ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2012
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
Σημαντικό πρόβλημα στους παιδικούς σταθμούς

Ανακοίνωση - καταγγελία της Αχτιδικής Επιτροπής Νοτιοδυτικών Συνοικιών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ

Την αντιλαϊκή επέλαση της συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, η οποία οδηγεί σε τραγικό αδιέξοδο τους Δήμους όλης της χώρας, καταγγέλει με ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Νοτιοδυτικών συνοικιών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ.

«Το νέο πακέτο μέτρων που επιβάλλει η συγκυβέρνηση στις πλάτες του λαού μειώνει ακόμα περισσότερο την -ήδη πετσοκομμένη- επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τους Δήμους» επισημαίνει η Αχτιδική Επιτροπή και συμπληρώνει: «Για να αντιμετωπίσουν δήθεν την εκρηκτική κατάσταση στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς σταθμούς, υπουργείο Εργασίας και Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) συμφώνησαν στη δραστική περικοπή όσων παρέχονται στα βρέφη και στα νήπια στους παιδικούς σταθμούς»!

Αναφερόμενη η Αχτιδική Επιτροπή στην ανακοίνωση, ειδικότερα στο Δήμο του Αιγάλεω επισημαίνει ότι η κατάσταση που επικρατεί είναι: Απολύσεις εργαζομένων, στάση πληρωμών στο προσωπικό, αύξηση των τροφείων και δεκάδες νήπια και βρέφη εκτός παιδικών σταθμών.

Οπως σημειώνει ειδικότερα:

«Η σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Αιγάλεω (ΠΑΣΟΚ) με τις πλάτες και τη σύμφωνη γνώμη και της προηγούμενης Διοίκησης (ΝΔ) και της Ανάπλασης (ΣΥΡΙΖΑ) συμφώνησαν τον Ιούλιο ότι: "Λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο Δήμος δεν θα συμμετέχουμε στο πρόγραμμα προσλήψεων για το 2012 και θα αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες (π.χ. στους παιδικούς σταθμούς) με ορθολογική κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού"! Με λίγα λόγια αποδέχονται την κατάσταση, ρίχνουν νερό στο μύλο της πολιτικής που προωθείται σήμερα και αν τύχει -για να καλύψουν τα κενά που θα υπάρχουν- θα βάλουν στη θέση του βρεφονηπιοκόμου, τον...κηπουρό! Ισχυρίστηκαν ότι με λιγότερο προσωπικό θα προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες. Δηλαδή, οι 40 απολυμένοι συμβασιούχοι από τους παιδικούς σταθμούς περίσσευαν; Κοροϊδεύουν κατάμουτρα το λαό!

Προχώρησαν από κοινού στην αύξηση των τροφείων για να αντιμετωπιστεί η υποχρηματοδότηση από την κυβέρνηση και κατηγοριοποίησαν τους γονείς με βάση τα εισοδήματά τους! Παράλληλα, οι αιτήσεις που έγιναν δεκτές δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση τις λαϊκές ανάγκες των εργαζομένων της πόλης μας, ενώ εκατοντάδες άνεργοι γονείς αποκλείστηκαν από την αρχή, καθώς οι άνεργοι δεν έχουν καν δικαίωμα υποβολής αίτησης στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς»!

Καταλήγοντας η ΑΕ σημειώνει: «Μόνο οι εκλεγμένοι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι καταψήφισαν τα παραπάνω καταγγέλλοντας και τις τρεις παρατάξεις. Οι μεν του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στηρίζουν ως τα μπούνια την κυβέρνησή τους, οι δε του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν έμπρακτα τι σημαίνει "προγραμματική αντιπολίτευση" και διαχείριση στις πλάτες του λαού» και καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους να οργανώσουν την πάλη τους απέναντι στη συνεχιζόμενη λαίλαπα.

Ετοιμάζουν μπίζνες σε Δήμους - Περιφέρειες

Μπίζνες σε Δήμους και Περιφέρειες επιδιώκει να προωθήσει η ελληνογερμανική συνεργασία που εγκαινιάστηκε χτες από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας Χανς Φούχτελ.

Οι δύο πλευρές που συναντήθηκαν χτες αποφάσισαν να συνεργαστούν πάνω σε τρεις άξονες: Στον εξορθολογισμό των δαπανών της Τοπικής Διοίκησης, στην αξιοποίηση ευρηματικών χρηματοδοτικών εργαλείων της δράσης των ΟΤΑ, ώστε να μειώνεται το βάρος της κρατικής δαπάνης γι' αυτούς και στη μεταρρύθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων. Αυτό σημαίνει ακόμα μεγαλύτερες περικοπές με τραγικές συνέπειες για το λαό. Ορισμένοι από τους τομείς όπου μπορεί να αναπτυχθεί συνεργασία είναι: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Περιβάλλον, Διαχείριση Απορριμμάτων, χρήση Νέων Τεχνολογιών, ανάπτυξη Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού, προώθηση συνεργιών μεταξύ Δήμων και επιχειρήσεων, αξιοποίηση Δημοτικής Περιουσίας κ.ά.

Από τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών όσο και από τις δηλώσεις του Χ. Φούχτελ φάνηκαν τα παρακάτω: Προωθείται ένα μοντέλο Τοπικής Διοίκησης που θα λειτουργεί με απολύτως ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με όλων των μορφών τις συμπράξεις με το κεφάλαιο. Θα αλλάξει επίσης ριζικά το μοντέλο των κοινωνικών δομών των Δήμων και υπηρεσίες όπως παιδικοί σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι κ.ο.κ. θα πάρουν εταιρική μορφή, κάτι που θα έχει επιπτώσεις στις υπηρεσίες που παρέχονται και στους εργαζόμενους. Ιδιωτικοοικονομικά θα είναι επίσης και τα κριτήρια αξιοποίησης της περιουσίας των δήμων, όπως ΣΔΙΤ, συμβάσεις παραχώρησης κ.λπ.

Η γερμανική πλευρά θα μπορεί να έρχεται σε απευθείας συνεργασία με δήμους και Περιφέρειες χωρίς να χρειάζεται μεσολάβηση της κεντρικής διοίκησης.

Συγκέντρωση δικαστών και εισαγγελέων

Πανδικαστική συγκέντρωση πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι στον Αρειο Πάγο οι δικαστές και εισαγγελείς, με κοινή πρωτοβουλία των έξι δικαστικών ενώσεων, διαμαρτυρόμενοι για τις σχεδιαζόμενες περικοπές στις αποδοχές τους.

Οι κινητοποιήσεις των δικαστών και εισαγγελέων θα συνεχιστούν και στις 17 Σεπτέμβρη, οπότε και θα πραγματοποιηθούν πανδικαστικές συγκεντρώσεις (12.30 μ.μ.) στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις εφετειακές έδρες της χώρας, με ταυτόχρονη διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων.

Στη συγκέντρωση των δικαστών παραβρέθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής, ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη του Κόμματος στα αιτήματα των δικαστών. Ο Σπ. Χαλβατζής ανέφερε ανάμεσα σε άλλα: «Το ΚΚΕ πάντα υποστήριζε και υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που τους βασανίζουν, τους ταλαιπωρούν, τους εκβιάζουν, τους αλλάζουν τις εργασιακές σχέσεις καθημερινά. Είναι και οι γιατροί και οι δικαστικοί και οι ένστολοι. Εμείς υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και θεωρούμε ότι και οι δικαστές πρέπει να δουν το σύνολο αυτής της πολιτικής με τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα της ΕΕ των μονοπωλίων. Δεν συμμεριζόμαστε αντιλήψεις και θέσεις που λένε ότι πρέπει να εξαιρεθούν κάποιοι και οι δικαστικοί πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί με όλους τους εργαζόμενους και να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους. Οι δικαστικοί έχουν ένα επιπλέον καθήκον. Να δουν με ιδιαίτερη προσοχή την κατάσταση που επικρατεί στα εργοστάσια, στους τόπους δουλειάς, εκεί που η αστική δημοκρατία - πίσω απ' την πόρτα του εργοστασίου - δεν υπάρχει».

Στη συγκέντρωση των δικαστών παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων», ενώ ο επικεφαλής της παράταξης και μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, Αγ. Βρεττός, δήλωσε ότι στην κοινή επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα από το κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ενωση, θα πρέπει να είναι κοινή και η αντεπίθεση όλων των κλάδων των εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και δικαστικών, μηχανικών, δικηγόρων κλπ.

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ξεκινούν οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης. Η μία αφορά τα στοιχεία που παρουσίασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την Αγροτική Τράπεζα. Θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για κακοδιαχείριση. Η δεύτερη έρευνα αφορά δημοσίευμα σχετικά με εκκρεμείς οφειλές των τραπεζών προς το Δημόσιο.

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ κατά του βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» Δ. Κουκούτση κατέθεσε χτες το μεσημέρι ο Π. Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος και συντονιστής της «Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή». Τον κατηγορεί για την επίθεση σε βάρος του, σε βάρος του προέδρου της «Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος» και κατά βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ζητά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ διακόπηκε χτες, η δίκη της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» γιατί η μεταγωγή των κατηγορουμένων για ακόμη μια φορά, δεν έγινε έγκαιρα στις φυλακές Κορυδαλλού (έγινε την Τρίτη το απόγευμα) με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν οι κατηγορούμενοι να επικοινωνήσουν με τους συνηγόρους, την περίοδο μάλιστα, που γίνονται οι αγορεύσεις τους. Οι κατηγορούμενοι Χ. Τσάκαλος, Δ. Μπολάνο, Μ. Νικολόπουλος και Γ. Νικολόπουλος απείχαν από τη διαδικασία, ενώ με γραπτές δηλώσεις έθεσαν το αίτημα της διακοπής της δίκης και να μη συνεχιστεί η αγόρευση των συνηγόρων μέχρι να μπορέσουν να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Συνεχίζεται η καταστολή σε βάρος μεταναστών

Συνεχίζεται η απάνθρωπη επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» και σύμφωνα με στοιχεία του αρχηγείου της Αστυνομίας από την αρχή των επιχειρήσεων στην Αττική, έχουν προσαχθεί 16.836 μετανάστες χωρίς χαρτιά στις αστυνομικές υπηρεσίες και έχουν συλληφθεί 2.144 για να απελαθούν. Παράλληλα, διενεργήθηκαν 198 έρευνες σε σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, ενώ ελέγχθηκαν 123 καταστήματα. Σε ποσοστό περίπου 84% έχει μειωθεί η «εισροή» προσφύγων της παγκοσμιοποίησης στην περιοχή του Εβρου, τον τελευταίο μήνα, καθώς έχουν συλληφθεί 1.121 αλλοδαποί έναντι 6.991 το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Την Τρίτη προσήχθησαν 429 αλλοδαποί σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και συνελήφθησαν 14.

Ομάδα συνδικαλιστικών εκπροσώπων του προσωπικού στα Σώματα Ασφαλείας συγκεντρώθηκε χτες το απόγευμα στην οδό Ηρώδου Αττικού απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου. Μπροστά τους παρατάχθηκε διμοιρία αστυνομικών της ΥΑΤ, ενώ την κινητοποίηση κατέγραψαν και γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που κάλυπταν τη συνάντηση του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας Χανς Φούχτελ με τον πρωθυπουργό.

Νωρίτερα το πρωί οι συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας είχαν συναντήσεις με τις φυσικές ηγεσίες των Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος και Λιμενικού Σώματος, στους οποίους επέδωσαν επιστολές με τις θέσεις τους. Σήμερα αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες πραγματοποιούν πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 5.30 το απόγευμα.

Παράσταση διαμαρτυρίας

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί έξω από το Δημαρχείο Ηρακλείου εργαζόμενοι, άνεργοι γονείς και μικρά παιδιά για την κατάσταση που επικρατεί στους παιδικούς σταθμούς μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και των εκλεγμένων του ΚΚΕ Δημοτικών Συμβούλων στο Δήμο Ηρακλείου.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο στο Ηράκλειο, αν δούμε ότι από συνολικά 2.700 οικογένειες που έκαναν αιτήσεις τελικά επιλέχθηκαν 1.478 παιδιά. Την ίδια ώρα εκατοντάδες ή και χιλιάδες οικογένειες δεν έκαναν καν αίτηση. Στο δήμο Ηρακλείου λόγω των περικοπών δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό. Ενδεικτικό είναι ότι με την υπάρχουσα κατάστασή 3 νέοι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα μείνουν κλειστοί, λόγω έλλειψης χρημάτων και προσωπικού. Στην καλύτερη των περιπτώσεων η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με 157 εργαζόμενους για 1.478 παιδιά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ