ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2012
Σελ. /32
«Στο φουλ» οι προετοιμασίες μέσα από κινητοποιήσεις

Κινητοποίηση χτες στη Λάρισα για Υγεία και Ασφάλιση

Η αφίσα για τη συγκέντρωση της Αθήνας
Η αφίσα για τη συγκέντρωση της Αθήνας
Στη μάχη της Γενικής Απεργίας έχουν ριχτεί μια σειρά συνδικάτα, με κινητοποιήσεις, συσκέψεις και συνελεύσεις σε κλάδους, τόπους δουλειάς αλλά και στις εργατογειτονιές.

Χτες το πρωί, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, οι συνταξιουχικές οργανώσεις του νομού έκαναν αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στον ΕΟΠΥΥ και βάζει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή εργαζομένων και συνταξιούχων, καθώς και για τα μέτρα που πλήττουν την κοινωνική ασφάλιση. Μετά τη συγκέντρωση έγινε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης που κατέληξε έξω από τα τοπικά γραφεία του ΕΟΠΠΥ, όπου οι συγκεντρωμένοι συνταξιούχοι φώναζαν συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Πλατιά δράση για τα προβλήματα του λαού

Στην ομιλία του, ο Θ. Κουματζέλης, πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ, σημείωσε ανάμεσα σ' άλλα: Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που έχουν ήδη συνθλιβεί με την αυξανόμενη ανεργία, τους μειωμένους μισθούς και συντάξεις, την αυξανόμενη φορολογία, χαράτσια και την ακρίβεια, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις πληρωμές για να προστατέψουν την υγεία τους. Μπροστά στη δραματική κατάσταση όπως εξελίσσεται, μπαίνουμε στον αγώνα, για δωρεάν φάρμακα και υπηρεσίες Υγείας για όλο το λαό.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της γενικής απεργίας εντάσσονται και οι κινητοποιήσεις που οργανώνουν σήμερα:

  • Συγκέντρωση στις 7 μ. μ., στην Κεντρική Πλατεία, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
  • Κινητοποίηση στις 8 μ.μ., στην πλατεία της Νάουσας, ενάντια στη συγχώνευση - κλείσιμο Νοσοκομείου και ΙΚΑ που διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, πρωτοβάθμια σωματεία και φορείς της πόλης και πλέον εντάσσεται και στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Γενικής Απεργίας. Νωρίτερα, στις 11 το πρωί, το ΕΚ Νάουσας διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ.
  • Κινητοποίηση ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα σε βάρος του λαού, που φέρνουν η τρικομματική συγκυβέρνηση, η τρόικα και η ΕΕ, διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης, σήμερα Τετάρτη στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας. Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων που σχεδιάζει η Λαϊκή Επιτροπή (ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ) στην πορεία προς τη γενική απεργία.
  • Επίσης, σήμερα Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη:

Κάλεσμα στην απεργία απηύθυναν χτες (φωτ.) οι συνταξιούχοι της Λάρισας
Κάλεσμα στην απεργία απηύθυναν χτες (φωτ.) οι συνταξιούχοι της Λάρισας
-- Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας, στις 8 π.μ., στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στο ΙΚΑ Ζακύνθου.

-- Το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, προχωρά σε συσκέψεις στο εργοστάσιο της «MEDIA STROM».

-- Ευρεία σύσκεψη διοργανώνει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

  • Την Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου προχωρά σε σύσκεψη ενόψει της απεργίας, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου, στις 7.30 μ.μ., και καλεί τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες, ανέργους.
  • Την Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη, το Συνδικάτο εργαζομένων στις Κατασκευές Πάτρας καλεί σε σύσκεψη στις 7.30 μ.μ. στον Παμμικρασιατικό Σύλλογο.

ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Εξορμήσεις σε τόπους δουλειάς και γειτονιές οργανώνοντας τη δράση του λαού μπροστά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 26 του Σεπτέμβρη, διοργανώνει το Σάββατο 22/9 στις 11 το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου. Τα αγωνιστικά ραντεβού έχουν οριστεί στην πλατεία της Ανθούπολης, στην πλατεία Μαρίνου Αντύπα, στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντίστασης, στην πλατεία Λόφου και στην πλατεία Μπουρναζίου.

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΕΣ

Πικετοφορία στους δρόμους της πόλης διοργανώνει το Σάββατο στις 11 το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Αγίων Αναργύρων - Καματερού καλώντας το λαό να δώσει αγωνιστική απάντηση στην αντεργατική λαίλαπα που ετοιμάζουν στην εργατική τάξη και στα άλλα λαϊκά στρώματα συγκυβέρνηση, ΕΕ, τρόικα. Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή ανάμεσα στα άλλα τονίζει την ανάγκη μπροστά στην πανεργατική απεργία να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς, τα εργοστάσια, τα γιαπιά, οι υπηρεσίες, τα υπουργεία, τα σχολεία, να κλείσουν μαγαζιά, να βγούμε όλοι στους δρόμους. Μόνο έτσι θα νιώσουν την τεράστια δύναμή μας», σημειώνει. Πικετοφορία στους δρόμους της πόλης διοργανώνει το Σάββατο στις 11 π.μ, και η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας πραγματοποιεί τη Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη, η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής σε μία προσπάθεια να συζητηθεί το πώς θα οργανωθεί η πάλη ενάντια σε όλη την αντιλαϊκή λαίλαπα καθώς και πώς ο λαός θα δώσει αγωνιστική απάντηση με τη μαζική συμμετοχή του στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία. Οπως σημειώνει ανάμεσα στα άλλα με ανακοίνωσή της, «για τον κάθε ένα από εμάς υπάρχουν δύο δρόμοι. 'Η ο δρόμος της υποταγής και της μοιρολατρίας ή ο δρόμος της οργάνωσης του αγώνα και της αντεπίθεσης».

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ

Στο μεταξύ, χτες, εξόρμηση στα μεγάλα συγκροτήματα σχολείων της Καλλιθέας (συγκρότημα Αγίας Ελεούσας, Αγίου Νικολάου, 9ο Γυμνάσιο, κ.ά.), με αφορμή τις τραγικές ελλείψεις που παρουσιάζονται σε όλα τα σχολεία της χώρας, πραγματοποίησαν μαζικοί φορείς και μέλη της Λαϊκής Επιτροπής της περιοχής. Στις συζητήσεις που αναπτύχθηκαν αποκαλύφθηκε για μία ακόμα φορά η γύμνια της δημόσιας εκπαίδευσης λίγες μόνο ημέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μαθητές, καθηγητές είχαν να πουν για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, αναλώσιμα υλικά, γραφική ύλη, οικονομική ανέχεια στα ταμεία των σχολείων που δεν θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σε θέρμανση, έξοδα για ρεύμα και νερό, κ.ά. Από την πλευρά τους, τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής κάλεσαν μαθητές και καθηγητές σε αγωνιστικό ξεσηκωμό μπροστά στη γενικότερη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να δώσουν μαζική απάντηση με αγωνιστική διεκδίκηση με γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις και άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας αλλά και τους αγώνες που έρχονται.


ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Πρωτοστατούν σήμερα για γενικές συνελεύσεις

Στις 6.30 μ.μ. θα γίνει και η ΓΣ του κλαδικού συνδικάτου της Αττικής

Στην πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων στους χώρους δουλειάς πρωτοστατούν σήμερα οι ταξικές δυνάμεις στους ΟΤΑ προκειμένου οι εργαζόμενοι να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση και προετοιμασία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 26 Σεπτέμβρη, στη γραμμή της ταξικής σύγκρουσης, της αντίστασης και ρήξης με την αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της. Οι γενικές συνελεύσεις θα γίνουν στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων - καταλήψεων των δημαρχείων της χώρας, που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία του κλάδου (ΠΟΕ ΟΤΑ).

Παράλληλα, στη μάχη για την προετοιμασία της απεργίας εντάσσεται και η σημερινή γενική συνέλευση που οργανώνει το κλαδικό συνδικάτο εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής και η οποία θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος). Σε σχετική ανακοίνωση το κλαδικό Συνδικάτο αναδεικνύει τη σημασία της γενικής απεργίας και τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρξει «ούτε ώρα χαμένη για την οργάνωση της πάλης για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. (...) Ο λαός έχει συμφέρον να συνειδητοποιήσει ότι καμία μορφή διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης δεν μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος του».

Ακόμα, το κλαδικό Συνδικάτο πραγματοποιεί μια σειρά περιοδείες και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς. Χθες σε περιοδεία στο Δήμο Μεταμόρφωσης καταγγέλθηκε ότι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου είναι απλήρωτοι το ίδιο και εργαζόμενοι σε πρόγραμμα «αυτεπιστασίας». Ενα φαινόμενο που έχει πάρει πλέον μεγάλες διαστάσεις και είναι απόρροια της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται και στην Τοπική Διοίκηση. Πολιτική που μαζί με τους απλήρωτους εργάτες στόχο έχει να μεταφέρει το κόστος υπηρεσιών και τομέων κοινωνικού χαρακτήρα στις πλάτες του λαού. Γεγονός που αναδεικνύει καθαυτό την ανάγκη δημιουργίας κοινού αγωνιστικού μετώπου δράσης ενάντια στη βάρβαρη πολιτική.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ