Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση δικαστών και εισαγγελέων

Πανδικαστική συγκέντρωση πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι στον Αρειο Πάγο οι δικαστές και εισαγγελείς, με κοινή πρωτοβουλία των έξι δικαστικών ενώσεων, διαμαρτυρόμενοι για τις σχεδιαζόμενες περικοπές στις αποδοχές τους.

Οι κινητοποιήσεις των δικαστών και εισαγγελέων θα συνεχιστούν και στις 17 Σεπτέμβρη, οπότε και θα πραγματοποιηθούν πανδικαστικές συγκεντρώσεις (12.30 μ.μ.) στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις εφετειακές έδρες της χώρας, με ταυτόχρονη διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων.

Στη συγκέντρωση των δικαστών παραβρέθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής, ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη του Κόμματος στα αιτήματα των δικαστών. Ο Σπ. Χαλβατζής ανέφερε ανάμεσα σε άλλα: «Το ΚΚΕ πάντα υποστήριζε και υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που τους βασανίζουν, τους ταλαιπωρούν, τους εκβιάζουν, τους αλλάζουν τις εργασιακές σχέσεις καθημερινά. Είναι και οι γιατροί και οι δικαστικοί και οι ένστολοι. Εμείς υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και θεωρούμε ότι και οι δικαστές πρέπει να δουν το σύνολο αυτής της πολιτικής με τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα της ΕΕ των μονοπωλίων. Δεν συμμεριζόμαστε αντιλήψεις και θέσεις που λένε ότι πρέπει να εξαιρεθούν κάποιοι και οι δικαστικοί πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί με όλους τους εργαζόμενους και να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους. Οι δικαστικοί έχουν ένα επιπλέον καθήκον. Να δουν με ιδιαίτερη προσοχή την κατάσταση που επικρατεί στα εργοστάσια, στους τόπους δουλειάς, εκεί που η αστική δημοκρατία - πίσω απ' την πόρτα του εργοστασίου - δεν υπάρχει».

Στη συγκέντρωση των δικαστών παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων», ενώ ο επικεφαλής της παράταξης και μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, Αγ. Βρεττός, δήλωσε ότι στην κοινή επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα από το κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ενωση, θα πρέπει να είναι κοινή και η αντεπίθεση όλων των κλάδων των εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και δικαστικών, μηχανικών, δικηγόρων κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ