ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2012
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Το Σάββατο διαδηλώνουμε ενάντια στην πολιτική που μας εξαθλιώνει!

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνουν η ΟΓΕ και η ΕΕΔΥΕ

Με τα παιδιά και όλη την οικογένειά τους πρέπει να διαδηλώσουν το Σάββατο οι εργάτες, σε όλη τη χώρα!

Phasma

Με τα παιδιά και όλη την οικογένειά τους πρέπει να διαδηλώσουν το Σάββατο οι εργάτες, σε όλη τη χώρα!
Σε παλλαϊκό προσκλητήριο ξεσηκωμού και οργάνωσης ενάντια στην πολιτική που εξαθλιώνει το λαό πρέπει να εξελιχθούν τα συλλαλητήρια που οργανώνουν το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη εργατικά συνδικάτα και συνταξιουχικές οργανώσεις ενάντια στα νέα μέτρα.

Στόχος είναι τα συλλαλητήρια να αξιοποιηθούν στην πορεία κλιμάκωσης του αγώνα με πανελλαδική γενική απεργία, ενάντια στην επίθεση της τρικομματικής συγκυβέρνησης, της τρόικας και της ΕΕ.

Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού είναι στις 11 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά).

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, με τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια του Σαββάτου, «να απαντήσουν στην κυβέρνηση και στους εκπροσώπους των μονοπωλίων που βασανίζουν τη ζωή τους με τις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές τους». Η ΟΓΕ στην ανακοίνωσή της σημειώνει: «Συνταξιούχες, εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες δεν πρέπει να λείψουν, ώστε να επιστρέψουν τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς του υπουργού Υγείας εναντίον τους. Οφείλουν να επιστρέψουν και τον εμπαιγμό του, γιατί φάρμακα και γιατροί ΔΕΝ υπάρχουν!»

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Υφεσης και Ειρήνης καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα να πάρουν μέρος, μαζικά και αγωνιστικά, στις κινητοποιήσεις. Καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης «να ενημερώσουν με πολύμορφες παρεμβάσεις τα μέλη τους, όλους όσοι διαμαρτύρονται ότι κάτι πρέπει να γίνει, γιατί πλέον δεν επιβιώνουν, να πάρουν ενεργά μέρος στον αγώνα για την επιβίωσή τους και το μέλλον των παιδιών τους, γιατί για άλλη μια φορά τους λένε ψέματα, τους κοροϊδεύουν ότι τα μέτρα είναι "επώδυνα αλλά αναγκαία" και ότι είναι τα τελευταία...».

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα συλλαλητήρια έχουν ήδη απευθύνει το ΠΑΜΕ, το ΜΑΣ, δεκάδες συνδικάτα και Ομοσπονδίες. Τη σχετική λίστα διεύρυνε χτες η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο και Συναφή Επαγγέλματα.

Ομόφωνη απόφαση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο πήρε και το Σωματείο Εργαζομένων «Ελληνικής Χαλυβουργίας» Ασπροπύργου, που, μετά τον ηρωικό εννιάμηνο αγώνα τους, συνεχίζουν να παλεύουν ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής καλούν όλους τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο με προσυγκέντρωση στις 10.45 π.μ. στην Ομόνοια (μπροστά από το Hondos Center).

Σε πολλές πόλεις

Μέχρι σήμερα, έχουν οριστεί αγωνιστικές κινητοποιήσεις το Σάββατο σε:

  • Γιάννενα, 11 π.μ., στο Δημαρχείο.
  • Πάτρα, 11 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου.
  • Βόλος, 11 π.μ., πλατεία Αγίου Νικολάου.
  • Ηράκλειο, 11 π.μ., στα Λιοντάρια.
  • Λασίθι, 11 π.μ., κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πλαταίνει το κάλεσμα σε τόπους δουλειάς και εργατογειτονιές

Με περιοδείες και εξορμήσεις συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Κάλεσμα αντίστασης και αγώνα ενάντια στη νέα αντιλαϊκή καταιγίδα μεταφέρουν οι ταξικές δυνάμεις στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία, με περιοδείες και εξορμήσεις που πραγματοποιούν καθημερινά σε χώρους δουλειάς και συνοικίες, στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Καλούν τους εργάτες, μαζί με τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στο πλαίσιο αυτής της πανεξόρμησης, αλλά και με στόχο την οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, εντάθηκαν οι περιοδείες στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης, όπου η επίθεση των εργοδοτών συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Ενδεικτική είναι η περίπτωση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ» που αποφάσισε ξαφνικά να ενταχθεί στο ΣΕΛΠΕ (οργάνωση των εργοδοτών) και να βάλει σε εφαρμογή τη σύμβαση που έληξε και προβλέπει μειώσεις των μισθών με κατάργηση των επιδομάτων γάμου και ταμείου. Στα «ΝΟΤΟΣ», αναμένονται νέες αρνητικές εξελίξεις μετά τη λήξη της εκ περιτροπής εργασίας μέσα στο Σεπτέμβρη, σε μια σειρά χώρους αυξάνεται η απλήρωτη δουλειά.

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων περιόδευσε σε «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ», «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ», «ΦΩΚΑ», «ΛΕΡΟΫ ΜΕΡΛΙΝ», «ΦΕΝΑ», «ΝΟΤΟΣ» κλπ. Παντού μετέφερε το κάλεσμα συσπείρωσης στο ταξικό σωματείο και οργάνωσης του αγώνα με σωματειακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς, το κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και κλιμάκωσης του αγώνα με γενική απεργία.

Κάλεσμα που βρίσκει απήχηση στους εργαζόμενους στο εμπόριο όπως και σε κάθε κλάδο, καθώς ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι δηλώνουν την απόφαση να πάρουν την υπόθεση της ζωής τους στα χέρια τους, να μπουν στον αγώνα για την ανατροπή της βαρβαρότητας που χτυπά κάθε πτυχή της ζωής τους.

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας η Επιτροπή Αγώνα που αναδείχθηκε μέσα από την απεργία, η οποία πραγματοποίησε εξόρμηση στα καταστήματα με την προκήρυξη του ΠΑΜΕ.

Μεταξύ άλλων, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ καλεί και το σωματείο των εργαζομένων της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας, που δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Συνταξιούχοι: Ολοήμερη κινητοποίηση στον ΕΟΠΥΥ

Σήμερα από τις 8 το πρωί, οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν ολοήμερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ. Η κινητοποίησή τους εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της μαζικής συμμετοχής των συνταξιούχων στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, αλλά και στο πλαίσιο κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης με κινητοποιήσεις που οργανώνονται σε όλη τη χώρα.

Μαζική κάθοδο στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη οργανώνουν και τα σωματεία συνταξιούχων από τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Σήμερα η συνέντευξη Τύπου

Στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ.

Σήμερα Πέμπτη, στις 10.30 π.μ., στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ για το πρόγραμμα δράσης του ταξικού εργατικού κινήματος το επόμενο διάστημα και για τη Γενική Απεργία την οποία καλεί την εργατική τάξη να οργανώσει ενάντια στα μέτρα κεφαλαίου - κυβέρνησης - ΕΕ.

Στους δρόμους και οι αυτοαπασχολούμενοι

Στο συλλαλητήριο καλεί και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), καθώς επίσης και στην πανελλαδική μέρα δράσης για το φορολογικό στις 26 Σεπτέμβρη με παράσταση στο υπουργείο Οικονομικών στις 8.30 το πρωί, αλλά και στην κινητοποίηση για τα χρέη προς τις τράπεζες στις 10 του Οκτώβρη.

Η Επιτροπή Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ καλεί στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου στην Αθήνα και στις 26 του Σεπτέμβρη. Επίσης, συγκαλεί σύσκεψη την Κυριακή 9 του Σεπτέμβρη στις 11 το πρωί στην αίθουσα του σωματείου μικρών φορτηγών στον Κολωνό (Ιωαννίνων και Πέτρας).

Ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων - Επαγγελματιών και Εμπόρων στο Δήμο Αθήνας, έχοντας ήδη αποφασίσει τη συμμετοχή στην κινητοποίηση του Σαββάτου στην πλ. Εθνικής Αντίστασης, συγκαλεί πλατιά σύσκεψη των μελών του την Τετάρτη 12 του Σεπτέμβρη, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα των συνταξιούχων (Σωκράτους 23, 4ος όροφος), για τις κινητοποιήσεις που προετοιμάζονται.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ