ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2000
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Λήξαν το θέμα Ελευθερόπουλου

Ξανά στη δράση ο Ελευθερόπουλος

Sportidea

Ξανά στη δράση ο Ελευθερόπουλος
Τέλος καλό, αλλά... όλα καλά; Απάντηση στο ερώτημα μάλλον δεν πρόκειται να δοθεί άμεσα αλλά στο προσεχές μέλλον. Προς το παρόν τουλάχιστον τα πάντα θεωρείται πως έληξαν στην υπόθεση Ελευθερόπουλος και απ' ό,τι φαίνεται το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ανήκει πλέον στην ιστορία. Ο διεθνής πορτιέρο συναντήθηκε χτες το μεσημέρι με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Γιώργο Λούβαρη, και τον υπεύθυνο διεθνών σχέσεων, Πέτρο Κόκκαλη, με σκοπό να λυθεί η παρεξήγηση. Τα πράγματα κύλησαν ομαλά και η παρεξήγηση λύθηκε καθώς μετά τη συνάντηση ο Ελευθερόπουλος με γραπτή του δήλωση ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο της ομάδας του για τη στάση που κράτησε στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τη Λίβερπουλ και επέστρεψε στις προπονήσεις (γυμνάστηκε κανονικά). Στη δήλωσή του ο 24χρονος γκολκίπερ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από τον κόσμο του Ολυμπιακού για την ενέργειά μου στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τη Λίβερπουλ, η οποία μπορούσε να αποβεί ζημιογόνος για την ομάδα μου και ήταν αντιεπαγγελματική. Απλά, στην ιδιάζουσα περίπτωσή μου, μπερδεύεται πολλές φορές ο επαγγελματισμός με τη φίλαθλη αγάπη, που καλώς ή κακώς επικρατεί μέσα μου για τον Ολυμπιακό 24 ολόκληρα χρόνια». Στο θέμα προπονητή και των επαφών με Φερναντέζ, Λίπι, Χάινκες και τους άλλους υποψήφιους δε γνωστοποιήθηκε προς το παρόν κάποια εξέλιξη από επίσημα χείλη. Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην Ιταλία η «Τούτοσπορτ» γράφει ότι ο Ολυμπιακός βλέπει εκτός από τον Λίπι και τους Μπαρέζι, Ζέμαν, ενώ η «Κοριέρε» αναφέρει ότι ο Μαρσέλο Λίπι θα έχει συνάντηση με τον Σωκράτη Κόκκαλη για να συζητήσουν την πρόταση του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένουν την απάντηση του Λουί Φερναντέζ, που είναι ο πρώτος στόχος, ενώ βλέπουν ζεστά και την περίπτωση του Γερμανού Γιουπ Χάινκες. Οσον αφορά στο θέμα με τη διαιτησία του Κασναφέρη και όσα ακούστηκαν για τον αγώνα της Τούμπας, στον Πειραιά επικρατεί εκνευρισμός αφού, όπως αναφέρουν, δεν είναι λίγες οι φορές που ο Ολυμπιακός αδικήθηκε αλλά το θέμα δεν πήρε τέτοιες διαστάσεις.

Σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίζονται στην Πάτρα με αντίπαλο τον Εθνικό Αστέρα. Εξάλλου ο Στέλιος Γιαννακόπουλος τίθεται νοκ άουτ για μια βδομάδα αφού έχει υποστεί διάστρεμμα (ωστόσο είναι και τιμωρημένος αφού έχει τρεις κίτρινες).

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 78-86
Σφράγισε την πρώτη θέση

Καλύτερος παίκτης της εθνικής μας ήταν χθες ο Φραγκίσκος Αλβέρτης

Sportidea

Καλύτερος παίκτης της εθνικής μας ήταν χθες ο Φραγκίσκος Αλβέρτης
Μετά την εξασφάλιση της πρόκρισης η Εθνικής μας ολοκλήρωσε και το δεύτερο στόχο της που ήταν η πρώτη θέση του ομίλου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά τη νίκη επί της Λευκορωσίας με 86-78 και μαθηματικά πλέον κατέκτησε την πρώτη θέση του Β` ομίλου της ημιτελικής φάσης για το Ευρωμπάσκετ του 2001. Αυτή η νίκη ήταν η όγδοη νίκη για τη χώρα μας σε ισάριθμα παιχνίδια. Πάντως, οι στόχοι της Εθνικής μας δεν τελειώνουν εδώ, αφού είναι γνωστή η απαίτηση του ομοσπονδιακού τεχνικού να τελειώσει η ομάδα αήττητη τους αγώνες και να πραγματοποιήσει το 10 στα 10.

Στο αγωνιστικό μέρος θα λέγαμε ότι όταν οι Λευκορώσοι αποφάσισαν να... ξυπνήσουν ήταν ήδη αργά. Βλέπετε η Εθνική μας δεν είχε άφησε και πολλά περιθώρια ελπίδας στους Λευκορώσους να ελπίζουν σε νίκη. Οι διεθνείς μας με κορυφαίο τον Φραγκίσκο Αλβέρτη που πέτυχε 23 πόντους, παρά τα προβλήματα παρουσιάστηκαν με αρκετή διάθεση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και σε συνθήκες... πολικού ψύχους κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα. Στο τέλος του πρώτου 10λέπτου, προηγήθηκε 25-17 έχοντας απόλυτο έλεγχο στα ριμπάουντ, ενώ στην επίθεση στηριζόταν στις εξάρσεις του Φραγκίσκου Αλβέρτη. Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο Β` δεκάλεπτο και έτσι το ημίχρονο έκλεισε με 51-39. Στην αρχές της επανάληψης η διαφορά στο +17, 68-51. Σ' εκείνο το σημείο, οι διεθνείς μας «χαλάρωσαν», με αποτέλεσμα οι Λευκορώσοι να μειώσουν... Ακόμη κι όταν στο 4ο δεκάλεπτο, η διαφορά έφτασε στους 5 πόντους, τα παιδιά του Κώστα Πετρόπουλο έδειξαν χαρακτήρα και δεν άφησαν τους γηπεδούχους να τους πάρουν την... μπουκιά από το στόμα. Τα 10λεπτα: 17-25, 39-51, 59-71, 78-86.

Λευκορωσία: Κουλ 17, Μεσεριάκοφ 20, Μποϊτάκοφ 16, Κλέμενς 14, Κάλιενετς 2, Κούτνικ 3, Αλεξέγιεφ 2, Κρίβανος 1.

Ελλάδα: Αλβέρτης 23, Διαμαντόπουλος 10, Παπαλουκάς 10, Οικονόμου 9, Σιγάλας 9, Ντικούδης 5, Χαρίσης 5, Γιαννούλης 2, Παπαδόπουλος 6, Παπανικολάου 7.

.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ο Γ. Τσαγκαράκης του Συνδέσμου Χανίων ορίστηκε τελικά να «σφυρίξει» το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής μεταξύ του Ηρακλή και του Παναθηναϊκού στο Καυτατζόγλειο. Τα υπόλοιπα παιχνίδια θα διαιτητεύσουν οι: Πανιώνιος - ΑΕΚ: Μπριάκος, Ξάνθη - ΠΑΟΚ: Παπίλιας, Ολυμπιακός - Καλαμάτα: Φλώτσιος, Γιάννενα - Παναχαϊκή: Δούρος, Αρης - Ιωνικός: Τσίγκρας, Εθνικός Αστέρας - ΟΦΗ: Ποντίκης και Αθηναϊκός - Πανηλειακός: Χελής

ΠΑΟ
Σοκ με Ρέμπρατσα

Πάνω που πήγε να... ανασάνει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αφού είδε τους Μπαλογιάννη, Κάτας να ξεπερνούν τα προβλήματα τραυματισμών, ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη σε αυτόν τον τομέα. Ετσι στην κατάσταση που ήταν οι δυο παίκτες μέχρι πριν από λίγο καιρό τώρα βρίσκεται ο Ρέμπρατσα. Ο Γιουγκοσλάβος σέντερ υπέστη θλάση στους οπίσθιους μηριαίους κατά τη βραδινή προπόνηση της Τρίτης και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου τρεις βδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι ο Ζέλικο Ρέμπρατσα θα χάσει το εκτός έδρας παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής με το Μαρούσι (02/12), το εντός με τον Μακεδονικό (09/12) και το εκτός με τη Νήαρ Ηστ (16/12). Φυσικά θα δηλώσει απών και στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις των πρωταθλητών Ευρώπης κόντρα σε Ούλκερ (06/12) και Αλμπα (14/12), ενώ είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του στο παιχνίδι με τη Μακάμπι (21/12).

ΑΡΗΣ
Αλαλούμ με προπονητή

Σε «σαπουνόπερα» πολλών επεισοδίων τείνει να εξελιχθεί το σίριαλ της ανεύρεσης προπονητή στον Αρη, δείγμα της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στους «κίτρινους». Εν αρχή ήταν ο Γιατζόγλου μετά ακολούθησε ο Ποτκόβιροβ και μάλλον τελικά θα ξανάρθει ο Γιατζόγλου. Εχουμε και λέμε λοιπόν... Στο άκουσμα τη Δευτέρα το απόγευμα από τους διοικούντες την ομάδα ότι ανευρέθη προπονητής και ήταν ο Ουκρανός εκ Κύπρου Αντρέι Ποτκόβιροβ, οι οπαδοί ξεσηκώθηκαν αφού έκριναν ότι αυτή η λύση δεν ήταν ικανή προκειμένου να βγάλει από το αδιέξοδο την ομάδα. Ετσι μπροστά στη... λαϊκή απαίτηση, οι διοικούντες συναντήθηκαν ξανά με τον Στηβ Γιατζόγλου στον οποίο τόνισαν ότι θα πρέπει να μειωθεί το μπάτζετ. Ο ομογενής προπονητής επανέλαβε ότι το έμψυχο υλικό πρέπει να μείνει ως έχει. Η διαφωνία, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες έχει να κάνει με την παραμονή του Αντονι Μπούι, που η διοίκηση θέλει να τον απομακρύνει για να γλιτώσει κάποια έξοδα ενώ ο ομογενής τεχνικός το σκέφτεται. Την ίδια ώρα, ο Αντρέι Ποτκόβιροβ περιμένει το «πράσινο φως» για να αναλάβει την ομάδα! «Αναμένω την ειδοποίηση των ανθρώπων του Αρη για να έρθω στη Θεσσαλονίκη. Εχω συζητήσει μαζί τους και ξέρουν τις προτάσεις μου», είπε, και παράλληλα παραδέχτηκε ότι σκοπεύει να φέρει ως δίδυμο ξένων τους Μπαζιλιέφσκι και Χίζνιακ.

ΑΕΚ
«Εφαγε πόρτα» ο Γκούροβιτς

Τώρα που αποφάσισε να γυρίσει του.... έδειξαν την πόρτα. Μπορεί ο Μίλαν Γκούροβιτς έστω και σχετικά αργά να βρήκε το δρόμο της επιστροφής, όμως ο Ντούσαν Ιβκοβιτς δεν του συγχώρησε για την τετραήμερη αδικαιολόγητη απουσία. Ο Γιουγκοσλάβος φόργουορντ εμφανίστηκε, έπειτα από τέσσερις μέρες αδικαιολόγητης απουσίας, στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ για να προπονηθεί, όμως ο Ντούσαν Ιβκοβιτς του έδειξε την πόρτα της εξόδου. Ο προπονητής της «Ενωσης» είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη συμπεριφορά του παίκτη, γι' αυτό και δεν του επέτρεψε να προπονηθεί με την ομάδα, αλλά ούτε και να λάβει μέρος στο φιλικό με τη Δάφνη, παρόλο που επίκειται το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. H διοίκηση κάλεσε τον Μίλαν Γκούροβιτς σε απολογία, όμως όπως έχουν αφήσει να διαρρεύσει οι άνθρωποι της ομάδας, η τιμωρία του Γιουγκοσλάβου φόργουορντ θα περιοριστεί σε πρόστιμο. Πάντως, πληροφορίες θέλουν τον Ντούσαν Ιβκοβιτς να τον αφήνει εκτός δωδεκάδας στο ματς με τους ερυθρολεύκους.

Ο λόγος που ο Μίλαν Γκούροβιτς είχε να δώσει σημάδια ζωής από την Παρασκευή (24/11) και απείχε από τις δραστηριότητες της ομάδας, έγινε για λόγους διαμαρτυρίας για τις οφειλές της ΚΑΕ στο πρόσωπό του. Τις τελευταίες μέρες βρισκόταν στην πατρίδα του, χωρίς να ζητήσει σχετική άδεια. Οσον αφορά το μέλλον του παίκτη, παρά τις πληροφορίες που θέλουν να είναι ιδιαίτερα δύσκολο εντούτοις πολλά θα εξαρτηθούν και από την απόφαση του ΑΣΕΑΔ για τον Ιμπραΐμ Κουτλάι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ