειφθούν αν ο καπιταλισμός επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης, λέει ψέματα. Καμιά από τις συνέπειες της κρίσης δεν πρόκειται να εξαλειφθεί εξολοκλήρου, ακόμα και να μετριαστεί, σε συνθήκες ανάπτυξης, η οποία θα είναι πρόσκαιρη και αναιμική. Ο καπιταλισμός ό,τι είχε να δώσει το έδωσε και σήμερα, σαν πληγωμένο θηρίο, γίνεται ακόμα πιο επιθετικός, δημιουργώντας συνθήκες για μόνιμη και βαθιά φτώχεια των λαϊκών στρωμάτων. Και κάτι ακόμα: Φαινόμενα σαν κι αυτά που σήμερα βιώνει ο λαός στις καπιταλιστικές χώρες ήταν άγνωστα στο σοσιαλισμό που γνωρίσαμε. Παρά τις αδυναμίες και τα λάθη στη σοσιαλιστική οικοδόμηση, παραμένει αδιαμφισβήτητη η ανωτερότητα του σοσιαλισμού σε ό,τι αφορά στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών σε σίτιση και στέγαση, σε Υγεία και Πρόνοια, που στο βάρβαρο καπιταλισμό γίνονται άπιαστο όνειρο ή επί πληρωμή εμπορεύματα για ολοένα και περισσότερους λαϊκούς ανθρώπους.


Π.

Ορκίστηκε η νέα Βουλή

Σήμερα η εκλογή προέδρου και αντιπροέδρων, από βδομάδα οι προγραμματικές

Εγινε χτες παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου η ορκωμοσία των βουλευτών που εκλέχθηκαν στις εκλογές της 17ης Ιούνη. Πριν από την ορκωμοσία, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατέθεσε στα πρακτικά δήλωση στην οποία αναφέρει:

«Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ έχει ταχθεί υπέρ του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας και υπέρ της πλήρους κατοχύρωσης του δικαιώματος της ανεξιθρησκίας. Στα πλαίσια αυτά έχει προτείνει και την κατάργηση του θρησκευτικού τύπου του όρκου, όπου αυτός προβλέπεται, μεταξύ άλλων και για την ορκωμοσία των βουλευτών. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για τη συνολική αλλαγή του σχετικού θεσμικού πλαισίου».

Από την ορκωμοσία απουσίαζε λόγω του γνωστού προβλήματος υγείας ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και οι υπουργοί που μετέχουν στην ελληνική αποστολή στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Η Βουλή θα συνεδριάσει σήμερα για την εκλογή του νέου προέδρου της και όπως είναι γνωστό η ΝΔ έχει προτείνει για το αξίωμα τον Ε. Μεϊμαράκη. Η ψηφοφορία είναι μυστική και για την εκλογή απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία 151 βουλευτών. Στην συνέχεια -χωρίς να απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία αλλά σχετική- θα γίνει η εκλογή των επτά αντιπροέδρων της Βουλής.

Σχετικά με τις προγραμματικές δηλώσεις της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ. το Σύνταγμα ορίζει ότι αυτές πρέπει να γίνουν μέσα σε 15 μέρες από την ορκωμοσία του πρωθυπουργού, ημερομηνία που λήγει την ερχόμενη Πέμπτη. Η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις είναι τριήμερη και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της τρίτης μέρας με φανερή ονομαστική ψηφοφορία.

ΚΚΕ
Η θέση τους είναι στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε σχόλιο για την καταστροφή μνημείων του Αρη Βελουχιώτη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει τα φασιστοειδή που αυτοαποκαλούνται "Ε.Ο. 1821" για την καταστροφή μνημείων του Αρη Βελουχιώτη στη Μεσούντα της Αρτας και στην Καλοσκοπή Φωκίδας. Μάλιστα, η εν λόγω "οργάνωση", με την ανακοίνωσή της, απειλεί ανοιχτά το ΚΚΕ και τους αγωνιστές εργάτες.

Πρόκειται για φασιστική ομάδα που δρα στο έδαφος της 5ης φάλαγγας της αστικής τάξης, που όπως όλοι οι όμοιοί τους αξιοποιούνται πολύμορφα για το τσάκισμα του εργατικού και λαϊκού κινήματος, για την τρομοκράτηση του λαού και πρωτίστως για το λυσσαλέο χτύπημα στην πρωτοπορία της εργατικής τάξης, στο ΚΚΕ. Οι δημόσιες αρχές έχουν ευθύνη και δεν πρέπει να αδιαφορούν απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα.

Είναι μακριά νυχτωμένοι όσοι νομίζουν ότι οι κομμουνιστές θα σταματήσουν τη δράση τους για το δίκιο του λαού. Ο λαός έχει ακατάλυτους δεσμούς με την ιστορία του ΚΚΕ και τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους παλεύοντας ενάντια στο φασισμό. Γι' αυτό σήμερα ένα ισχυρό και χειραφετημένο εργατικό λαϊκό κίνημα, με στόχους ρήξης και ανατροπής, θα απομονώσει και θα στείλει οριστικά τα διάφορα φασιστοειδή στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, όπου είναι και η θέση τους».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ