Παρασκευή 29 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ορκίστηκε η νέα Βουλή

Σήμερα η εκλογή προέδρου και αντιπροέδρων, από βδομάδα οι προγραμματικές

Εγινε χτες παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου η ορκωμοσία των βουλευτών που εκλέχθηκαν στις εκλογές της 17ης Ιούνη. Πριν από την ορκωμοσία, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατέθεσε στα πρακτικά δήλωση στην οποία αναφέρει:

«Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ έχει ταχθεί υπέρ του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας και υπέρ της πλήρους κατοχύρωσης του δικαιώματος της ανεξιθρησκίας. Στα πλαίσια αυτά έχει προτείνει και την κατάργηση του θρησκευτικού τύπου του όρκου, όπου αυτός προβλέπεται, μεταξύ άλλων και για την ορκωμοσία των βουλευτών. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για τη συνολική αλλαγή του σχετικού θεσμικού πλαισίου».

Από την ορκωμοσία απουσίαζε λόγω του γνωστού προβλήματος υγείας ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και οι υπουργοί που μετέχουν στην ελληνική αποστολή στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Η Βουλή θα συνεδριάσει σήμερα για την εκλογή του νέου προέδρου της και όπως είναι γνωστό η ΝΔ έχει προτείνει για το αξίωμα τον Ε. Μεϊμαράκη. Η ψηφοφορία είναι μυστική και για την εκλογή απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία 151 βουλευτών. Στην συνέχεια -χωρίς να απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία αλλά σχετική- θα γίνει η εκλογή των επτά αντιπροέδρων της Βουλής.

Σχετικά με τις προγραμματικές δηλώσεις της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ. το Σύνταγμα ορίζει ότι αυτές πρέπει να γίνουν μέσα σε 15 μέρες από την ορκωμοσία του πρωθυπουργού, ημερομηνία που λήγει την ερχόμενη Πέμπτη. Η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις είναι τριήμερη και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της τρίτης μέρας με φανερή ονομαστική ψηφοφορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ