ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Ιούλη 2012
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα οι εκδηλώσεις για Ελληνες και μετανάστες

Στο πάρκο «Φιξ», με ώρα έναρξης τις 7.30 μ.μ. Στις 9 μ.μ. θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Από τις περσινές εκδηλώσεις στον ίδιο χώρο
Από τις περσινές εκδηλώσεις στον ίδιο χώρο
Πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για Ελληνες και ξένους εργαζόμενους διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, σήμερα Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ., στο Πάρκο «Φιξ» στα Πατήσια, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και πλούσιο πρόγραμμα.

Η ΚΟΑ απευθύνει πλατύ κάλεσμα συμμετοχής, στο οποίο τονίζει μεταξύ άλλων: «Η ανεργία μεγαλώνει, η φτώχεια χτυπά και νέες πόρτες. Οι καπιταλιστές μάς βάζουν να φαγωθούμε μεταξύ μας. Στοχοποιούν τους μετανάστες, αλλά στο μυαλό τους έχουν όλους εμάς. Παίζουν παιχνίδια με την εγκληματικότητα, στήνουν παγίδες στο λαό!

Μην ακούτε τα ψέματα των καπιταλιστών και των κομμάτων τους. Ο εθνικισμός, ο ρατσισμός είναι δηλητήριο για την εργατική τάξη. Ο φασισμός είναι παιδί του συστήματος, το μακρύ χέρι των βιομηχάνων, συμπλήρωμα του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού. Μόνο η ανάπτυξη του εργατικού κινήματος μπορεί να είναι το αντίδοτο στο δηλητήριο που ρίχνουν στις λαϊκές συνειδήσεις και ποτίζουν τη γλάστρα των φασιστικών μορφωμάτων.

(...) Ελληνες και μετανάστες εργάτες, η χώρα μας είναι ένας πλούσιος τόπος. Μπορούμε να τον μετατρέψουμε σε επίγειο παράδεισο, διώχνοντας τα μόνα παράσιτα που δεν χωράνε σε μια πατρίδα της δουλειάς και της προκοπής: τους καπιταλιστές και την εξουσία τους. Ο δρόμος του σοσιαλισμού - κομμουνισμού είναι η μόνη λύση απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Οργανωθείτε στα σωματεία σας, πετάξτε έξω τους ανθρώπους της εργοδοσίας, οργανωθείτε στις γειτονιές, παλέψτε. Ελάτε στον αγώνα με τους κομμουνιστές».

Το πρόγραμμα

Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, θα γίνει στις 9 μ.μ., στην κεντρική εξέδρα του χώρου.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα, που ξεκινάει από τις 7.30 μ.μ., έχει ως εξής:

-- Στην κεντρική εξέδρα

  • Παραδοσιακά τραγούδια και χορός από την κοινότητα Γεωργιανών μεταναστών «Ο Καύκασος».
  • Πολυφωνικό Τραγούδι από τον Ελληνοβουλγαρικό Πολιτιστικό Σύνδεσμο.
  • Συναυλία με το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

-- Στην εξέδρα του παιδότοπου

  • Μουσικοθεατρική παράσταση από τα παιδιά της κοινότητας Φιλιππινέζων μεταναστών «Cassapi».
  • Μουσικοθεατρική παράσταση από παιδιά μεταναστών από την Τανζανία.
  • Κουκλοθέατρο της Ιρίνας Μπόικο.

Στο χώρο θα λειτουργούν περίπτερα μεταναστευτικών κοινοτήτων, σωματείων, συνδικάτων, της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» (με τους παριστάμενους νομικούς της θα παρέχει νομική βοήθεια σε μετανάστες), της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ και έκθεση βιβλίου.

ΠΑΜΕ
Εργοδότες και ΓΣΕΕ εξαπατούν τους εργάτες

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τον νέο «κοινωνικό διάλογο» που στήνεται

Σε ανακοίνωση για τις διαβουλεύσεις μεταξύ των λεγόμενων «κοινωνικών εταίρων» και ενόψει της συνάντησης την ερχόμενη εβδομάδα, ανάμεσα στους εργοδότες και τη ΓΣΕΕ, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται συναντήσεις ανάμεσα στις εργοδοτικές ενώσεις (ΣΕΒ - ΕΣΕΕ - ΓΕΣΕΒΕ) και τις εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις όπως η ΓΣΕΕ και άλλες. Εμφανίζεται ότι όλοι μαζί εργοδότες και εργαζόμενοι ενδιαφέρονται για την προστασία των μισθών, την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ και την επαναφορά της μετενέργειας των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων στους 6 μήνες.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι το παιχνίδι είναι στημένο και εξ αρχής ξεπουλημένο. Ενώ εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργοδοτικές ενώσεις εμφανίζονται να συζητούν για την προστασία δήθεν του βασικού μισθού, την ίδια ώρα, στους κλάδους παραγωγής και υπηρεσιών, οι ίδιες αυτές δυνάμεις επιδίδονται σε ένα άνευ προηγουμένου πλιάτσικο και σε μια χωρίς προηγούμενο λεηλασία μισθών και θεσμικών δικαιωμάτων (ωράρια,επιδόματα κλπ.) που κατοχυρώνονταν στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.

Εχουν συμφωνήσει και έχουν ήδη υπογράψει στους κλάδους της ιδιωτικής υγείας, στον ΟΤΕ, στη ΔΕΗ, στα Πετρέλαια, στην ΕΘΕΛ, στον ΗΣΑΠ κ.α. και είναι έτοιμοι να υπογράψουν στους ιδιωτικούς υπάλληλους, στις τράπεζες, στο Μέταλλο, στον Επισιτισμό κ.α. κλαδικές συλλογικές συμβάσεις με μείωση μισθών και αφαίρεση θεσμικών δικαιωμάτων.

Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, οι ηγεσίες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "Αυτόνομης Παρέμβασης" για μια ακόμα φορά μέσω του λεγόμενου "κοινωνικού διαλόγου" επιχειρούν τον αποπροσανατολισμό και την εξαπάτηση των εργαζόμενων.

Για μια ακόμα φορά στηρίζουν συνειδητά την υλοποίηση των βασικών επιδιώξεων του κεφαλαίου που σε αυτή την φάση είναι η δραστική συρρίκνωση των κλαδικών μισθών και των θεσμικών δικαιωμάτων που κατοχύρωναν, η μείωση του λεγομένου μη μισθολογικού κόστους (μείωση ασφαλιστικών εισφορών, μείωση φορολογίας επιχειρήσεων κλπ.) και η διοχέτευση ζεστού κρατικού χρήματος στους εργοδότες μέσω των λεγόμενων προγραμμάτων επιδότησης της εργασίας. Ζητήματα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι συγκεκριμένες ηγεσίες έχουν εδώ και καιρό συμφωνήσει.

Οι απαιτήσεις αυτές είναι απαιτήσεις και των μνημονίων. Δεν έχουν προσωρινό χαρακτήρα. Πρόκειται για μέτρα που ήρθαν και έρχονται για να μείνουν.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους με μαζικές διαδικασίες (συγκεντρώσεις, γενικές συνελεύσεις κλπ.) να απορρίψουν την λογική της ήττας και των υποχωρήσεων που καλούν οι συγκεκριμένες ηγεσίες μαζί με τους εργοδότες και αποφασιστικά, ενωμένα και μαζικά να υπερασπίσουν τα δικαιώματα και τη ζωή τους. Τους καλεί να συνειδητοποιήσουν ότι όσο στα συνδικάτα θα πλειοψηφούν τέτοιες ηγεσίες, τόσο οι αγώνες θα είναι αναποτελεσματικοί, πίσω από τις ανάγκες, θα έχουν τον χαραχτήρα της εκτόνωσης και του αγωνιστικού άλλοθι ακόμα και όταν γίνονται».

Η Ελλάδα ιμπεριαλιστικό ορμητήριο πρώτης γραμμής

Ενα ακόμα αμερικανικό αεροπλανοφόρο καταφθάνει σήμερα, αυτή τη φορά στη Ρόδο

Το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο «USS Dwight D. Eisenhower», που καταφθάνει σήμερα στη Ρόδο

©2010 Northrop Grumman Shipbui

Το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο «USS Dwight D. Eisenhower», που καταφθάνει σήμερα στη Ρόδο
Σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο πρώτης γραμμής, ενόψει των εξελίξεων στη Συρία και στο Ιράν, εξελίσσεται η Ελλάδα, καθώς λιμάνια και θάλασσες, μαζί με τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες σταθμοί συγκέντρωσης της ιμπεριαλιστικής πολεμικής μηχανής.

Σήμερα αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά οι τρεις φρεγάτες της μόνιμης ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο και κατευθύνονται προς τις ακτές της Συρίας, ίδια ώρα που καταφθάνει στη Ρόδο το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Dwight D. Eisenhower», μαζί με τα συνοδευτικά πολεμικά πλοία, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 16 Ιούλη. Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί και αυτό στην Αν. Μεσόγειο, στην ευρύτερη περιοχή της οποίας και μέχρι τον Περσικό Κόλπο πλέουν ακόμα δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα, το «USS Abraham Lincoln CSG» και το «USS Enterprise CSG». Το τελευταίο είχε δέσει το Μάρτη στα ανοιχτά του Πειραιά. Εκτός από τα τρία αεροπλανοφόρα, στην περιοχή κατευθύνεται και το «USS Iwo Jima ARG», στο οποίο επιβαίνει η αμφίβια μονάδα 24th MEU.

Ταυτόχρονα, οι αεροναυτικές εγκαταστάσεις και οι άλλες διευκολύνσεις στους Αμερικανούς και τους ΝΑΤΟικούς στην περιοχή του κόλπου της Σούδας, έχουν ήδη τεθεί στη διάθεση της ιμπεριαλιστικής πολεμικής μηχανής, ενώ κλιμακώνεται και η κινητικότητα και συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στην Αν. Μεσόγειο, με ενδιάμεσο σταθμό λιμάνια της Ελλάδας.


Για τους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη»

Εάν δεν βρίσκετε τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» στο περίπτερο τηλεφωνήστε μας στο 210.3320.816.

Τιμούν την Ηλέκτρα Αποστόλου

Η ΝΕ Βόρειου Τομέα του ΚΚΕ, η ΝΟ Βόρειου Τομέα της ΚΝΕ και το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Ηρακλείου Αττικής, την Τετάρτη 18 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., διοργανώνουν εκδήλωση τιμής για την ηρωίδα κομμουνίστρια Ηλέκτρα Αποστόλου, στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, που φέρει το όνομά της. Στην εκδήλωση θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και της ΚΝΕ, ενώ θα μιλήσει ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Συνάντηση με το Σύνδεσμο Τυφλών

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα συναντηθεί σήμερα Παρασκευή, στη 1 μ.μ., με το ΔΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό.

Συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου σήμερα Παρασκευή, στις 11.30 π.μ. την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την «Κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 - 2015 και των εφαρμοστικών τους νόμων - Καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων». Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ